Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-25-2017, 09:31 PM
Tyranor Tyranor is offline
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Wellington/New Zealand
Posts: 35
Default Avid Native and Thunderbolt 2 Dock

Hi everyone,

I'm wondering, does anyone run Avid HD Native via Thunderbolt 2 dock?

For example if I buys this guy

OWC Thunderbolt 2 Dock

then connect it to my iMac (therefore will use one Thunderbolt port on my iMac) and then connect my Avid HD Native to 2nd Thunderbolt port on the Dock, will it work fine? Can it cause any issues. Technically it shouldn't because this dock is just an extension but you never know.

Any info will be appreciated.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 07-25-2017, 09:51 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 14,727
Default Re: Avid Native and Thunderbolt 2 Dock

Should work fine.


Sent from my iPad using Tapatalk
Reply With Quote
  #3  
Old 07-26-2017, 04:41 AM
29CountsNY's Avatar
29CountsNY 29CountsNY is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Saratoga Springs, NY
Posts: 551
Default Re: Avid Native and Thunderbolt 2 Dock

I would read the FAQs on their site. I have that dock and certain combos of connectors can cause other connectors to be unavailable.
Like I can't use one Thunderbolt port for a display if using HDMI and weird things like that. So I would do a little research and if you do get it and it does not work, they have a pretty good return policy.
__________________
www.montabonsound.com
www.29counts.com

Pro Tools HD 2019.12 | HD Native PCIe & HD Native Thunderbolt | Lynx Aurora 16 HD | HD I/O | Digi 192 | 2010 Mac Pro 12 Core 3.46ghz | macOS Mojave 10.14.4 | 48 gigs RAM | Tascam DM3200 | Crane Song Avocet II | Antelope Isochrone OCX | Universal Audio Quad & Duo | Waves Mercury + Studio Classics v10 & Abbey Road Collection
Reply With Quote
  #4  
Old 07-28-2017, 05:13 AM
Dan IceWood Dan IceWood is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: London, UK
Posts: 107
Default Re: Avid Native and Thunderbolt 2 Dock

I have the Belkin dock and there has never been problem running hd native off the thunderbolt ports.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-28-2017, 05:46 PM
Brandonx1 Brandonx1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,930
Default Re: Avid Native and Thunderbolt 2 Dock

That dock only has one TB port after you plug in your computer to the other port. The chain would have to be computer in to the dock, dock into the monitor, monitor into the HD Native. FYI the HD Native is supposed to be the only device in the chain but I've seen and personally run HD Native as the last device in the chain and it worked well.
__________________
Brandon Howlett
Vibe Audio Post, Inc.
Re-recording Mixer
Custom Build CPU, HDX 1, Omni, 192 I/O Digital
S6 M10 24 fader
Satellite Mac Pro, HDNative, 192 I/0
Black Magic HD Extreme
Reply With Quote
  #6  
Old 08-01-2017, 03:06 AM
Tyranor Tyranor is offline
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Wellington/New Zealand
Posts: 35
Default Re: Avid Native and Thunderbolt 2 Dock

Sit rep. Got OWC Thunderbolt dock 2 today. Connected to iMac, connected Avid Native HD to 2nd and last Thunderbolt port on the dock, connected my Dell U2717D to HDMI on the dock. 2nd Thunderbolt port on iMac runs my TV. Everything runs ok.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS:Avid Thunderbolt native SoundEng1 Buy & Sell 0 10-15-2016 11:41 AM
SELLING AVID C|24 omni thunderbolt hd native greenplanet3d Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 0 03-24-2016 11:35 AM
Avid HD Native Thunderbolt studioj11 Buy & Sell 2 10-19-2014 05:54 PM
Anyone using New Mac Pro with Avid Thunderbolt Native box? johnnyv Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 7 06-10-2014 08:14 AM
HD Native Thunderbolt Qualification - Avid? Ginger Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 8 06-12-2013 12:09 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:40 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com