Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-26-2009, 05:51 AM
villagesound villagesound is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 81
Default Issue bouncing loop mp3s

I am trying to prepare some music loops for a client. Here is the problem. When i bounce them as aiff they sound great and hte loops are smooth. When i bounce them as mp3s however, bits of silence are added to the beginning/end of the region - making it not loop properly. ANy ideas?!! Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 03-26-2009, 02:26 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,622
Default Re: Issue bouncing loop mp3s

Hi,
Unfortunately, this is a function of the mp3 CODEC itself which is not proprietary Digidesign software. A bit of padding is added to the beginning and end of each bounce (usually around 1000 samples or so). There is no work-around for this right now, other than to bounce to .wav or .aif files instead.

Best regards,
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 03-26-2009, 02:35 PM
Studio Studio Studio Studio is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 342
Default Re: Issue bouncing loop mp3s

Try converting the wav to mp3 in Itunes. This worked for me a while ago...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
11R Effects Loop Issue (HELP) lspaulsp Eleven Rack 10 09-13-2012 10:05 AM
Bouncing a loop to 11k mp3 tonejunkee Tips & Tricks 2 10-25-2008 10:51 PM
No Signal - Possible audio Loop Issue Joshuajay 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 09-30-2006 08:12 AM
PT 7 has weird delay loop when bouncing dorothy Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 12-22-2005 10:30 AM
mp3s don't LOOP properly jimlongo Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 08-02-2000 08:40 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:14 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com