Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-14-2014, 04:20 AM
kneadingcat kneadingcat is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Australia
Posts: 3
Default M-audio fast track pro - "hardware not connected"

Hi All,

Computer model and processor speed - Intel i3 @ 3.2ghz (approx)
OS version - Windows 7 64bit
Avid hardware model - M-audio Fast track pro - SN: 169Z073006429
Pro Tools version - NA
Amount of RAM installed - 8gb
Basic system - 1hdd 1CDrom, USB keyboard/mouse

Issue:

I downloaded the latest drivers for Win 7 and installed, the Fast track pro control panel popped up and said "firmware update available" i then clicked ok and it warned me it could take sometime for my system to respond, i waited over 10mins and the whole system was locked up, thought that's long enough as it hadn't initiated the firmware upgrade yet. So i hit the reset button (should have turned off the m-audio box) and basically i've got a m-audio box that isn't recognised by any system, same PC or my MAC or another PC etc.

SO question - is it stuffed? is there a way to fix it? cold reset etc?

any help would be really good, apologies if i didn't format this correctly or put it in the right place.

Cheers.
KC
Reply With Quote
  #2  
Old 11-16-2014, 07:51 PM
kneadingcat kneadingcat is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Australia
Posts: 3
Default Re: M-audio fast track pro - "hardware not connected"

No one???
Reply With Quote
  #3  
Old 11-17-2014, 08:29 AM
JoelG's Avatar
JoelG JoelG is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canada
Posts: 1,909
Default Re: M-audio fast track pro - "hardware not connected"

I'd try contacting Avid support. They might be able to re-program the FTP if you send it back. http://www.avid.com/US/Support/Contact/audio-support

Joel
__________________
Jam Space:
HP Elite 6300 / Core i5 3570 / 12GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 2020 HD / Focusrite 18i20 + M-Audio ProFire 2626

Home:
Asus B450 Pro4 / Ryzen 5 2600 / 32GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 2020 HD / Focusrite 18i20 + M-Audio ProFire 2626

Rig:
Eleven Rack / ART SLA1 / Fender Mustang V 412 / FCB1010 w/ EurekaPROM
Reply With Quote
  #4  
Old 11-17-2014, 08:31 PM
kneadingcat kneadingcat is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Australia
Posts: 3
Default Re: M-audio fast track pro - "hardware not connected"

Cheers mate.
Will do.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Unable to locate M-AUDIO Hardware" - Fast Track, PT8.0.5, Win 7 JimGriffith Pro Tools M-Powered (Win) 6 10-23-2014 07:35 AM
"Unable to locate M-Audio hardware. Make sure your hardware is connected and turned o MerryD Pro Tools SE and Essential (Win) 8 08-02-2012 12:59 AM
Boot Screen "Not Recognized Video Hardware Connected", "video engine failed to init bcrichguitar macOS 3 04-01-2012 09:10 AM
Error "unable to locate hardware. make sure your hardware is connected and turned on" tmcgrechan Windows 2 10-06-2011 09:12 AM
"unable to locate m-audio hardware. Make sure device is connected and powered on" bfreshmoney Pro Tools SE and Essential (Win) 3 09-01-2010 06:38 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:29 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com