Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-01-2011, 12:58 PM
focushocuspocus focushocuspocus is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Florida, Buenos Aires, Argentina
Posts: 3
Default Protoold HD ACCEL and HD CORE PCI with INTEL

Hello, im new in this forum, i'm currently working at a studio in Buenos Aires, we are running with Protools HD 7.4 on a PPC G5, with the HD ACCEL, HD CORE and a UAD-1, we have the intention to move from this system to an intel based platform, without using the Magma chassis, we are building a hackintosh with this configuration :

Intel Core i7 2600 Socket 1555
MOBO GIGABYTE GA-H67A-UD3H-B3
8 GB DDR3 1333 Kingston

Does anyone know if this set up will would work with a OSX Snow Leopard ? More specifically if the pci interfaces will be recognized by the os, or if i would have some sort of DAE error with protools, im going kinda crazy here!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-18-2011, 10:58 AM
triplicane triplicane is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Chennai
Posts: 11
Default Re: Protoold HD ACCEL and HD CORE PCI with INTEL

Up an running successfully for about 6 months!

Model Name: Mac Pro
Model Identifier: MacPro4,1
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 3.67 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 4
L2 Cache (per core): 256 KB
L3 Cache: 8 MB
Memory: 16 GB
Processor Interconnect Speed: 6.6 GT/s
Boot ROM Version: ##############
SMC Version (system): 1.30f3
Serial Number (system): G89266254PC
Hardware UUID: 6C625934-88B2-5C6C-A976-C415E2E334A4



Loaded with HD3 PCI.
Previously running HD3 on a PPC G5 for about 4 years.
Did detail analysis using the pci bus on the intel architecture. No errors! No bugs! on the built. Running like a charm.

My built

ASUS P7 MB
Intel Core i7

All you need is the room for the HD cards, expert cooling solutions, good room for the coolers to circulate the air inside the computer. That's it you are done!

All the best for building your own HD rig @ $700 !!!!!!!
Reply With Quote
  #3  
Old 07-19-2011, 05:44 PM
d.f. d.f. is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bristol, UK
Posts: 52
Default Re: Protoold HD ACCEL and HD CORE PCI with INTEL

Quote:
Originally Posted by triplicane View Post
Up an running successfully for about 6 months!

Model Name: Mac Pro
Model Identifier: MacPro4,1
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 3.67 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 4
L2 Cache (per core): 256 KB
L3 Cache: 8 MB
Memory: 16 GB
Processor Interconnect Speed: 6.6 GT/s
Boot ROM Version: ##############
SMC Version (system): 1.30f3
Serial Number (system): G89266254PC
Hardware UUID: 6C625934-88B2-5C6C-A976-C415E2E334A4



Loaded with HD3 PCI.
Previously running HD3 on a PPC G5 for about 4 years.
Did detail analysis using the pci bus on the intel architecture. No errors! No bugs! on the built. Running like a charm.

My built

ASUS P7 MB
Intel Core i7

All you need is the room for the HD cards, expert cooling solutions, good room for the coolers to circulate the air inside the computer. That's it you are done!

All the best for building your own HD rig @ $700 !!!!!!!
What motherboard (make and serial number) are you using please?

(Can't seem to find a way to PM you).
Reply With Quote
  #4  
Old 08-03-2011, 10:53 AM
triplicane triplicane is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Chennai
Posts: 11
Default Re: Protoold HD ACCEL and HD CORE PCI with INTEL

MB: ASUS P7P55D.
Graphics: Sapphire 5570.
850W Coolermaster PSU.
Corssair CPU cooling.
etc.....


PM: prathapmail@yahoo.com
Reply With Quote
  #5  
Old 08-03-2011, 11:01 AM
triplicane triplicane is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Chennai
Posts: 11
Default Re: Protoold HD ACCEL and HD CORE PCI with INTEL

http://www.mediafire.com/?c30oxf4fc5aal0h
Reply With Quote
  #6  
Old 08-03-2011, 01:06 PM
kevinb511 kevinb511 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Boston, MA
Posts: 290
Default Re: Protoold HD ACCEL and HD CORE PCI with INTEL

I am also running PTHD2 with PCI cards on the ASUS P7P55D MB. Not a single problem. Those boards are no longer made though and getting tough to find. I won it on ebay for $37! There are other versions currently made, such as the "Deluxe" and "Premium" but none have 3 PCI slots next to each other with 2 PCIe x16 slots which I needed for dual GFX cards.
__________________
PTHD 8.1.1, ASUS P7P55D, Intel i7, 4GB Ram, 2x Nvidia GeForce 9500, OSX Snow Leopard 10.6.7
Reply With Quote
  #7  
Old 08-09-2011, 06:36 AM
florian.ardelean florian.ardelean is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Bucharest, Romania
Posts: 9
Default Re: Protoold HD ACCEL and HD CORE PCI with INTEL

It's not that easy for 1155-socket processors.

The H67 chipset does not support PCI Legacy, chances are the PC will not even boot with the cards installed.

However, with the chassis it may be different.

Only the C202/204/206 or the Q67 chipsets support the latest Sandy Bridge processors.

But the C20x series doesn't support the I7, you'll have to use a Xeon, and chances are you'll also need ECC memory (it's mandatory for some motherboards)

I'm quite interested in this topic myself as I have ordered:

a C206 motherboard (ASUS P8B WS) with 1 PCI slot,
one Core and one Accel PCI-X cards
and a Magma chassis off Ebay.

So in about two week's time I'll set it up, pray, and see what happens.

Please keep us posted if you manage to get it working, meanwhile, there is a whole thread dedicated to a proposed sandy bridge hackintosh over at tonymacx86's forum, but they're only dealing with the cards straight on the motherboard, not in a magma chassis...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS PT HD2 Accel PCI-e Core + Accel w/ HD8 iLok axel Buy & Sell 0 09-18-2012 04:17 PM
Intel Core i7 2.0GHz Quad-Core Processor or Intel Core i7 2.7GHz Dual-Core Processor? okodub Pro Tools 9 3 09-23-2011 08:33 AM
HD 3 Accel PCIe = 2 Accel Core + 1 HD Accel???? Eduardo Apolonia Pro Tools TDM Systems (Mac) 24 08-04-2007 03:20 PM
HD2 NON ACCEL vs. HD1 Accel Core PCIe s0nguy Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 10-25-2006 07:18 AM
Runing Accel plugs on the "Accel PCIe core DaveSB Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 12-19-2005 11:25 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com