Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-29-2019, 09:14 AM
Raoul23 Raoul23 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 3,011
Default Tab to transient suddenly not working??

Just went to start editing some drums and tab to transient is not working. I checked the box at the top.

Im not sure if that key on my keyboard has just died is there a way to test it? I googled test keyboard but all that came up were windows layout keyboards.

__________________
Raoul Crane
www.blaze-studios.co.uk

PT 10.3.10 HD Accel 6, Mac Pro 3.1 Dual Boot Lion 10.7.5 and Maverick 10.9.5 32GB Ram Magma PE6R4i Chassis
Reply With Quote
  #2  
Old 04-29-2019, 11:10 AM
mjslakeridge's Avatar
mjslakeridge mjslakeridge is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Houston, Texas
Posts: 1,054
Default Re: Tab to transient suddenly not working??

Just open up a word document and try using the tab key. If it indents the words in the document, then your keyboard is fine.
__________________
"Whiskey Bottle...Brand New Car...Oak Tree You're in my Way" RVZ

Digi 002 rack , Command 8, Behringer ADA 8000, Tascam M-320B Mixer, Alesis Monitor Two Speakers, Vintage and Modern Tube Amps, Fender American Strat, 1973 Gibson SB-450 Bass, Epiphone Les Paul Traditional Pro, Roland W-30 Keyboard, Preimier XPK Fusion Drum Kit.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-29-2019, 12:46 PM
Raoul23 Raoul23 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 3,011
Default Re: Tab to transient suddenly not working??

Just dug out my old wireless keyboard and yes my tab key in dead

Ebay it is for a new keyboard


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Raoul Crane
www.blaze-studios.co.uk

PT 10.3.10 HD Accel 6, Mac Pro 3.1 Dual Boot Lion 10.7.5 and Maverick 10.9.5 32GB Ram Magma PE6R4i Chassis
Reply With Quote
  #4  
Old 04-29-2019, 01:12 PM
Tweakhead Tweakhead is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 1,547
Default Re: Tab to transient suddenly not working??

Hi Raoul,

I recently bought one of these, and it works great:
https://matias.ca/aluminum/mac/
Reply With Quote
  #5  
Old 04-29-2019, 01:21 PM
Raoul23 Raoul23 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 3,011
Default Re: Tab to transient suddenly not working??

They look nice shame I’m in the UK


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Raoul Crane
www.blaze-studios.co.uk

PT 10.3.10 HD Accel 6, Mac Pro 3.1 Dual Boot Lion 10.7.5 and Maverick 10.9.5 32GB Ram Magma PE6R4i Chassis
Reply With Quote
  #6  
Old 04-29-2019, 09:33 PM
Tweakhead Tweakhead is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 1,547
Default Re: Tab to transient suddenly not working??

it looks like amazon uk do it.
link
Reply With Quote
  #7  
Old 04-30-2019, 04:51 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,428
Default Re: Tab to transient suddenly not working??

Quote:
Originally Posted by Tweakhead View Post
Hi Raoul,

I recently bought one of these, and it works great:
https://matias.ca/aluminum/mac/
Something to keep in mind is that for the most part these wired long keyboards that look like Apple keyboards do so because they ARE Apple keyboards. Last year to help out my wife's eyesight on our shared Mac Mini I got one of those wired keyboards with the large letters on them. When I unboxed it I looked at the bottom and lo and behold there's the Apple logo molded into the plastic bottom of the keyboard. The Apple keyboard is a sandwich of metal on top and plastic for the bottom.

Apple stopped selling wired keyboards a year or two ago so if you want one you have to go third party.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #8  
Old 04-30-2019, 06:06 AM
EdwardWilliam's Avatar
EdwardWilliam EdwardWilliam is offline
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Las Vegas & Santa Fe, NM USA
Posts: 58
Default Re: Tab to transient suddenly not working??

I got a Mac Mini last Christmas and was worried about getting a wireless Mac extended keyboard because I didn’t want to have PT running with Bluetooth. The wireless Mac extended keyboard I got (black) came with a charging cable, so I keep it connected to the Mini with Bluetooth off. Lo and behold, it works as a wired keyboard.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
Edward
Reply With Quote
  #9  
Old 04-30-2019, 08:25 AM
Tweakhead Tweakhead is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 1,547
Default Re: Tab to transient suddenly not working??

wow. that's good info Edward. Thanks.
Reply With Quote
  #10  
Old 05-02-2019, 12:04 AM
Raoul23 Raoul23 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 3,011
Default Re: Tab to transient suddenly not working??

Thanks guys for all the info and help


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Raoul Crane
www.blaze-studios.co.uk

PT 10.3.10 HD Accel 6, Mac Pro 3.1 Dual Boot Lion 10.7.5 and Maverick 10.9.5 32GB Ram Magma PE6R4i Chassis
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tab to transient is not working properly still, since 12 Thomasrocks Pro Tools 2018 0 05-09-2018 11:00 PM
Pro Tools 12.3.1 Tab To Transient Is Not Working Properly shamanrock Pro Tools 12 10 05-09-2018 10:47 PM
Tab To Transient Stops Working ronstephens 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 08-29-2010 04:41 AM
Suddenly not working - DAE error-4 steve at Your Heaven Pro Tools TDM Systems (Win) 5 03-21-2006 10:47 PM
Tab To Transient not working...any ideas? Allbaldo Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 03-20-2006 01:56 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:19 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com