Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-19-2006, 12:41 PM
KimSira KimSira is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: Australia
Posts: 126
Default Logic TDM plugin thread?

Hi
There was a thread ages ago about using Logic plugins in PT's HD, does anyone have a link to it? (I tried the search)
The reason why I ask is now that Logic 7.2 is going to work with PT 7 http://www.apple.com/logicpro/crossgrade.html I would like to know if I can use any of the Logic plugins in ProTools? I know that you can use TDM stuff in Logic, but how about the other way around?
Also, was there ever a version of the EXS24 that would work in PT's?

Thanks
Kim
Reply With Quote
  #2  
Old 01-19-2006, 01:09 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,549
Default Re: Logic TDM plugin thread?

Hi,

No logic plugs can be used in pro tools since version 7! before 7 you could have logic Host TDM that gave you their instruments and sound designer and logic epic TDM that gave you some of their processors.

Esx24P use to work years ago,there is also an old VST version of ESX24 that might work with the FXpansion wrapper.

EXS24 library can be read by other plugin samplers... Mach 5 / /Kontact

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-19-2006, 01:21 PM
KimSira KimSira is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: Australia
Posts: 126
Default Re: Logic TDM plugin thread?

Quote:

EXS24 library can be read by other plugin samplers... Mach 5 / /Kontact

Thanks Chris
I haven't had much success with mack 5 importing EXS samples - it will do a few but many will crash the UVI extract program and I didn't really find to many usable samples in the small library that came with Mack 5.
I am very seriously thinking about getting Kontakt 2 as the library that comes with it seems more usable and if it can import EXS samples more successfully, that would be great.
That is the only thing I am missing from Logic is the EXS sampler. I hope the new Xpand will fix that problem. Has anyone heard if it will import sample formats?

Cheers
Kim
Reply With Quote
  #4  
Old 01-19-2006, 01:28 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,549
Default Re: Logic TDM plugin thread?

Hi,

I have transfered my entire exs24 library of over 20 gigs into mach 5 and use them everyday!

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-19-2006, 02:52 PM
ChaplainPC ChaplainPC is offline
Member
 
Join Date: Feb 1999
Location: Tampa/St.Pete, Fl
Posts: 857
Default Re: Logic TDM plugin thread?

Emagic Epic TDM bundle still works in PT 7!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound Designer II plugin thread wirefall Digidesign Hardware & Software 2 08-23-2013 03:25 PM
Neyrinck causes bus thread error? Is this PT or Plugin? Matt Phelps macOS 0 07-29-2013 08:16 PM
A Logic front issues thread quincygriffin Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 06-06-2005 04:09 PM
Logic 7 DVD (Coming Soon) Request Thread OmniMedia 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 02-14-2005 03:46 PM
Logic 7 DVD (Coming Soon) Request Thread OmniMedia Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 01-20-2005 04:58 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:39 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com