Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 01-17-2018, 04:55 AM
madeinbelgium madeinbelgium is offline
Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Zonhoven (Belgium)
Posts: 1
Default Re: Digi003 with High Sierra

I have the same problem

new imac 2017 27"; 3.8Ghz
PT 12.8.2
digi 003
high sierra

I bought the new imac. With the old imac (PT 12.8.2 OS el captain; firewire 800 tot 400), everything went perfect.
With the new imac (PT 12.8.2, OS high sierra ; thunderbolt 3 to 2; thunderbolt 2 tot firewire 800; firewire 800 to 400) the imac doesn't recognise the digi003.


Anyone suggestions?
Reply With Quote
  #12  
Old 01-17-2018, 05:00 AM
elmodagansta elmodagansta is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Poland
Posts: 35
Default Re: Digi003 with High Sierra

Quote:
Originally Posted by kierinho View Post
Hi. I am having the same problem where High Sierra and ProTools are not recognising the 003 Rack+.

There is nothing being blocked in Sys Prefs and it is not showing in Profiler.

Could you perhaps expand on what you did to 'keep on forcing' it to work?

Many thanks.


Kierinho, I was just removing the 003 drivers and installing again, observing the security window. I do not recall how many tumes repeated but it didnt run after first time somehow. Sorry I cannot be more helpful.
__________________
Digirack 003 + ProTools12

Mac mini 2014; SSD 128; i5 2.6; 8GB; OS 10.13
Reply With Quote
  #13  
Old 01-27-2018, 06:32 AM
Icecube1 Icecube1 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Norwich, UK
Posts: 3
Default Re: Digi003 with High Sierra

Does anyone have any idea when an update for the Digi 003+ rack, compatible with High Sierra will be approved?.

Would anyone on the forum reading from Avid care to comment?

Thanks
Reply With Quote
  #14  
Old 01-27-2018, 06:45 AM
AlexLakis AlexLakis is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Annapolis, MD
Posts: 1,094
Default Re: Digi003 with High Sierra

Quote:
Originally Posted by Icecube1 View Post
Does anyone have any idea when an update for the Digi 003+ rack, compatible with High Sierra will be approved?
The 002/003 line is no longer officially supported, so if there IS an legitimate problem with High Sierra and the 003, it will most likely never be addressed.

Still rocking my 002 Console on 10.12.5 with no issues here.
Reply With Quote
  #15  
Old 03-02-2018, 10:17 AM
djcl djcl is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Los Angeles
Posts: 9
Default Re: Digi003 with High Sierra

Hello, for what it's worth, this is how I got my 003 to work with 2018 on High Sierra.

1. Uninstall Avid 003 Family Drivers
2. Uninstall 11 Rack and NEVER reinstall it. Don't let Application Manager install it even if it nags you!
3. Disconnect 003 from computer- not just off but remove firewire cable - it is important not to have the 003 connected during installation
4. Reinstall Pro Tools app - whichever version you use - DO NOT Launch app yet
5. Restart computer
5. Install 003_Family_11.1.5 drivers from: http://avid.force.com/pkb/articles/d...02-003-Drivers
6. Shut down computer
7. Connect 003 to computer and power on computer
8. Turn on computer
9. Open Avid 003 Family in System Preferences and make sure it is connected and choose settings - Optical Format setting should be ADAT
10. Open Audio Midi Settings and choose 003 for sound in and out
11. Launch Pro Tools
12. Never install 11 Rack Drivers

This worked for me. I hope it helps someone else:)
__________________
MacBook Pro (Retina, 15-inch, Late 2013)
OS X 10.12.6
2.6 GHz Intel Core i7
16 GB Ram
Digi 003 Rack
Pro Tools 2018
Reply With Quote
  #16  
Old 03-07-2018, 01:18 AM
Darney Darney is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: Terre Haute
Posts: 408
Default Re: Digi003 with High Sierra

Pretty informative thread!

I’ve been holding off High Sierra for quite a while, and now am thankful!
the DIGI003R+ is still the best Pro Tools interface because of its I/O, routing, flexibility, reliability, etc. Yes, the preamps could be a bit better, but they’re pretty darn good. I have two - one for the studio and one for my mobile rig.
Wishing Avid would develop a Thunderbolt version for the day they make it completely incompatible with Pro Tools.

Just my opinion. Your results may vary.
__________________
“What fresh hell is this?” - Dorothy S. Parker
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
High Sierra jon9 Eleven Rack 0 11-16-2017 03:35 AM
High Sierra yet? mlavin00 Pro Tools 12 18 11-13-2017 10:09 AM
12.8.2R2 on High Sierra Trent W. Pro Tools 12 3 10-21-2017 10:09 PM
S6L AVB with OS X High Sierra brinnbacka VENUE Live Sound Systems 2 08-24-2017 02:59 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:20 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com