Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-04-2008, 04:36 PM
vboombatz vboombatz is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 42
Default Connection question

I'm just starting to use PTLE with Leopard and I'm not sure how to connect everything. I've heard that there are some FW connection issues. I have two external firewire drives. One is FW800 and the other FW400. The FW800 is dedicated to Time Machine, and I'd prefer not to change that. My FW400 drive is dedicated to Protools. The way I have it set up now is the macbook pro is directly connected to the FW800 drive through the FW800 port, the FW400 drive is connected to the FW800 drive, and my Mbox2 pro is connected to the second FW400 port on the FW400 drive. Does this make sense? Is there a better way to do this?
Thanks in advance.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-04-2008, 05:06 PM
barstool719 barstool719 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Atlanta, GA
Posts: 625
Default Re: Connection question

IIRC, the mbox2 pro wont work with FW800 at all due to a limitation of the firewire chipset.

as for the FW400, i think its supposed to go CPU > HDD > 003 so that way if your 003 shut down (god forbid) it wouldnt wreck your drive.

personally i always unmount/power down/disconnect my FW drive before I launch PT, but I know its a requirement on a laptop.
__________________
i7-860 / 12GB Kingston / Intel DP55WB / 500GB Barracuda / 1TB Deskstar W7x64
Focusrite Saffire Pro 40 / Pro Tools 9.0.3
Mics, Guitars, Amps, Basses, Drums, Keys


http://overtheeffect.bandcamp.com
Reply With Quote
  #3  
Old 06-05-2008, 03:35 PM
vboombatz vboombatz is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 42
Default Re: Connection question

Thanks for the tip.
Do you know if I connect my FW800 drive directly into the FW800 on my MacBook pro, then connect my FW400 drive into the FW400 port on the FW800 drive then connect my MBox2 pro into the FW400 port on the fw400 drive whether that will work? Does that make sense?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MIDI Connection Question sturdystrutter 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 06-29-2011 10:30 PM
Connection question Raggi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 11-29-2007 04:50 PM
connection question drummer1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 08-18-2007 02:03 PM
Connection Question TXbluzmn 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-13-2006 01:36 PM
connection question Filterthing 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 10-30-2004 06:34 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:30 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com