Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-24-2008, 05:46 AM
johnnyv johnnyv is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA USA
Posts: 1,103
Default What do we change in Session Window to use Black Burst?

Hi guys!

We're going to sync to Black Burst for a project...what do we change in the Sessions window (or anywhere else) to accommodate that?

Thanks much!

J
Reply With Quote
  #2  
Old 09-24-2008, 08:14 AM
Mario C Mario C is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: Salt Lake City
Posts: 325
Default Re: What do we change in Session Window to use Black Burst?

I assume you are using a SyncI/O and running PT7.4 HD. If not, please share your setup.

Under Session Setup, open the "Sync Setup & Time Code Offsets" screen. Look for the "Clock Reference" and change it to "Video Reference".

Then, above that on "Clock Source" select Sync.

The Locked and Speed Cal lights should light green and yellow, respectively.

Again, I'm assuming you are feeding Black to the SyncI/O via the video reference spigot on the back.
__________________
Mario C
Metcom Studios
www.metcomstudios.com
Reply With Quote
  #3  
Old 09-24-2008, 08:22 AM
johnnyv johnnyv is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA USA
Posts: 1,103
Default Re: What do we change in Session Window to use Black Burst?

Mario, thanks for the reply! Yes, we're using a Sync I/O with 7.4.x. When I get to the studio, I'll give that a try and report back. Thanks again so much!
Reply With Quote
  #4  
Old 09-24-2008, 12:14 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: What do we change in Session Window to use Black Burst?

you will also nee to connect the output of the BBG to the Vid Ref input port on the Sync I/O
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #5  
Old 09-24-2008, 01:23 PM
TVPostSound's Avatar
TVPostSound TVPostSound is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,273
Default Re: What do we change in Session Window to use Black Burst?

The loop sync cables must also be in place between the SYNC I/O and the 192, and the 192 to the SYNC I/O, hence loop.

So it's BBG to the video ref input, BNC from the SYNCI/O loop out to the 192 loop in, another BNC cable from the 192 loop out to the SINC I/O loop in.

Then set the session set up.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-24-2008, 03:23 PM
MX582 MX582 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 70
Default Re: What do we change in Session Window to use Black Burst?

Hey guys, this is our setup (we're still having some sync issues)...

Coming out of the black burst (horita box) were going into the video reference input on the sync i/o. The sync i/o is looped to our 192's and we've selected video reference as the clock reference in protools and SYNC as the clock source. We still can't manage to lock up. Any suggestions? Anything we might be missing here?

Could this be an issue with our black burst box or maybe even the sync i/o perhaps?
Reply With Quote
  #7  
Old 09-24-2008, 04:09 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: What do we change in Session Window to use Black Burst?

what are you trying to lockup to?
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #8  
Old 09-24-2008, 07:00 PM
Postman Postman is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: where land meets sky
Posts: 2,375
Default Re: What do we change in Session Window to use Black Burst?

Are you not seeing a green "locked" light? Are you sure you've selected the proper video input? There are two video inputs on the SyncIO, and two selections in PT software. They have to match.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-24-2008, 08:03 PM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Question Re: What do we change in Session Window to use Black Burst?

Quote:
Originally Posted by MX582 View Post
Coming out of the black burst (horita box) were going into the video reference input on the sync i/o.
Do you have a terminator on the video ref output connector?
Quote:
We still can't manage to lock up. Any suggestions? Anything we might be missing here?
Define "lock up."
Quote:
Could this be an issue with our black burst box or maybe even the sync i/o perhaps?
Yes, it could be, but the only way to determine if it is the SYNC I/O is to have everything else correct. The only way to determine if it is your black burst box is to use a waveform monitor.
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #10  
Old 09-25-2008, 06:45 AM
johnnyv johnnyv is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA USA
Posts: 1,103
Default Re: What do we change in Session Window to use Black Burst?

Hey, thanks to all of you. As it turns out, we had a faulty Black Burst Generator. Fortunately, we realized we had a second unit in house and once we hooked that up per all of your suggestions, VOILA, sync and everyone is happy! Thanks so much, everyone...all's well that ends well, right?

J
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
using sync i/o as video black and burst gen? James Drake Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 08-05-2010 07:48 AM
Black burst and other stories! poppy General Discussion 3 02-12-2003 04:40 PM
black burst improvement? harry maxon Post - Surround - Video 0 03-06-2002 07:05 AM
Black Burst to ABVB via USD? Samhein Post - Surround - Video 2 01-21-2000 06:58 PM
64XTC, Hi-Fi VHS, no black burst..... Farmer Dave Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 10-12-1999 10:33 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:49 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com