Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-06-2007, 09:56 PM
Chris7514 Chris7514 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 283
Default Serious Problem !!! Transport freezes in PT 7.3.1

I experienced a bizzare problem on several ocasions recently. In the session after pushing "play" the system starts, and than stops immediately by itself !!! I encountered this issue on my MacBook Pro ( 2.16 gHz) many times, and just today my iMac G-5 did the same thing. In the middle of working in the session I pushed space bar, and the transport stopped immediately after it started. IS THIS A KNOWN ISSUE ? Did anybody had that happen ? I tried to resume play by pressing space bar, by clicking on play and it did the same for few minutes. I fast forwarded, rewinded, tried to start from different locations. No luck. WHAT'S GOING ON DIGI ????
Chris7514
Reply With Quote
  #2  
Old 11-07-2007, 01:53 AM
apfel apfel is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 20
Default Re: Serious Problem !!! Transport freezes in PT 7.3.1

hi chris,

i have the same problem once a day at least.
only a PT restart helps in this situation.

happens with MacPro+003 and MBP+mBox2 as well.
that really sucks !

greetz,
apfel
__________________
MacPro 2,66/5GB RAM/Digi 003 Console/ OS 10.4.9 // MBP 2,33/4GB RAM/MBox2/OS 10.5.2
Reply With Quote
  #3  
Old 11-07-2007, 08:09 AM
Chris7514 Chris7514 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 283
Default Re: Serious Problem !!! Transport freezes in PT 7.3.1

Hi !
Thanks for response. So now I know that somebody else also has the same problem. It all started with PT LE 7.3. I also have 7.1 on my main system ( two months ago I was forced to downgrade there from 7.3 back to 7.1). That system is stable, so it must be something wrong with 7.3.x. Using this PT upgrade I also have CPU usage maximum red spikes all the time. It starts with just launching PT, and than opening any session ( even a new one with no data in !!!) causes red spikes again. Within a session opening any plug in ( including click !) causes CPU to get to the max. I have DIGI 002R, M box, and OS 10.4.9 on both computers. On laptop MBP 2.16 with 2GB RAM I'm experimenting with 7.3.x, but my main system ( dual G-5 with 4GB RAM) is (as I mentioned) back on 7.1. I had a serious issue with PT LE 7.3. The upgrade I purchased back in July caused my main system to freeze on several occasions , to stutter, CPU max usage, buffer errors were popping out like crazy etc. Finally after few days I gave up. I had to meet deadlines for production...I uninstalled PT 7.3, did all necessary disc repairs etc. 7.1 works flawlessly. I have been using PT LE for many years, and until 7.3 came out it was always perfectly stable. I will continue to use 7.1 as long as it takes for DIGI to fix all the bugs in 7.3 ( if they are even fixable !!).
Chris7514
Reply With Quote
  #4  
Old 11-07-2007, 09:08 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,728
Default Re: Serious Problem !!! Transport freezes in PT 7.3.1

The cs5 update to Pro Tools 7.3.1 resolves many of these play issues - are you using that version? If not - update and let us know if that clears up the problems.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ProTools 11 freezes in transport bariguitar Pro Tools 11 0 07-11-2013 06:29 PM
Pro Tools 7 transport counter & Mix LEDS freezes!! lenny ace 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 01-02-2007 10:40 PM
transport freezes after importing audio fark72 Pro Tools M-Powered (Mac) 1 07-28-2005 10:49 AM
meter change freezes transport eyeknow Pro Tools M-Powered (Win) 1 07-01-2005 11:05 PM
Mixer freezes, but edit and transport work RicardoEscallon Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 08-24-2001 03:41 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:38 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com