Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-24-2020, 02:43 PM
PasteEater PasteEater is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: San Francisco, CA
Posts: 59
Default Minimum Broadcast Levels

Hi all,

I've been a mixer for nearly 20 years now, and I just did a mix that has me a bit perplexed. The whole thing is SFX: birds chirping and wind. The client wants the mix to be "subtle", but I'm concerned that if the levels are too low, the mix will be rejected. So my question is, what (if any) is the minimum overall volume for a commercial intended for US broadcast?

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 03-24-2020, 05:24 PM
Reckless Erik Reckless Erik is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Reykjavik,Iceland
Posts: 683
Default Re: Minimum Broadcast Levels

Aren't you guys at -24lkfs? Or does the broadcaster/distributor have specs you should be following?
__________________
nickcath@internet.is
Newcomer Audio Post
MacBookPro 2.3GHz i7 16GB RAM OSX 10.14.6, PT 2019.10 HDn, Avid Artist Control, Avid Artist Mix...,
MacPro 3.5GHz 6 core 64GB RAM OSX 10.14.6, PT 2019.10 HDn, Avid Artist Control, Avid Artist Mix, PT Dock...
Reply With Quote
  #3  
Old 03-24-2020, 05:39 PM
coaxmw coaxmw is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: San Francisco/ Oakland
Posts: 41
Default Re: Minimum Broadcast Levels

Hi fellow San Franciscan, If your below -26 you can have the producer mention it to the trafficking house to leave it for creative reasons and it should be all good.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-24-2020, 07:23 PM
PasteEater PasteEater is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: San Francisco, CA
Posts: 59
Default Re: Minimum Broadcast Levels

This is what I was looking for; thanks for the reply. Stay safe!
Reply With Quote
  #5  
Old 03-25-2020, 12:10 AM
smurfyou smurfyou is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 500
Default Re: Minimum Broadcast Levels

Tell the producer to make it very clear that the provided level is intentional. And maybe a note that there is no VO or anything so QC doesn't think it's a bad output.
__________________
~Will
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Broadcast levels again! yazoo Post - Surround - Video 32 11-10-2009 01:52 AM
Appropriate Levels for Broadcast TV Rwave Post - Surround - Video 3 03-26-2008 04:00 PM
Broadcast levels vs. Podcast levels... McBoob Post - Surround - Video 0 05-05-2006 08:03 AM
Broadcast Levels? qmix2 Post - Surround - Video 32 10-17-2005 11:13 AM
On broadcast levels and QC... JRogers Post - Surround - Video 8 04-22-2005 10:26 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:27 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com