Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-12-2010, 07:43 AM
BigShiid BigShiid is offline
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Philadelphia, PA
Posts: 6
Default PT 9 Crashing!

I just upgraded my Mac Pro 2x2.66 MHz Dual Core, Intel Processor, from Leopard to Snow Leopard to crossgrade from PT 8 to PT 9.
PT has been rock solid over each upgrade until now. First my firewire drive has disappeared from my desktop and now PT 9 crashes repeatedly during simple function commands. I get no warning of errors or anything. Can someone please advise.
I hoping it's a user error and not PT 9. I'm in the middle of completing two projects. This is a real buster!
Thanks

Last edited by BigShiid; 11-16-2010 at 05:37 PM. Reason: Correction and additional information
Reply With Quote
  #2  
Old 11-12-2010, 07:46 AM
getz76 getz76 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: New York, NY
Posts: 1,491
Default Re: PT 9 Crashing!

Not enough information.
__________________
| Logic Pro 9 | Reason 6.5 | Pro Tools 10 | MOTU UltraLite mk3 | RME ADI-2 | Summit Audio 2BA-221 x 2 | MOTU 8pre x 2 |
| Mac Pro (4,1) 2.26gHz Xeon x 2 16gB OS X 10.7.4 | Macbook Pro (8,2) 2.2gHz i7 Quad 16gB OS X 10.7.4 |
Reply With Quote
  #3  
Old 11-12-2010, 07:48 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,694
Default Re: PT 9 Crashing!

advise: you will need to post all your computer system info otherwise how can we know how to help you. if you notice my signature has all this info in it. you can do this in your profile

advise: never ever upgrade or update during a project. if you do, always build a new system on a new drive so you can revert easily.

sorry if i am stating the obvious

cheers

john
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)

Last edited by john1192; 11-12-2010 at 07:49 AM. Reason: changes
Reply With Quote
  #4  
Old 11-12-2010, 08:55 AM
TimNielsen TimNielsen is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,191
Default Re: PT 9 Crashing!

You guys aren't posting enough information, most importantly, what steps did you do to try and fix it yourself. Unless you've done these steps in particular, I wouldn't even post something yet. In my opinion, these are the mandatory first steps to try and fix PT any time you're having problems. I'd do them in these order, and stop once it's fixed, so starting from easiest to hardest:

1) Delete the Databases folder located in Library-Application Support-Digidesign. Erase it and then restart. For me this is the biggest cause of crashes, and erases it is my first step.

2) Repair Disk permissions. Restart. Actually I find running something like Cocktail, or Main Menu, really useful, as it performs a whole suite of maintenance things, and then restarts. But permissions is the key one.

3) Erase the following files from within your USER-LIBRARY-PREFERENCES folder, and then restart:

DAE Prefs (folder)
DigiSetup.OSX
Pro Tools Prefs (called Pro Tools HD Prefs if you're still on PT8)
com.digidesign.ProTools.plist

3) Re-run the OS 'COMBO' updater for the OS version you are on. It MUST be the combo updater. Like 10.6.4 Combo Updater.

4) Use the ProTools uninstaller to uninstall, and re-install PT. This will often fix a system as well.

If you haven't tried those things, please try them and see if they help.

PT9 has been rock solid for me so far, on a clean install of 10.6.4.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-14-2010, 02:12 PM
MarkGriffith MarkGriffith is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 24
Default Re: PT 9 Crashing!

Look at the crash report and see what thread it is crashing on. For me it was crashing when attempting to load my old Melodyne Essential. I went to the Melodyne website, downloaded the latest update, reinstalled it, and Pro Tools 9 loaded and works fine now.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-15-2010, 07:15 PM
BigShiid BigShiid is offline
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Philadelphia, PA
Posts: 6
Default Re: PT 9 Crashing!

It actually tends to crash while attempting fade edits or clip edits in the edit window.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-16-2010, 05:48 PM
BigShiid BigShiid is offline
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Philadelphia, PA
Posts: 6
Default Re: PT 9 Crashing!

