Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-27-2014, 06:09 PM
zachbot zachbot is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Minneapolis, MN
Posts: 7
Default Annoying smart tool fade issue

More often than not when I hover the smart tool over the top right edge of a region and select when i see the fade tool, the fade preview jumps way left, almost to the beginning of the region. Occasionally the same happens when I use the trim tool, from the front or end of a region, the "trimmed" or "fade" selection jumps way to far.

Is there a smart tool glitch, or more likely a preference I am missing. This is way too frustrating for doing drum or vocal editing with very short fades.

I am running PT10.3.4 on a Mac 2.6 GHz, i7, 8GB/1600 MHz
Reply With Quote
  #2  
Old 08-27-2014, 06:27 PM
Glenjb Glenjb is offline
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Fort Lauderdale
Posts: 656
Default Re: Annoying smart tool fade issue

Which edit mode are you in? If you are in grid it would explain it. If so you need to switch to slip or you can hold Cmd and do the fade and the cursor will behave like slip mode. Or did I misunderstand?
Reply With Quote
  #3  
Old 08-27-2014, 06:48 PM
zachbot zachbot is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Minneapolis, MN
Posts: 7
Default Re: Annoying smart tool fade issue

I typically work in slip mode.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-28-2014, 08:33 AM
Rich Breen Rich Breen is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Burbank, CA USA
Posts: 1,612
Default Re: Annoying smart tool fade issue

What kind of mouse/trackpad are you using?
__________________
http://www.richbreen.com

----------------------------------------
MacPro 5,1 Dual Hex, OS 10.12.6, PT 2018 HDX, Avid HD I/Os and Metric Halo ULN8, Avid C24.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-28-2014, 09:21 AM
zachbot zachbot is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Minneapolis, MN
Posts: 7
Default Re: Annoying smart tool fade issue

I've had the same problem follow between the Mac Book track pad and both Apple mouse options, wired/wireless. I Have been testing various preferences, and tool options and it is so random and odd. I truly have no idea.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-29-2014, 08:59 AM
Rich Breen Rich Breen is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Burbank, CA USA
Posts: 1,612
Default Re: Annoying smart tool fade issue

Really sounds like a mouse driver problem more than anything else. I've heard of a lot of these kinds of problems, particularly with laptops - probably has nothing to do with Pro Tools specifically.
__________________
http://www.richbreen.com

----------------------------------------
MacPro 5,1 Dual Hex, OS 10.12.6, PT 2018 HDX, Avid HD I/Os and Metric Halo ULN8, Avid C24.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fade tool disappeared from smart tool RobinWinjil Pro Tools 10 1 06-26-2012 11:27 PM
Different type of fade modifier while using the smart tool antonis Post - Surround - Video 4 05-12-2012 09:40 AM
Fade in volume on midi track with smart tool rockguitarist1255 Pro Tools 10 1 01-05-2012 04:36 PM
Smart tool fade doesn't work on some tracks ivfdad 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-16-2009 06:03 PM
Trim-Fade with Smart Tool pfo Tips & Tricks 2 10-04-2007 01:49 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:33 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com