Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #31  
Old 12-22-2015, 01:08 PM
SOUNDDECISION SOUNDDECISION is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 295
Default Re: Pro tools 12hd upgrade questions??

And the bigger question is..."what are they up to?"

They have always wanted the software attached to the hardware for sales.

Why do they suddenly NOT want that???

What is the possible upside for them....?

The only thing I can think of is they don't ever want to see another used HD rig on the market.

:-/
Reply With Quote
  #32  
Old 12-22-2015, 02:35 PM
propower propower is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Redmond, WA
Posts: 2,202
Default Re: Pro tools 12hd upgrade questions??

I can't even find the new form again to add the link.

It doesn't seem to be on the Licensing page. Just more nonsense from these guys. Leaving obsolete forms with incorrect instructions is another example of either incompetence or intentional obfuscation. A simple question that should have a clear and unambiguous answer - how do I sell my system? Pathetic...

-------------------
Want to talk about convoluted process to find simple information???

remembered that I first looked for the Licensing FAQ that used to be a link on the licensing page but is no longer listed there - when you open this you will see it was updated on 12_22_15 with no mention of whats changed
http://avid.force.com/pkb/articles/e...-Licensing-FAQ

This then provides a link to the current TOO page - this page when you get there will tell you it was updated on 12-10-2015 again with no mention of whats changed
http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/faq/en363631

which finally gives a link to the form - which will tell you nothing about when it was changed or when it is valid till...
http://avid.force.com/pkb/servlet/fi...ent_1__Body__s
__________________
2017 27" iMac 3.8GHz i5, 1TB SSD
Logic ProX, Studio One V4, PT2019.x Orion Studio 2017, Apogee Ensemble TB
Musician: http://www.ivanlee.net/
Design Engineer: http://www.propowerinc.com/resume.html

Last edited by propower; 12-22-2015 at 04:29 PM.
Reply With Quote
  #33  
Old 12-22-2015, 05:06 PM
SOUNDDECISION SOUNDDECISION is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 295
Default Re: Pro tools 12hd upgrade questions??

AND

Regarding "its been posted since September......."

That aside....

A YEAR AGO when I upgraded to 12HD this was certainly NOT the policy.

I was not told,"if you do this, you can no longer sell your system."

On the contrary, the policy was that the hardware and software always needed to stay together and be sold as one.

Here is the silly thing, I have an extra PT10HD license that I use as a back up that I have been upgrading since PT7, which I would probably upgrade to 12HD, just to have it up to date....but knowing I then would never be able to sell it....I won't. It's actually worth more staying as PT10HD than being upgraded.

Right now it is worth $800-1000. If I pay $600 to upgrade it, it is worth $0.

Last edited by SOUNDDECISION; 12-22-2015 at 05:06 PM. Reason: typo
Reply With Quote
  #34  
Old 12-22-2015, 06:21 PM
Skytouch Skytouch is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Posts: 108
Default Re: Pro tools 12hd upgrade questions??

Quote:
Originally Posted by SOUNDDECISION View Post
http://akmedia.digidesign.com/suppor...Form_43702.pdf


To the Seller of Digidesign equipment and software:
Digidesign Pro Tools core hardware systems include Pro Tools software and must be transferred and registered as a single unit. Pro Tools TDM core systems include Pro Tools|HD, Pro Tools|24 MIX, and Pro Tools|24. Pro Tools LE core systems: 003 Family, Mbox 2 Family, Digi 002 Family, Mbox, Digi 001, AMIII. If you sell your master Pro Tools system core card (primary HD core, Mix core, d24, Pro Tools III Disk I/O card) or Pro Tools LE Core hardware, the Pro Tools software license will be transferred along with the core hardware from your record, and upon transfer you will no longer be eligible for software updates or upgrades associated with the core hardware sold.
Yes. This is exactly the issue, and why I also take exception to Christopher's comment in #24.

Avid's stated policy for 12HD software might make sense for those who are upgrading CPTK-era standalone licenses, but trying to apply it to licenses embedded in a full HD system clearly violates Avid's own policy for systems. This conflict of interest raises questionable legality, and I think strongly implies that Avid's business team has not thought this one through.

Sky
__________________
(Opinions are my own, etc.)

Mac Pro 6-Core 3.33, 24 GB RAM, AVID HD Native, Omni I/O, Pro Tools 12.6.1, OSX 10.11.6.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 12HD upgrade / Support Plan last activation date? bad jitter Pro Tools 12 2 12-08-2015 12:05 PM
Need help with upgrade decision from 11HD to 12HD TrentWilliams Pro Tools 12 7 11-27-2015 10:46 PM
Help with 12hd upgrade plan from perpetual licence 10/11/12 arche3 Licensing & Accounts 4 10-07-2015 04:47 PM
Trying to purchase 12HD Upgrade ... Error 206 JSR Pro Tools 12 3 05-06-2015 06:33 PM
Cut off date for free 12HD upgrade? michael c Pro Tools 12 6 01-29-2015 05:02 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:18 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com