Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-03-2019, 11:06 AM
ihate100bees ihate100bees is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Nashville, Tn. USA.
Posts: 113
Default Updating from 2019 .5 to 2019.6?

In order to correct the problem that Avid had with the possible deletion of projects with version 2019.5, do I really need to uninstall before installing 2019 .6? I never have uninstalled before going to the next version. I would prefer not to uninstall this time either. Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 07-03-2019, 11:07 AM
Eric Lambert's Avatar
Eric Lambert Eric Lambert is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles
Posts: 2,794
Default Re: Updating from 2019 .5 to 2019.6?

I just installed right over the top of .5.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-03-2019, 11:13 AM
ihate100bees ihate100bees is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Nashville, Tn. USA.
Posts: 113
Default Re: Updating from 2019 .5 to 2019.6?

Thanks! 👍👍
Reply With Quote
  #4  
Old 07-03-2019, 11:23 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,073
Default Re: Updating from 2019 .5 to 2019.6?

On macOS install over older versions worx but with Windows not adviced.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #5  
Old 07-03-2019, 11:25 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,987
Default Re: Updating from 2019 .5 to 2019.6?

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
On macOS install over older versions worx but with Windows not adviced.
Right. As a Windows user, I always do a complete uninstall first.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.10 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #6  
Old 07-03-2019, 11:34 AM
ihate100bees ihate100bees is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Nashville, Tn. USA.
Posts: 113
Default Re: Updating from 2019 .5 to 2019.6?

Well I guess you can go either way. What I think... I've experienced whenever I have uninstalled is that I lose some of the plugins that possibly came with whatever version I had prior to it. So I never uninstall, I just install over the old version and I have never had a problem. I was just curious if Avid "recommended" to uninstall 2019.5 because of this specific issue. I just installed the new version over the old and everything seems to be working great.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-03-2019, 12:14 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,213
Default Re: Updating from 2019 .5 to 2019.6?

As said, on Mac the PT app is self-contained, has everything in the app package -- except support files, such as preferences and such and even then the only problem is if newer version stops using a file that was needed for older version in which case that file is left there doing nothing.. not much of a problem with the storage capacity today. Every time you launch PT the app copies over all included plugins so you don't even need to worry about plugin versions.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-04-2019, 04:25 AM
PatJo PatJo is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Ireland
Posts: 74
Default Re: Updating from 2019 .5 to 2019.6?

I've posted on this forum before about the Avid Cloud and how it doesn't seem to be working properly.

To summarise I have 2 projects in the cloud but the cloud thinks I have 3 and is maxed out. As a result I can't fully upload my 2 projects to the cloud due to space.

I want to go to 2019.6 so that I can use local projects without fear of them disappearing. My problem is that I can't uninstall 2019.5 as this will presumably remove the local versions of my 2 cloud projects and I'll lose them and be left with whatever has been partially uploaded to the cloud (as far as I can see I have no way of seeing what's up there).

When I select Manage My Avid Cloud it tells me its full and has 3 projects yet when I open PTF I only see 2. It did have 3 before but I deleted 1 to make room (big mistake as the 3rd project was no longer available to select but the cloud still thought it was up there). I've tried creating a case ticket but because I have PTF it just got cancelled. I'm using Windows10. Is there anyway I can move to 2019.6 and keep my existing cloud projects?

Also, and I've asked this before, is there anyway of getting my cloud instance "cleaned up" so it's not holding on to loads of space that I'm not using and so it knows that I only have 2 projects instead of 3?
Reply With Quote
  #9  
Old 07-04-2019, 07:44 AM
64GTOBOY's Avatar
64GTOBOY 64GTOBOY is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Houston
Posts: 732
Default Re: Updating from 2019 .5 to 2019.6?

I am on windows 7 and have installed over pre existing using App manager and now avid link since version 12.1. I am now on 2019.6 without issue.

If at all possible i would make a backup of your system first(good to do no matter what). You may or may not have to do a preferences trash and/or playback engine reset.
__________________
Dell XPS 8900 i7-6700K CPU @ 4.00GHz 32 Gig Memory:Seagate 2 TB,1TB,4TB,500gb EVO OS Windows 7 Ultimate
PT 2019.6 Native through A&H Qu-32
Reply With Quote
  #10  
Old 07-04-2019, 07:53 AM
PatJo PatJo is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Ireland
Posts: 74
Default Re: Updating from 2019 .5 to 2019.6?

Quote:
Originally Posted by 64GTOBOY View Post
I am on windows 7 and have installed over pre existing using App manager and now avid link since version 12.1. I am now on 2019.6 without issue.

If at all possible i would make a backup of your system first(good to do no matter what). You may or may not have to do a preferences trash and/or playback engine reset.
The problem is not with the system, it's to with the project files. I know that they're stored locally but if I install the new version will they be wiped out?

I also know that because the cloud is saying it's maxed out that my local projects may or may not be in the cloud in their entirety (I have no way of telling).

So, how do I get the cloud to behave so I can confidently install the latest version?

Last edited by PatJo; 07-04-2019 at 09:08 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2019 Gui Lag manfromspace Pro Tools 2019 7 06-20-2019 02:59 AM
2019.8 amagras Pro Tools 2019 89 06-10-2019 01:40 AM
Which mac OS for PT 2019.5? Markrosoft Pro Tools 2019 15 06-06-2019 08:38 AM
Updating 2018.2 to 2019.5 bektolio Pro Tools 2019 15 05-11-2019 03:40 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:05 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com