Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > Storage Subsystems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-28-2014, 07:26 AM
Lundy North Lundy North is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Cornwall, UK
Posts: 3
Default Mezzo...

I have an iLok licence for Mezzo 4.7 and the Mezzo 4.7 software, on an OSX10.4 machine.

Over a year ago this all worked and I was able to extract some projects.

Today when I run Mezzo I get a dialog window stating: "Required software extensions are missing", " Click OK to be transferred to the PACE website"

When clicked it takes me to the iLok website with an error 404.

I do have a file I saved called "interlokextensions.hqx" but I have tried plonking that file in lots of places but no joy.

I know it's a huge ask, but can anybody offer any suggestions?

While I'm here, may I just say a big thank you to Steve Kellogg, and his brother Jack, I think, the creators of Mezzo, a company called Grey Matter Response I do recall, you really did shaft us, I'm sure I will bump into you one day, and I will be able to thank you in person
Reply With Quote
  #2  
Old 10-31-2014, 09:11 AM
Lundy North Lundy North is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Cornwall, UK
Posts: 3
Default Re: Mezzo...

Sorted it, just had to install the legacy non-intel pace drivers from here: http://sw.ilok.com/macextsx_legacy.dmg
Reply With Quote
  #3  
Old 03-04-2015, 10:55 AM
heyjcjc heyjcjc is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: U.S.
Posts: 6
Default Re: Mezzo...

Hey, thank you for that link, I'd gotten the same error and was trying to track down the 4.7 installer. However, now I'm getting the error "An exception of class NilObjectException was not handled. The application must shut down." Have you run into that before?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-04-2015, 10:56 AM
heyjcjc heyjcjc is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: U.S.
Posts: 6
Default Re: Mezzo...

The G5 that has Mezzo is running 10.5, btw
Reply With Quote
  #5  
Old 03-24-2015, 10:49 AM
heyjcjc heyjcjc is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: U.S.
Posts: 6
Default Re: Mezzo...

Figured I'd keep an online log of the steps I'm taking to resurrect these tapes. If anyone needs the PACE installers or ATTO drivers or the configuration tool installer, or the Mezzo 4.7.4 installer, I have them and can email. I'm running into the issue that Mezzo boots up and the PCI card seems to be working, however Mezzo isn't listing the tape drive in the application itself. ATTO Configuration Tool shows a SCSI device present. Huge thanks to everyone that has helped me out on here, btw, and the guys at BMS Chace Nashville. If anyone has any info that could be helpful, I'd be truly grateful. As of now, the software I installed is a clean copy of OS X.4.11, Atto Configuration, Atto drivers and Mezzo 4.7.4

"As of 24MAR2015, 12:40 p.m.
Installed Apple OSX v10.4.11
Installed ATTO Express PCI Plus v3.21
Installed ATTO Configuration Tool v3.07

ATTO Express PCI UL3D SCSI-2, PCI SLOT-2
ATTO ExpressPCI UL3D:

Name: ATTO,ExpressPCIProUL3D
Type: scsi-2
Bus: PCI
Slot: SLOT-2
Vendor ID: 0x1000
Device ID: 0x0020
Subsystem Vendor ID: 0x117c
Subsystem ID: 0x8007
ROM Revision: 1.6.6f0

Under Parallel SCSI Device Tree: (when top rack unit is plugged in and powered)
SCSI Parallel Domain 0:

Initiator Identifier: 7

SCSI Parallel Domain 1:

Initiator Identifier: 7

SCSI Target Device @ 6:

Manufacturer: SONY†
Model: SDT-±0000 †
Revision: 0101
SCSI Target Identifier: 6
SCSI Device Features: Wide, Sync
SCSI Initiator/Target Features: Wide, Sync
Peripheral Device Type: 1

SCSI Logical Unit @ 0:

Manufacturer: SONY†
Model: SDT-±0000 †
Revision: 0101
SCSI Logical Unit Identifier: 0

Under Parallel SCSI Device Tree: (when bottom rack unit is plugged in and powered)
SCSI Parallel Domain 0:

Initiator Identifier: 7

SCSI Parallel Domain 1:

Initiator Identifier: 7

SCSI Target Device @ 5:

Manufacturer: SONY†
Model: SDX-µ00C †
Revision: 0102
SCSI Target Identifier: 5
SCSI Device Features: Wide, Sync
SCSI Initiator/Target Features: Wide, Sync
Peripheral Device Type: 1

SCSI Logical Unit @ 0:

Manufacturer: SONY†
Model: SDX-µ00C †
Revision: 0102

Tried both Rorke Data rack units. Neither recognizes tapes are loaded in Mezzo, nor does it list the tape drives. Under Device Status in Mezzo, only CD/DVD has anything listed, and it lists the Pioneer DVD-RW DVR-117D (B705) via ATAPI.

Top unit bay one is empty, bay two has DDS drive
Top SCSI ID reads: 5
Bottom SCSI ID reads: 6

Bottom unit bay one has unmounted scsi drive, bay two has AIT drive
Top SCSI ID reads: 3
Bottom SCSI ID reads: 5"
Reply With Quote
  #6  
Old 07-07-2015, 01:00 PM
heyjcjc heyjcjc is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: U.S.
Posts: 6
Default Re: Further adventures in Mezzo...

Still no luck in getting Mezzo to see the tape drives. Minor developments:

1) When rebooting, the tape drive cycles.

2) Was on tech support with ATTO, everything looks to be in order as far as the ExpressPCI UL3D goes.

3) Had a friend install OS 10.3.9 on another partition and installed all the software needed (as far as I know), still no luck with Mezzo seeing the AIT drives.

Does anyone still have a working Mezzo 4.7 system that's using a dual G5 tower with either OS 10.3.9 or later? I'm wondering if I could clone a working system drive to rule out any missing extension or firmware issue.

Thanks everyone for your help!
Reply With Quote
  #7  
Old 02-05-2016, 05:44 PM
heyjcjc heyjcjc is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: U.S.
Posts: 6
Default Re: Mezzo...

FYI, Have 10.3.9 up and running with 4.7 Mostly stable, sometimes crashes
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mezzo andrewb Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 06-03-2012 10:08 PM
MEZZO HELP Tell Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 03-23-2004 07:09 PM
Att Mezzo users ...How good/effective is background back up of Mezzo dw Tips & Tricks 7 07-25-2000 10:18 PM
Mezzo And AIT? Ciaran1 Storage Subsystems 8 06-03-2000 05:01 PM
Mezzo/PT5? Eric Bazilian Pro Tools TDM Systems (Mac) 14 04-09-2000 12:29 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:14 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com