Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-28-2018, 04:49 AM
CHRIS AIKEN CHRIS AIKEN is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: WARSAW POLAND
Posts: 423
Default iLok - "Server Unavailable"

Having the same ilok server unavailable problem right now....anyone else?
__________________
Hackintosh 3.5 GHz Intel Core i7 - 10.13.6 -16 gigs Ram - Lynx Aurora 16 Thunderbolt - Protools 2018.7 HD
Reply With Quote
  #2  
Old 12-28-2018, 05:39 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,082
Default Re: iLok - "Server Unavailable"

Just tried to login but getting a Invalid Credentials error for some resson

Edit // Tried to reset one of our passwords and of course I get a user error. Zzzzz

Something is very wrong right now
__________________
Best Regards
Christopher


South Side Music Group
WEBHOME
SOUTHSIDEPUB

#Nothing Breaks Like a Heart

Eagles may soar, but weasels don't get sucked into jet engines
Reply With Quote
  #3  
Old 12-28-2018, 05:54 AM
tristan klein tristan klein is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: france
Posts: 92
Default iLok server down - can't launch Pro Tools

hey,

no way to log in Ilok and get any support.

this is what happens when I try to open PT

Pro Tools Perpetual could not be loaded. Please contact the software publisher for support using this software.

Quote:
Error details:

AuthorizationException::CloudContentKeyExchangeFai lure, 213, Cloud Content Key Exchange Failure, AuthorizationServer.cpp, line 15999, function: virtual void pace::AuthorizationServer::getContentDecryptionKey IlokCloud(pace::eden::thrift::authorize::GetConten tDecryptionKeyReturn &, const petpub::AuthChain &, const pet::fusion:ecryptionAssistData &, const vector<int8_t> &, const int64_t, const int32_t), Cloud failure: Result: ServerUnexpectedException: IlokCException(errorCodeName:kSessionOutOfSync, errorCodeValue:14, description:wrapperCryptoCombo missmatch of previous request parameters.).
__________________
www.tristanklein.com
Reply With Quote
  #4  
Old 12-28-2018, 06:23 AM
Glazik Glazik is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: France
Posts: 91
Default Re: iLok - "Server Unavailable"

Same thing here. And my PT licence is in a Cloud session
Reply With Quote
  #5  
Old 12-28-2018, 06:23 AM
thierryd thierryd is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Brussels
Posts: 485
Default Re: iLok - "Server Unavailable"

Quote:
Originally Posted by CHRIS AIKEN View Post
Having the same ilok server unavailable problem right now....anyone else?
Yes, and I tried on multiple systems. iLok License Manager not logging in with "iLok server currently unavailable".
One of our PT systems also doesn't want to start up and hangs on scanning plugins. Trying to find which (probably cloud) plugin makes it hang.
Something is not right at iLok right now.

Greetings,

Thierry
__________________
http://www.a-sound.com/
Reply With Quote
  #6  
Old 12-28-2018, 07:02 AM
Glazik Glazik is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: France
Posts: 91
Default Re: iLok - "Server Unavailable"

It is also impossible to submit a support ticket. Could someone knock on the iLok manager's door ? I mean, the Pace's manager's door...
Reply With Quote
  #7  
Old 12-28-2018, 07:29 AM
thierryd thierryd is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Brussels
Posts: 485
Default Re: iLok - "Server Unavailable"

Quote:
Originally Posted by Glazik View Post
It is also impossible to submit a support ticket. Could someone knock on the iLok manager's door ? I mean, the Pace's manager's door...
I've sent an email to support@ilok.com, which was an address I had from a 2010 correspondence. I don't know if somebody at iLok is reading it, but you can't launch a support ticket, because you need to log in...which of course is not possible...

btw local licenses on a hardware iLok still work, but the cloud licenses don't.

Greetings,

Thierry
__________________
http://www.a-sound.com/
Reply With Quote
  #8  
Old 12-28-2018, 08:10 AM
Glazik Glazik is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: France
Posts: 91
Default Re: iLok - "Server Unavailable"

Everything is fine now for me. Back to work !
Reply With Quote
  #9  
Old 12-28-2018, 08:22 AM
thierryd thierryd is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Brussels
Posts: 485
Default Re: iLok - "Server Unavailable"

It's ok here again as well.

Greetings,

Thierry
__________________
http://www.a-sound.com/
Reply With Quote
  #10  
Old 12-28-2018, 08:29 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,729
Default Re: iLok - "Server Unavailable"

It's back for me as well.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2018.12 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 11 can't launch (ilok problem) mmmalmo Pro Tools Software (Mac) 7 03-11-2017 05:45 AM
Pro Tools 11 Upgrade - ilok Server [RESOLVED] Po-Ethix Pro Tools Software (Win) 4 07-18-2014 12:52 PM
LE 8 - Unable To Launch Midi Server alfieboy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 06-02-2010 05:17 PM
Launch error log: MIDI server [328] donbenjy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 02-08-2010 12:28 PM
ProTools 7.3 + Midi Server won't launch. Registered 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-19-2007 02:46 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:58 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com