Sorry for the lack of detail. Mac Pro, 2x2.66 MHz dual core intel xeon, 2GB 667 MHz DDR2 FB Dimm, SL 10.6.5. Here is the crash report info. I'm frustrated beyond belief. Never experienced this with PT. Someone please help so I can get back to work. Thanks in advance!
Exception Type: EXC_BAD_ACCESS (SIGBUS)
Exception Codes: KERN_PROTECTION_FAILURE at 0x0000000000000005
Crashed Thread: 0 Dispatch queue: com.apple.main-thread

Thread 0 Crashed: Dispatch queue: com.apple.main-thread
0 ...design.framework.FileFormat 0x03663f45 BDM_LazyObject::~BDM_LazyObject() + 3789
1 ...design.framework.FileFormat 0x03662637 BDM_LazyObject::AddDependency(Cmn_AliasedRefCountP tr<BDM_LazyObject, BDM_LazyObject*, BDM_LazyObject_ForwardDeclarationHack>) + 701
2 ...design.framework.FileFormat 0x03662799 BDM_LazyObject::CreateLoader() + 41
3 ...gn.framework.CoreFoundation 0x00434eae Sys_LazyObject::QueueObjectLoader(std::string) + 62
4 ...design.framework.FileFormat 0x03662e18 BDM_LazyObject::QueueObjectLoader(std::string) + 54
5 ...gn.framework.CoreFoundation 0x004351fb Sys_LazyObject::PriorityChanged() + 199
6 ...gidesign.framework.ProTools 0x0121bd9b MFortressHWBPEntryPoint_exit_mfort6317_ + 9048878
7 ...gidesign.framework.ProTools 0x0121c09f MFortressHWBPEntryPoint_exit_mfort6317_ + 9049650
8 ...gidesign.framework.ProTools 0x00a86687 MFortressHWBPEntryPoint_exit_mfort6317_ + 1096730
9 ...gidesign.framework.ProTools 0x0118d57f MFortressHWBPEntryPoint_exit_mfort6317_ + 8465170
10 ...gidesign.framework.ProTools 0x01190242 MFortressHWBPEntryPoint_exit_mfort6317_ + 8476629
11 ...gidesign.framework.ProTools 0x0119f707 MFortressHWBPEntryPoint_exit_mfort6317_ + 8539290
12 ...gidesign.framework.ProTools 0x01217f9a MFortressHWBPEntryPoint_exit_mfort6317_ + 9033005
13 ...gidesign.framework.ProTools 0x0151ee1a MFortressHWBPEntryPoint_exit_mfort6317_ + 12207021
14 ...gidesign.framework.ProTools 0x01531b23 MFortressHWBPEntryPoint_exit_mfort6317_ + 12284086
15 com.digidesign.framework.DFW 0x030152ed TCommandHandler::PerformCommand(TCommand*) + 251
16 ...gidesign.framework.ProTools 0x01524461 MFortressHWBPEntryPoint_exit_mfort6317_ + 12229108
17 ...gidesign.framework.ProTools 0x0196e841 MFortressHWBPEntryPoint_exit_mfort6317_ + 16727508
18 com.digidesign.framework.DFW 0x030152ed TCommandHandler::PerformCommand(TCommand*) + 251
19 com.digidesign.framework.DFW 0x030158b3 TCommand::Process() + 31
20 com.digidesign.framework.DFW 0x0300d7c6 TApplication::ProcessEvent(TEvent*) + 26
21 com.digidesign.framework.DFW 0x0300da20 TApplication::WakeUp() + 64
22 com.digidesign.framework.DFW 0x0311f077 TApplication::GetApplicationVersionComponents(Cmn_ PolyVector<long, false>*) + 5659
23 com.apple.HIToolbox 0x93375eef DispatchEventToHandlers(EventTargetRec*, OpaqueEventRef*, HandlerCallRec*) + 1567
24 com.apple.HIToolbox 0x933751b6 SendEventToEventTargetInternal(OpaqueEventRef*, OpaqueEventTargetRef*, HandlerCallRec*) + 411
25 com.apple.HIToolbox 0x93375015 SendEventToEventTargetWithOptions + 58
26 com.apple.HIToolbox 0x933a9b6c ToolboxEventDispatcherHandler(OpaqueEventHandlerCa llRef*, OpaqueEventRef*, void*) + 3006
27 com.apple.HIToolbox 0x93376340 DispatchEventToHandlers(EventTargetRec*, OpaqueEventRef*, HandlerCallRec*) + 2672
28 com.apple.HIToolbox 0x933751b6 SendEventToEventTargetInternal(OpaqueEventRef*, OpaqueEventTargetRef*, HandlerCallRec*) + 411
29 com.apple.HIToolbox 0x9339797b SendEventToEventTarget + 52
30 com.apple.HIToolbox 0x93520cc3 ToolboxEventDispatcher + 86
31 com.apple.HIToolbox 0x93520dfb RunApplicationEventLoop + 243
32 com.digidesign.framework.DFW 0x03125749 DFW_EventLoop::RunApplicationEventLoop() + 11
33 com.digidesign.framework.DFW 0x0300d3e7 TApplication::Run() + 45
34 ...gidesign.framework.ProTools 0x01db775e LaunchProTools + 5121
35 com.digidesign.ProTools 0x0000f745 0x1000 + 59205
36 com.digidesign.ProTools 0x0000e99f 0x1000 + 55711
37 com.digidesign.ProTools 0x0000e8cd 0x1000 + 5550
Reply With Quote
  #8  
Old 11-20-2010, 06:52 AM
baka baka is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bath, UK
Posts: 24
Default Re: PT 9 Crashing!

