Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-09-2018, 01:08 PM
Finmanfish Finmanfish is offline
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Mobile
Posts: 3
Default Mbox Pro2 wont talk to Pt 7.1.2

My hard drive crashed and got a new HD. After reinstalling 7.1.2 it won’t see the hardware when loading. The Mbox is is being recognized by the Mac in the FireWire folder. Anyone know where I can find a driver that old.? The driver I have is for 7.3.2r but it’s the oldest available on the Avid website.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-11-2018, 11:17 AM
Finmanfish Finmanfish is offline
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Mobile
Posts: 3
Default Re: Mbox Pro2 wont talk to Pt 7.1.2

I will pay anyone that can get this working for me. PM me if interested.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-11-2018, 11:41 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 33,603
Default Re: Mbox Pro2 wont talk to Pt 7.1.2

Not enough info here. Your hard drive crashed and you replaced it. But(the great big BUT) did you install the exact same OS version you had when you installed PT7.1? If you have a newer version of OSX now, you may never get the old version of Pro Tools working again(this would be Apple's fault, not Avid). The good news is; the Mbox Pro2 still works with the latest versions of PT(assuming you install the driver which is a separate download from the Legacy section for hardware drivers). You can access drivers by clicking the link near the top of this(and every) DUC page named Additional Resources. The band news MIGHT be that its time for you to buy a newer version of PT that will work on your current version of OSX(that same link above can also lead you to a page showing which version of PT works with which OSX version you now have)
__________________
Asus x99, Intel i7 6800K, 32 gig DDR4, GeForce 750 Ti, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works
www.capricornsoundworks.com

The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 04-11-2018, 11:52 AM
Finmanfish Finmanfish is offline
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Mobile
Posts: 3
Default Re: Mbox Pro2 wont talk to Pt 7.1.2

OMG thank you Albee1952 for the reply. Yes The system was restored exactly to the factory original. I Purchased the system at Sweetwater and they provided the original 10.4.7 0S and the ProTools LE 7.1.2 software. I reinstall both with no updates, when I do that ProTools crashes the OS immediately. if I upgrade the OS to 10.4.11 ProTools Will launch but I get the error message can’t find the Digidesign hardware, that’s where I’m at. When the hard drive crashed a new hard drive was put in and the Ram was upgraded to 2 GB.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-11-2018, 07:17 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 33,603
Default Re: Mbox Pro2 wont talk to Pt 7.1.2

I'm still not convinced you have a compatible set(OS-Pro Tools_Mbox 2 Pro), but I would bet that Sweetwater installed all the software without having an Mbox to connect. With that in mind, I would re-install Pro Tools and when the installer tells you "Connect Interface"; Connect the Mbox, wait about 8 seconds and click Okay(I'm fishing a bit here as LE7 is really old and I have not done an install on a Mac system in years). If that doesn't work, get back on the phone with Sweetwater
__________________
Asus x99, Intel i7 6800K, 32 gig DDR4, GeForce 750 Ti, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works
www.capricornsoundworks.com

The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is it best to stay on 10.9 for an MBox Pro2? Xcurve FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 1 02-04-2017 05:43 PM
Logic 9 help! Mbox pro2 yourideology 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 12-13-2009 10:33 PM
Logic 9 help! Mbox pro2 yourideology Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 12-09-2009 12:20 AM
searching for external hard drive Mac OSX with Mbox Pro2 1968misfit Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 02-28-2008 02:23 AM
Mbox Pro2 FACTORY Plugins - Accessing modemdavid 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 10-23-2007 08:11 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:31 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com