Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-05-2012, 12:41 PM
Jerry James Jerry James is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Pinckney US
Posts: 6
Default Monitoring track before punch in

I apologize in advance for how ridiculous this question may be. I have dilligently searched, but I, in my very new and very limited knowledge of PT am stumped. From what I can gather, if you have a track enabled for recording, you cannot hear it on playback. I suppose that this is fine except that when I am wanting to do punch in/out recording on the track I would very much like to monitor it for accurate and efficient punching in/out. Is this just simply the way it is with PT or am I just missing something? Any help would be most greatly appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-05-2012, 02:18 PM
mrjohn mrjohn is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: London, UK
Posts: 124
Default Re: Monitoring track before punch in

Hi Jerry,

What interface are you using, and which version of protools?
There are different ways to do this, depending on what you have.
Assuming you are on protools standard (not HD, not CPTK, no green 'I' button next to the record-enable and solo buttons) you might want to check under the options menu and play with the auto-input/input-only option.

Hope this helps,
John
__________________
Mac Pro 2 x 2.8GHz Quad
OSX 10.10.5, PTHD 12.4.0
Reply With Quote
  #3  
Old 04-05-2012, 03:45 PM
Jerry James Jerry James is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Pinckney US
Posts: 6
Default Re: Monitoring track before punch in

Thanks for the reply, John. I'm using the MOTU Audio Express on PT 10 standard. I'll try what you suggested. Thanx again.

Jerry
Reply With Quote
  #4  
Old 04-05-2012, 04:42 PM
Jerry James Jerry James is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Pinckney US
Posts: 6
Default Re: Monitoring track before punch in

Cant seem to find anything in that menu that solves the problem. Any other ideas? Thanks.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-05-2012, 05:21 PM
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,902
Default Re: Monitoring track before punch in

Try hitting "option+k".
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #6  
Old 04-05-2012, 06:57 PM
Jerry James Jerry James is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Pinckney US
Posts: 6
Default Re: Monitoring track before punch in

Thank you! It worked! Much appreciated!

Jerry
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quick punch.... can't hear track audio until I punch in stainless 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 07-31-2017 03:11 AM
Punch-in: How are you getting around monitoring issues? graveleye Windows 6 05-14-2013 09:33 AM
Monitoring/Punch Question Cal D Pro Tools M-Powered (Win) 2 05-12-2011 02:37 PM
punch in monitoring problem brian crain Tips & Tricks 2 10-30-2010 08:58 PM
Punch in monitoring problem HBryant 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 10-02-2010 04:54 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com