Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-24-2020, 08:00 AM
Siegfried Meier Siegfried Meier is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Los Angeles
Posts: 1,443
Default Clips Missing Bug

Having a few sessions from PT 8.03 lately from clients and when I open them in 2019.12 there's clips missing...I believe I read something about missing clips in a PT Expert article a few weeks back, but the session isn't telling me there's anything missing - they're just randomly gone, and the client thinks I'm nuts when I send the mix back with all sorts of stuff missing that should be there...

Is this the same bug? If so, this needs to be fixed ASAP...

Thanks!!
Sig
Reply With Quote
  #2  
Old 02-24-2020, 09:25 AM
gwhatley's Avatar
gwhatley gwhatley is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Playa Vista, CA
Posts: 137
Default Re: Clips Missing Bug

Just to clarify: a client is sending you sessions from PT 8, is that correct? Or, are these sessions your OWN that you worked on in PT 8, and are now trying to open in 2019.12?

Importantly, did you open the sessions directly, or import them into a 2019.12 session?

The bug you're referencing from PTE has to do with importing session data into 2019.12 from previous versions of pro tools.

Finally, have you tried opening the PT 8 session in PT 10 (assuming you have an active license, which should still include 10)?

G.

Sent from my LG-H872 using Tapatalk
__________________
Garrard Whatley
Seismic Post Audio
Post Audio for Film and Television
System/Hardware Info
IMDb credits
Reply With Quote
  #3  
Old 02-24-2020, 10:02 AM
Siegfried Meier Siegfried Meier is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Los Angeles
Posts: 1,443
Default Re: Clips Missing Bug

Yes, client sending me sessions from his 8.03 rig. I'm opening them directly into my 2019.12 version, no importing!
Reply With Quote
  #4  
Old 02-24-2020, 10:33 AM
gwhatley's Avatar
gwhatley gwhatley is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Playa Vista, CA
Posts: 137
Default Re: Clips Missing Bug

Well, then unlikely that the problem is the bug.

I don't know if this fully applies, but I believe a certain file type, .sd2, is no longer supported in 2019.12 - though I can't imagine it would remove it from a session...?

Anyway, that's why I suggested opening in Pro Tools 10, since I believe it still supported sd2.

Try it first, if it works, he'll think you're some kind of magician.

It's really a shot in the dark, but the closest one that makes SOME kind of sense.

Otherwise, it looks like it's on your client. If they have the older version of pro tools, and can see the missing files, then that realistically has to be the starting point for recovering the full session.

Sent from my LG-H872 using Tapatalk
__________________
Garrard Whatley
Seismic Post Audio
Post Audio for Film and Television
System/Hardware Info
IMDb credits

Last edited by gwhatley; 02-25-2020 at 08:49 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Clips list is missing in ProTools First 12.8.0 Ruprecht Pro Tools | First Discussion 18 05-23-2018 12:39 PM
Missing Clips in Matching Alternates list dB-Pro Pro Tools 12 0 01-22-2018 12:01 PM
Missing audio within clips while importing AAF Goombot Pro Tools 12 2 08-21-2017 06:10 PM
Missing drum files after learning UNUSED clips. Namingishard Pro Tools 11 1 07-01-2015 03:32 PM
Missing names of audio clips in project Seti Orion Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 07-25-2008 06:44 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:49 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com