Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #71  
Old 12-18-2017, 10:28 AM
kalosz12 kalosz12 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Jaslo/Poland
Posts: 4
Default Re: Will Pro Tools 10 work with mac OS Sierra

Yes, I know this options.

But I saw in this forum that peapole install PT10 on Sierra and everything works...
So i think that someone help me with this problem...
Reply With Quote
  #72  
Old 12-18-2017, 11:41 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 11,744
Default Will Pro Tools 10 work with mac OS Sierra

You should track down the Author of the video you decided to follow and ask them... You have been told multiple times now what other users here think...


Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited by Darryl Ramm; 12-19-2017 at 09:28 AM.
Reply With Quote
  #73  
Old 12-18-2017, 01:05 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 14,816
Default Re: Will Pro Tools 10 work with mac OS Sierra

Quote:
Originally Posted by kalosz12 View Post
Yes, I know this options.

But I saw in this forum that people install PT10 on Sierra and everything works...
So i think that someone help me with this problem...
It's impossible that everything works. For one there's the matter of blank insert menus until you hover the cursor over the insert; there are other random issues with running PT10 on anything above Mavericks.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #74  
Old 12-19-2017, 12:49 AM
kalosz12 kalosz12 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Jaslo/Poland
Posts: 4
Default Re: Will Pro Tools 10 work with mac OS Sierra

I thought someone in this forum worked on PT10 in Sierra that's I'm asking.

I know what I should do but I mean this way for install PT10 on Sierra. I wrote to a lot of people (author, other user) but nobody answer me.

Thanks for help.
Reply With Quote
  #75  
Old 12-19-2017, 12:59 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 10,656
Default Re: Will Pro Tools 10 work with mac OS Sierra

This will go on for years I see ... you have your answers and I think this is done now and if you still insist on thinking this will work then i suggest you try for yourself and see what will and wont work.

PS. Seriously doubt anyone here who actually "makes music" have PT10 working on anything above 10.9.5 or maybe .. just maybeeeeee 10.10.X
__________________
Best Regards
Christopher


South Side Music Group
WEBHOME
SOUTHSIDEPUB

#ninjakittenshatecrunchyleaves

Eagles may soar, but weasels don't get sucked into jet engines
Reply With Quote
  #76  
Old 12-19-2017, 04:36 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 14,816
Default Re: Will Pro Tools 10 work with mac OS Sierra

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
This will go on for years I see ... you have your answers and I think this is done now and if you still insist on thinking this will work then i suggest you try for yourself and see what will and wont work.

PS. Seriously doubt anyone here who actually "makes music" have PT10 working on anything above 10.9.5 or maybe .. just maybeeeeee 10.10.X
On my old iMac system when I had three boot partitions one of which was OSX 10.10.5 PT10 was a nightmare for all the reason that have been cited. This was even after a clean install and mucking about with the PT10 installer to get it to install.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #77  
Old 01-24-2018, 12:06 PM
fork-media fork-media is offline
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: sai kung
Posts: 426
Default Re: Will Pro Tools 10 work with mac OS Sierra

for what its worth I recently discovered PT10/3/6 is working just fine with 10.12.6 - I was on holiday and hadnt realised my wife had installed the OS update on "my" laptop which she has basically hijacked from me.

I had to record a Voice over and do some SFX editing in a hotel room and was pleasantly surprised that it all worked apart from that bug where the menu's are black until you roll over them.

So that was a definite in-situ update.

Inspired I am backing up my 10.85 drive and have bought a copy of 10.9.5 from ebay. want to get my drop box back!
__________________
i7 quad mac mini - 10.8.5 - 2x 1 TB SSD Focusrite Saffire PRO 40
protools 10.39 ( also 11? ) CPTK/ HD - Digital Performer 7.2 -Avid MC Mix
Reply With Quote
  #78  
Old 01-24-2018, 12:14 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,379
Default Re: Will Pro Tools 10 work with mac OS Sierra

Hi,

It may work for some and not for others! then there's the individual plugins that everyone uses and the third party programmes and other stuff you might use.

Then there's the individual computers everyone is using!!

Dual boot always if you need to have 10 running


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering E-Mixing & Mastering facility
www.ukmastering.com


PT10.3.7 Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 Harpertown 8-core UAD-2 Quad / SSL Duende Native. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, Solid State Logic VHD, Anthony De Mario ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #79  
Old 01-24-2018, 08:45 PM
mightyduck's Avatar
mightyduck mightyduck is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: los angeles united states
Posts: 222
Default Re: Will Pro Tools 10 work with mac OS Sierra

Quote:
Originally Posted by crizdee View Post
Hi,

It may work for some and not for others! then there's the individual plugins that everyone uses and the third party programmes and other stuff you might use.

Then there's the individual computers everyone is using!!

Dual boot always if you need to have 10 running


Chris
Hi Chris,

You probably recall responding in a previous thread where I am trying to convert some old sessions with SDII audio files to newer format to work on in PT 12.8.3.
I was asking, among other things, what was the best version of PT 10 to use.

