Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-21-2019, 01:17 PM
Stephen Webster Stephen Webster is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Location: Cape Town, South Africa
Posts: 101
Default PT 2019.6 at 96Khz mutes random regions

When running a 96Khz PT session i get the following....

Random regions do not play audio ( although i can see that the master fader level meters are playing the region, no audio is heard.

Several track meters don't show any level, only a peak level is intermittently displayed.

When the track meters on the playback channel display properly... random regions don't playback.

Short Pre roll... region A plays, regions B + C show level in the master fader but are not heard

Longer Pre roll... region A shows level in the master fader but is not heard, but regions B + C play.

Converting the session to 48Kz, problem solved

PT 2019.6
OSX 10.14.6
HDX1, MTRX, HDIO, Lynx 8, SYNC HD
Mac Pro 5.1, 12 Core, 52B RAM
Attached Images
File Type: jpg WhatsApp Video 2019-10-21 at 20.27.jpg (55.6 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 10-22-2019, 06:38 AM
Emi Emi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Madrid. Spain
Posts: 268
Default Re: PT 2019.6 at 96Khz mutes random regions

I run sessions at 96 constantly and some at 192. No problem whatsoever. Everything smooth.
__________________
Mac Mini late 2012 i5 | Mac OS Mojave 10.14 | Motu 16A | Motu 828ES | Pro Tools 2019.6 Native
Reply With Quote
  #3  
Old 10-22-2019, 12:43 PM
Stephen Webster Stephen Webster is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Location: Cape Town, South Africa
Posts: 101
Default Re: PT 2019.6 at 96Khz mutes random regions

Well, here's a response from Avid Customer Care below...

I'm sure recording with the suggested buffer settings won't aggravate any actors

----------------------------------------------------------------------------------

Hello Stephen,

Thank you for your response. Please use HW Buffer setting 512 or higher.

Regards,

Nestor
Avid Global Customer Care | Audio Post & Pro
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools Ultimate 2019.6 random crash when zooming dhurl Windows 0 07-01-2019 05:06 PM
2019.5 MIDI events randomly disappearing when copying regions XJENSEN Pro Tools 2019 5 05-11-2019 06:09 PM
Random transient mutes on tracks in Playback and Bounce Stormfront Pro Tools 12 7 06-08-2016 02:36 PM
Random mutes in pt Blags Post - Surround - Video 0 06-05-2016 02:29 AM
Random and out of control mutes in PT 11.1.2? algerij macOS 6 02-22-2014 02:18 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:43 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com