I have same problem with Protools 9 crashing. I can bounce 1 mp3 to disc, then it freezes. I can still save and quit, but no other functions work, so I reboot, make 1 more mp3 and reboot it again.
If I open a song made in Protools 8, it plays for abot 2 seconds then freezes.
I'll try the routine put up by TimNielson and report back.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-20-2010, 12:19 PM
baka baka is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bath, UK
Posts: 24
Default Re: PT 9 Crashing!

Just got the 2nd mp3 bouncing to disk without quitting between!
My disk permissions seemed very messed up - maybe that was the problem.
Reply With Quote
  #10  
Old 11-22-2010, 06:30 AM
baka baka is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bath, UK
Posts: 24
Default Re: PT 9 Crashing!

It worked for a while using my digi002 rack, but when I tried without the hardware there was the same problem. I've reinstalled everything (including a 10.6.4 combo update) and its still the same except it won't recognise my 002 rack anymore.
The support has been appalling. I still haven't had a reply from my original query on 16 nov except for acknowledgement of receipt. Today I got a reply from a support request asking why I hadn't had an answer telling me I hadn't registered for support (not true)
I tried re registering and the form refused to see that I had selected a country, so asked for a new password (again)
even though my old password wouldn't work to login I wasn't allowed to use it again.
I don't know what's happened to Digidesign's systems since its all under Avid, but it doesn't work.

I'm now stuck with software that doesn't work and no way of getting an answer from support. Apparently I have one telephone conversation free, but I'm wary of using it at this stage because I'll probably be told that that's m,y lot.

Thanks Avid!!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
8.0.5 crashing barra 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 05-24-2011 05:20 PM
8.0.3 keeps crashing davidreidlive 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 01-18-2010 02:47 AM
8.03 keeps crashing- HELP ! barlevy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 12-23-2009 11:48 AM
M Box - G4 ...Just keeps crashing and crashing... nessein 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-11-2003 09:59 PM
>> HD3 crashing OS9 Howardk Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 09-25-2003 04:10 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:13 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com