Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-19-2017, 10:46 PM
hornbeek11 hornbeek11 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: US
Posts: 5
Default Recording off beat

I am recording on pro tools and when I play back the track I just record it is off beat... can any 1 help

Sent from my SAMSUNG-SM-N920A using Tapatalk
Reply With Quote
  #2  
Old 03-19-2017, 11:47 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 10,574
Default Re: Recording off beat

More useful info would help. You are recording what? Audio? MIDI? If MIDI what VI are you using?

You are recording to a basic Pro Tools click track? Or something more complex (like an existing audio track?)

Is delay compensation enabled? How are you monitoring during tracking (hard ware (what interface) or software?

What playback IO buffer size are you using?

Any plugins being used? What ones?

---

Just start by playing around with a stupidly simple session (one mono audio track and a click track) and start with just a mic and you clapping to the click track. No plugins or anything else. sort out how to get that working and go from there. Ditto if using MIDI, start with Mini Grand and nothing else.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-20-2017, 08:30 AM
hornbeek11 hornbeek11 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: US
Posts: 5
Default Re: Recording off beat

I'm recording audio... I import a beat..

Sent from my SAMSUNG-SM-N920A using Tapatalk
Reply With Quote
  #4  
Old 03-20-2017, 08:31 AM
hornbeek11 hornbeek11 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: US
Posts: 5
Default Re: Recording off beat

I'm new 2 this so don't know where I would even find delay compensation...

Sent from my SAMSUNG-SM-N920A using Tapatalk
Reply With Quote
  #5  
Old 03-21-2017, 09:17 PM
hornbeek11 hornbeek11 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: US
Posts: 5
Default Re: Recording off beat

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
More useful info would help. You are recording what? Audio? MIDI? If MIDI what VI are you using?

You are recording to a basic Pro Tools click track? Or something more complex (like an existing audio track?)

Is delay compensation enabled? How are you monitoring during tracking (hard ware (what interface) or software?

What playback IO buffer size are you using?

Any plugins being used? What ones?

---

Just start by playing around with a stupidly simple session (one mono audio track and a click track) and start with just a mic and you clapping to the click track. No plugins or anything else. sort out how to get that working and go from there. Ditto if using MIDI, start with Mini Grand and nothing else.
Audio.. I import a beat.. where is delay compensation??? I'm new 2 all of this.. I am using a lambda interface.. not sure about io buffer I think 512 and no plug-ins I believe

Sent from my SAMSUNG-SM-N920A using Tapatalk
Reply With Quote
  #6  
Old 04-05-2017, 01:20 PM
AlexBoyKing AlexBoyKing is offline
Member
 
Join Date: Apr 2017
Location: Canada
Posts: 6
Default Re: Recording off beat

Give us more details. I was recording yesterday (On Logic Pro X) but rap was being delayed. So my question is are you recording vocals? Rap to be specific? Details please. Thx!
Reply With Quote
  #7  
Old 04-05-2017, 01:23 PM
hornbeek11 hornbeek11 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: US
Posts: 5
Default Re: Recording off beat

Yes I got it fixed by watching youtube videos.. just type in something like delayed vocals while recording

Sent from my SAMSUNG-SM-N920A using Tapatalk
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recording Guitar | Frustrated (no audio on track after recording) Aftershock64 Pro Tools | First Discussion 6 08-04-2016 10:03 AM
Recording timing / late recording issue resolved DAWgEAR Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 0 07-17-2013 09:10 AM
low latency recording vs low hardware buffer size recording chrisdee 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 13 01-27-2009 07:49 AM
Distortion of Recording When Playing Back Recording acs Pro Tools M-Powered (Win) 2 03-18-2008 04:29 PM
PT 5.1 - Recording very lengthy narrative project.. ran out of recording disk space? Rockman-Songwriter Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 04-16-2003 12:32 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:45 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com