Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Third Party Interfaces

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-08-2019, 02:07 PM
MixInTheCloud's Avatar
MixInTheCloud MixInTheCloud is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Ft. Lauderdale, FL
Posts: 4
Default ProTools 12 Native, a local USB Audio Interface and Dante DVS

Folks,
First, I will just say that I am NOT a ProTools user. I work with it because of client needs.

That being said, be aware I am not very familiar with the ins and outs of PT nor the I/O structure and Playback Engine interface.

What we are trying to accomplish:
We are trying to do a live mix for broadcast of Dante delivered content to PT 12.

What I cannot figure out is how to monitor the live mix of the Dante delivered content through the attached PreSonus Audiobox USB device. It appears this is just an impossible configuration for ProTools to manage. I tried aggregating the I/O but that did not appear to function although I had no idea what I was doing.

If I am wrong in this assessment, please let me know. If I am correct, what can I do to make this happen.

My thought is to purchase something along the lines of a Focusrite AM2 and address the I/O via Dante to that. Is that viable?

Your ideas and input would be greatly appreciated.

thanks,
mITc
Reply With Quote
  #2  
Old 02-08-2019, 07:35 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,709
Default Re: ProTools 12 Native, a local USB Audio Interface and Dante DVS

I'm guessing you are running a Mac computer?(Windows machines cannot run aggregate). To make an Aggregate IO setup, the Dante needs to connect to the computer, directly. Then you should be able to combine the Dante and the AudioBox in an Aggregate setup. I may be wrong on this, but I was under the impression that there was a software solution that would allow Dante to connect to the Mac's Ethernet port?
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 02-09-2019, 04:44 AM
MixInTheCloud's Avatar
MixInTheCloud MixInTheCloud is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Ft. Lauderdale, FL
Posts: 4
Default Re: ProTools 12 Native, a local USB Audio Interface and Dante DVS

Dave,
Thanks for the response. I should have stated it was on a Mac. One of the latest and greatest Macs too.

I tried the aggravating Aggregate option and while the USB device could be aggregated it did not show up when mapping outputs. It's Dante or USB, apparently not both.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-09-2019, 06:44 AM
its2loud its2loud is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angles
Posts: 388
Default Re: ProTools 12 Native, a local USB Audio Interface and Dante DVS

Are you choosing your Aggregate device in Pro Tools? If you have another input/output USB devices hooked up to the computer, Pro Tools may be defaulting to this device for its I/O.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-09-2019, 10:30 AM
MixInTheCloud's Avatar
MixInTheCloud MixInTheCloud is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Ft. Lauderdale, FL
Posts: 4
Default Re: ProTools 12 Native, a local USB Audio Interface and Dante DVS

Quote:
Originally Posted by its2loud View Post
Are you choosing your Aggregate device in Pro Tools? If you have another input/output USB devices hooked up to the computer, Pro Tools may be defaulting to this device for its I/O.
Do you mean selecting it in the Playback Engine?
Reply With Quote
  #6  
Old 02-10-2019, 08:10 AM
its2loud its2loud is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angles
Posts: 388
Default Re: ProTools 12 Native, a local USB Audio Interface and Dante DVS

Yes. That’s what I mean
Reply With Quote
  #7  
Old 02-10-2019, 09:46 AM
kelsey's Avatar
kelsey kelsey is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Seattle
Posts: 239
Default Re: ProTools 12 Native, a local USB Audio Interface and Dante DVS

I have successfully aggregated Dante Virtual Sound Card and a USB interface doing a similar thing as you, but I had some oddities as to which device was listed first in the aggregate device. If I remember correctly in order to get it to work right I had to list the USB device as the first in the aggregate device, and DVS as the second.

https://wanderingear.net
__________________
https://wanderingear.net
Reply With Quote
  #8  
Old 02-10-2019, 12:36 PM
MixInTheCloud's Avatar
MixInTheCloud MixInTheCloud is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Ft. Lauderdale, FL
Posts: 4
Default Re: ProTools 12 Native, a local USB Audio Interface and Dante DVS

Quote:
Originally Posted by its2loud View Post
Yes. That’s what I mean
Thanks. I will check that out.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
no audio past channel 32 in a 64x64 Dante setup? naughty G Third Party Interfaces 5 10-04-2018 12:26 PM
Dante + protools 12--> Does it even work? artkran Pro Tools 12 2 11-16-2016 06:14 AM
Burl Audio B2 Bomber ADC with Dante whittybeats Buy & Sell 3 09-04-2015 06:01 PM
Protools 11HD/Native and the Yamaha Dante Accelerator Card JCBigler Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 23 06-25-2014 12:06 PM
HD Native and Dante JCBigler Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 11 12-10-2013 01:01 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:33 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com