Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-30-2010, 01:49 AM
antiphase antiphase is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: California
Posts: 544
Default v7.3.1 to v9.0 Need little assist plz

So as the subject states, I'm upgrading from v7.3.1 to v9.0 and have been having some issues I was hoping to get some help with here. Current mac i've installed v9.0 onto is a MBP 2.53/4gb ram 10.6.5.

My Mbox 2 mini (digidesign type), is not powering up via the USB, yet works on the other Mac running 10.4.x with PT v7.3.1 just fine. I tried getting drivers for the MBP but nothing is working so far, I'm also guessing the newer Mbox 2 Mini drivers for the Avid box won't work either?

I've been using DV Tool Kit 2 and was told at AES 2010 that those plug-ins will be available in 9.0. So far none are installed and after installing a few select types for v 7.3.1 - v8.0, new v9.0 PT's crashes at start up. Are all plug in's for PT's v8.0 compatible for v9.0?
__________________
www.soundgeekproductions.com
Reply With Quote
  #2  
Old 11-30-2010, 02:52 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,484
Default Re: v7.3.1 to v9.0 Need little assist plz

Quote:
Originally Posted by antiphase View Post
So as the subject states, I'm upgrading from v7.3.1 to v9.0 and have been having some issues I was hoping to get some help with here. Current mac i've installed v9.0 onto is a MBP 2.53/4gb ram 10.6.5.

My Mbox 2 mini (digidesign type), is not powering up via the USB, yet works on the other Mac running 10.4.x with PT v7.3.1 just fine. I tried getting drivers for the MBP but nothing is working so far, I'm also guessing the newer Mbox 2 Mini drivers for the Avid box won't work either?

I've been using DV Tool Kit 2 and was told at AES 2010 that those plug-ins will be available in 9.0. So far none are installed and after installing a few select types for v 7.3.1 - v8.0, new v9.0 PT's crashes at start up. Are all plug in's for PT's v8.0 compatible for v9.0?

Hi,

did you install PT9 as a complete new install or as an upgrade? i would uninstall previous version and run the full install then download the coreaudio driver. 10.6.5 is not qualified? though i guess it should work!!

Have you read through the 2 stickies at the top of the forum?

It explains about DV tool kit 2!! its $299 to upgrade to complete production tool kit.

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-30-2010, 04:16 AM
antiphase antiphase is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: California
Posts: 544
Default Re: v7.3.1 to v9.0 Need little assist plz

Hey Chris, thanks for the info about that 299 upgrade... might have to do some serious thinking about it, someone might not get a christmas present if I go for it .

Anyways, yes.... this is a MBP that has never had an install of PT's before. Fresh install of v9.0 so far with the attached update that came along with the download. I have figured out that the plug-in's listed to work with v.8 have successfully installed and working with my previous authorizers so.. ya there. The only issue I'm having now is the Mbox 2 Mini not working.

The Digi CoreAudio Device and Pro Tools Aggregate I/O options in the System Prefs/Sound doesn't seem to see the Mbox 2 Mini when connected to the MBP. I was able to get the Mbox working with the MBP when I installed the CoreAudio_Installer_v803_64550 from Avid's site. When this driver was installed all worked well, however PT's v9.0 would not start anymore at this point, just instant crash saying it was unable to open due to "some reason".

As it stands all is working minus the Mbox interface, which I really need eventually to use my nice monitors and not the MBP speakers/headphones..etc..etc..
__________________
www.soundgeekproductions.com
Reply With Quote
  #4  
Old 11-30-2010, 04:28 AM
antiphase antiphase is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: California
Posts: 544
Default Re: v7.3.1 to v9.0 Need little assist plz

Hello again Chris, thanks for pointing me at the sticky again. Looking at it closer I found the correct driver this time, looks like it's all working now :)
__________________
www.soundgeekproductions.com
Reply With Quote
  #5  
Old 11-30-2010, 12:32 PM
keithmac keithmac is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Texas
Posts: 7
Default Re: v7.3.1 to v9.0 Need little assist plz

Chris, I did not think that PT 7.3.1 would run on Snow Leopard at all?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DTS possible assist? ejwells Pro Tools 10 19 11-03-2011 04:55 AM
Please assist with PT-LE 8.0.4 installation David Topple 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 02-06-2011 08:51 AM
Customer Assist L-Dogg 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 09-22-2010 05:25 AM
Please Assist with PT8 M- First Run contrabasc Pro Tools M-Powered (Win) 7 01-01-2009 08:28 AM
Could Someone Assist With CPU Error? products7074740 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 12-26-2008 12:58 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:34 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com