Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-12-2020, 01:20 PM
GOOOTOOO GOOOTOOO is offline
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: LA
Posts: 44
Default How to change track preset folder location?

I have a folder in Documents called Pro Tools that seems to house all the presets for everything in pro tools.

I'm cleaning up the Documents folder and would really only like to have documents there, so is there a way I can just make pro tools save its presets in another folder. Maybe in its program folder on the drive, for example.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-12-2020, 01:26 PM
Tim R. Tim R. is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Posts: 1,093
Default Re: How to change track preset folder location?

Quote:
Originally Posted by GOOOTOOO View Post
I have a folder in Documents called Pro Tools that seems to house all the presets for everything in pro tools.

I'm cleaning up the Documents folder and would really only like to have documents there, so is there a way I can just make pro tools save its presets in another folder. Maybe in its program folder on the drive, for example.
This folder location is set in Protools preferences under the "Operations" tab
__________________
Tim Reisig
System 1: Pro Tools Ultimate 2020.9, HD Native TB, HD OMNI, S3/Artist Transport/Eucontrol 20.6, Rosetta 800 w/XHD card
Mac OS 10.14.6, 2018 Mac Mini 3Ghz i5, 32Gig RAM

System 2: Pro Tools 2019.12 (no Hardware), Mac OS 10.14.6, MBP (Retina 13in, Early 2015, 3.1Ghz i7, 16Gig RAM)
Reply With Quote
  #3  
Old 08-12-2020, 01:52 PM
GOOOTOOO GOOOTOOO is offline
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: LA
Posts: 44
Default Re: How to change track preset folder location?

Thank you!
Reply With Quote
  #4  
Old 08-19-2020, 09:31 PM
GOOOTOOO GOOOTOOO is offline
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: LA
Posts: 44
Default Re: How to change track preset folder location?

Actually that tab only allows you to change the sound libraries, project cache, and documents folder locations.

Still can't find out how to change the folder location of "pro tools presets" and "track presets"
Reply With Quote
  #5  
Old 08-19-2020, 09:33 PM
GOOOTOOO GOOOTOOO is offline
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: LA
Posts: 44
Default How to change track preset folder location?

It automatically saves these in your documents folder. I'd like to only have documents in my documents folder. I can't find where to change this save location.

It is not under preferences->operation
Reply With Quote
  #6  
Old 08-20-2020, 05:50 AM
Tim R. Tim R. is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Posts: 1,093
Default Re: How to change track preset folder location?

That "Pro Tools" folder contains your track presets. I keep it in a Dropbox folder so it is continuously synced on my various machines.
Attached Images
File Type: jpg Screen Shot 2020-08-20 at 7.49.41 AM.jpg (54.1 KB, 0 views)
__________________
Tim Reisig
System 1: Pro Tools Ultimate 2020.9, HD Native TB, HD OMNI, S3/Artist Transport/Eucontrol 20.6, Rosetta 800 w/XHD card
Mac OS 10.14.6, 2018 Mac Mini 3Ghz i5, 32Gig RAM

System 2: Pro Tools 2019.12 (no Hardware), Mac OS 10.14.6, MBP (Retina 13in, Early 2015, 3.1Ghz i7, 16Gig RAM)
Reply With Quote
  #7  
Old 08-20-2020, 07:40 AM
devinemke's Avatar
devinemke devinemke is offline
Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: NYC
Posts: 23
Default Re: How to change track preset folder location?

Quote:
It is not under preferences->operation
i am seeing this under /Preferences/Operation/. see attached screen shot. by default the Track Presets are stored in ~/Documents/Pro Tools/Track Presets/ (as part of the "Documents and Settings" path) but you can change this to whatever path you like. i am running PT 2020.5.
Attached Images
File Type: png Screen Shot 2020-08-20 at 10.30.06 AM.png (58.6 KB, 0 views)
__________________
Devin Emke
Audio Post Production Engineer
Saturday Night Live, NBC
Reply With Quote
  #8  
Old 08-20-2020, 07:43 AM
GOOOTOOO GOOOTOOO is offline
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: LA
Posts: 44
Default Re: How to change track preset folder location?

How did you get it to save in a dropbox folder? It always defaults to saving in my documents folder.
Reply With Quote
  #9  
Old 08-21-2020, 05:47 AM
Tim R. Tim R. is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Posts: 1,093
Default Re: How to change track preset folder location?

Quote:
Originally Posted by GOOOTOOO View Post
How did you get it to save in a dropbox folder? It always defaults to saving in my documents folder.
That is the "Documents and Settings" path I set in the Operations tab of the preferences.
__________________
Tim Reisig
System 1: Pro Tools Ultimate 2020.9, HD Native TB, HD OMNI, S3/Artist Transport/Eucontrol 20.6, Rosetta 800 w/XHD card
Mac OS 10.14.6, 2018 Mac Mini 3Ghz i5, 32Gig RAM

System 2: Pro Tools 2019.12 (no Hardware), Mac OS 10.14.6, MBP (Retina 13in, Early 2015, 3.1Ghz i7, 16Gig RAM)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Change "Session File Backups" folder location antonis Pro Tools 2019 0 04-15-2020 05:37 AM
Plugin Preset Folder Location 7thheaven Pro Tools 2019 1 01-06-2020 03:57 AM
Waves factory preset folder location/Mac dwaynedelario Pro Tools 12 6 04-24-2018 02:43 AM
Track Presets Folder Location ShiftStudios Pro Tools 12 11 02-12-2016 10:55 AM
Plug-in Preset Location Jumpthis Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 03-23-2000 12:00 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:44 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com