Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-25-2005, 01:48 AM
rabbitears rabbitears is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8
Default Plug-In Preview Different from Processed?

So I have a multi-mono sample i'm tweaking with Protools for later use in Reason. It's on two tracks, left and right, and when I select both at once and preview - using ANY OF A NUMBER of audiosuite plug-ins - I get a different sound than when processed. Even, for example, if I fire up the limiter but set the threshold so that it's not actually doing any limiting - I still get a different sound in preview than the untouched audio. But dammit i LIKE that sound the preview is giving me and i want it to stick around. What is happening in there? Do my ears deceive me?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-25-2005, 05:00 AM
Rock_Artist Rock_Artist is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Hertzliya
Posts: 1,482
Default Re: Plug-In Preview Different from Processed?

Preview output is regardless bypassing the Track output, inserts & sends...
=
For example if you use Gain with -2.0db and then listen to it and you have the track fader at -2.0db you'll actually get -4.0db output...
Ofcourse inserts also effect the track sound.
__________________
Just wanna do music,
RA.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to send only the processed sound from plug-in to an auxilary Track? Digitalkidd 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 04-09-2010 03:18 PM
audiosuite plug-in preview too loud c-post Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 07-26-2007 02:24 AM
Help! Can't preview any of the plug-ins!! serotonin 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 02-19-2007 02:18 PM
How to hear preview with WAVES plug-ins? jccrtv 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 07-13-2005 10:38 AM
Plug ins worked before now they don't. Work on preview, but not after processed.... Christian 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 05-15-2002 12:25 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:07 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com