At this point it has become obvious that there is a little more to it than I was anticipating. I have a couple of questions that you could probably answer if you have a moment.

[Anyone else who knows this stuff please feel free to chime in].

A couple of methods have been suggested to me in the other thread.

1. Partition the drive on my 2017 MacBook Pro [currently running High Sierra and PT 12.8.3], and install OS Lion, Mountain Lion, or the like, along with PT 10 on one partition. Use PT 10 to do the conversion, then open the converted sessions in PT 12.8.3

2. Simply install PT 10 right alongside PT 12.8.3, on the High Sierra Drive, and it will work well enough to do the session / audio conversions. I am told that the uninstaller will not work, and that I will have to manually delete all the PT 10 stuff.

It look like you have experience along these lines, so questions to you [or anyone else who wants to chime in if they know about this stuff] are:

1. Which of the two options above sounds like it will actually work?
2. Is there a guide for manually uninstalling PT 10, and what happens if you just leave PT 10 installed along with PT 12.8.3?
3. I am told that booting a computer from an external disk that contains an earlier OS than what was initially installed on the computer can cause chaos. Wouldn't partitioning my MacBook Pro [which came with Sierra installed] and installing OS Lion, or Mountain Lion, lead to the same problem when booting from that partition?
4. Would PT 7.3 do the same job of converting the sessions as PT 10?

Thanks very much for any help with this,


MD
__________________
MD
Reply With Quote
  #80  
Old 01-25-2018, 02:47 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,379
Default Re: Will Pro Tools 10 work with mac OS Sierra

Quote:
Originally Posted by mightyduck View Post
Hi Chris,

You probably recall responding in a previous thread where I am trying to convert some old sessions with SDII audio files to newer format to work on in PT 12.8.3.
I was asking, among other things, what was the best version of PT 10 to use.

At this point it has become obvious that there is a little more to it than I was anticipating. I have a couple of questions that you could probably answer if you have a moment.

[Anyone else who knows this stuff please feel free to chime in].

A couple of methods have been suggested to me in the other thread.

1. Partition the drive on my 2017 MacBook Pro [currently running High Sierra and PT 12.8.3], and install OS Lion, Mountain Lion, or the like, along with PT 10 on one partition. Use PT 10 to do the conversion, then open the converted sessions in PT 12.8.3

2. Simply install PT 10 right alongside PT 12.8.3, on the High Sierra Drive, and it will work well enough to do the session / audio conversions. I am told that the uninstaller will not work, and that I will have to manually delete all the PT 10 stuff.

It look like you have experience along these lines, so questions to you [or anyone else who wants to chime in if they know about this stuff] are:

1. Which of the two options above sounds like it will actually work?
2. Is there a guide for manually uninstalling PT 10, and what happens if you just leave PT 10 installed along with PT 12.8.3?
3. I am told that booting a computer from an external disk that contains an earlier OS than what was initially installed on the computer can cause chaos. Wouldn't partitioning my MacBook Pro [which came with Sierra installed] and installing OS Lion, or Mountain Lion, lead to the same problem when booting from that partition?
4. Would PT 7.3 do the same job of converting the sessions as PT 10?

Thanks very much for any help with this,


MD
Hi,

1. A seperate drive or partition and install 10 (or 7.3 would probably do it. if its just the audio files you want then consolidate each track as single audio files starting from the top beat 1 bar 1 etc and export the audio files as wav.) depending on the original session 7.3 might not be a good option if you want to convert the session and keep the mix settings etc.
2. uninstalling its relatively simple but as mentioned above use a seperate drive or partition.
3. installing or cloning to an external drive works fine. i do it occasionally. it will be a bit slower depending on the drive and whether its USB 2 3 etc. but would work fine for converting a session.
4. yes 7.3 will be able to export audio as SD2 and might well work converting the entire session but its a long way back to 7.3 and a lots changed and the mix might not convert well.

External drive, Lion, PT10 and convert your session. keep PT10 for any future jobs that might need similar.


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering E-Mixing & Mastering facility
www.ukmastering.com


PT10.3.7 Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 Harpertown 8-core UAD-2 Quad / SSL Duende Native. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, Solid State Logic VHD, Anthony De Mario ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MacOS Sierra + Pro Tools 12.5 = No Fader Lag elvehornacek Pro Tools 12 31 11-27-2016 09:50 PM
UAD will not work with Mac Sierra! - Just a warning. ronwasserman Pro Tools 12 1 09-20-2016 05:47 PM
Mac os sierra final release and pro tools hd 12.5 Chris Coulter Pro Tools Software (Mac) 9 09-12-2016 02:45 AM
Pro Tools 12 Sierra and Mac Pro 4.1 TVPostSound Pro Tools 12 8 07-26-2016 06:32 PM
HELP! Pro Tools LE 8 crashing macOS Sierra Developer Preview! reichman Getting Started 3 06-17-2016 07:17 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:28 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com