Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-05-2012, 01:49 PM
Nathan W. Nathan W. is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 508
Default WaveRider Question / Probs

I can't get WaveRider to work on anything beyond channels 1-8. I use a C24 and a punchlight USB, wonder if that has to do with anything?

#1 is HUI punchlight
#2 is Wave Rider ch.1-8 receive, ch. 1-8 send to
#3 not used
#4 not used

So if I change Wave Rider to 9-16 and setup vocalrider on, for instance, channel 9 it doesn't do anything.

I'm guessing it's because of my C24 that I can't access any other channel only channels 1-8.

Also my automation seems to be like 1-2 frames late even though I adjusted H/W buffer size to 1024 and made sure I didn't have any plugins on that track. It's not operating like I see in the demo's...I'm doing something wrong here?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-06-2012, 02:11 AM
Vedat's Avatar
Vedat Vedat is offline
Quiet Art Ltd.
 
Join Date: Aug 1999
Location: Auckland, NZ
Posts: 904
Default Re: WaveRider Question / Probs

Nathan, I'll copy from our support page regarding C24:
Quote:
If you have Icon, Pro Control, or C24, Wave Rider will only control the first 8 tracks that are loaded on the controller. Changing the loaded tracks of this bank will also affect what track WR will control. WR will treat the first track of this bank as channel 1, no matter what the actual track number in Pro Tools is.
So you can only control 8 tracks at a given time, with only ch1-8 selected.

As for the 1-2 frame delay, do you have delay compensation on? Or do you have excessive delay in session somehow?
__________________
Vedat

Check out WaveRider + Defaulter:
QuietArt.co.nz

Catchin' SYNC app
Reply With Quote
  #3  
Old 03-06-2012, 09:05 AM
Nathan W. Nathan W. is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 508
Default Re: WaveRider Question / Probs

I do have delay compensation on, looks green. I deleted all my preferences n'stuff but still have the same prob. It's weird, it's like I always have to highlight all the automation and shift it to the left to get it to align up correctly.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-06-2012, 11:22 AM
Vedat's Avatar
Vedat Vedat is offline
Quiet Art Ltd.
 
Join Date: Aug 1999
Location: Auckland, NZ
Posts: 904
Default Re: WaveRider Question / Probs

It is weird. Did you try without the punchlight?
__________________
Vedat

Check out WaveRider + Defaulter:
QuietArt.co.nz

Catchin' SYNC app
Reply With Quote
  #5  
Old 03-06-2012, 05:43 PM
Nathan W. Nathan W. is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 508
Talking Re: WaveRider Question / Probs

Ah, I changed my HW/ Buffer settings to 1024 samples and my delay compensation turned red, had to remove a plug in a session and now it works properly.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-07-2012, 12:16 AM
Vedat's Avatar
Vedat Vedat is offline
Quiet Art Ltd.
 
Join Date: Aug 1999
Location: Auckland, NZ
Posts: 904
Default Re: WaveRider Question / Probs

__________________
Vedat

Check out WaveRider + Defaulter:
QuietArt.co.nz

Catchin' SYNC app
Reply With Quote
  #7  
Old 03-07-2012, 07:35 AM
JMDNYC JMDNYC is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Location: New York City
Posts: 221
Default

I used Waverider for the first time yesterday and was very pleased with the results. I did all the right things -- set up in the Peripherals, put buffer to 1024, turned Delay Compensation on, nudged back 500ms after the pass -- but I had the automation set to touch/latch which is my normal way of working instead of latch. The resulting automation was incredible dense as it kept trying to return to its starting point at every frame. I set it to latch as the manual states and the results were much more normal looking.

In my Peripherals I have it set to positions 3 and 4 behind a Mackie control and a V-Control. I just make sure that the track I'm calling Channel One in Waverider is the first track with the purple outline. I also have to remember that I can no longer use the Bank buttons on the Mackie Control but have to use Channel instead.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-07-2012, 08:49 AM
Nathan W. Nathan W. is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 508
Question Re: WaveRider Question / Probs

Well, the HUI seems on my system to ONLY work with channels 1-8, not sure why when I switch to 9-16 (As specified on the website I can only use 1 bank selection with the C24) I can't switch to any other bank channels? Like I can't use 9-16 if I don't use any of the other banks? Maybe I misunderstood the manual on usage with the C24
Reply With Quote
  #9  
Old 03-08-2012, 12:26 AM
Vedat's Avatar
Vedat Vedat is offline
Quiet Art Ltd.
 
Join Date: Aug 1999
Location: Auckland, NZ
Posts: 904
Default Re: WaveRider Question / Probs

Nathan, HUI limitation on C24, Pro Control, and Icon series is that you can only use 1 bank of HUI along with these controllers. And that one bank in Wave Rider is ch1-8. Regardless of the track numbers in Pro Tools, whatever is loaded on your controllers faders 1-8 will be mirrored by the HUI.
So PT track 12 can be channel 1, if it's the first track on the C24.

Eucon controllers don't have this limitation, which makes WR operate freely with all 4 banks.
__________________
Vedat

Check out WaveRider + Defaulter:
QuietArt.co.nz

Catchin' SYNC app
Reply With Quote
  #10  
Old 03-08-2012, 08:57 AM
Nathan W. Nathan W. is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 508
Default Re: WaveRider Question / Probs

Thanks for making that clear, I was guessing it was limited only to 1-8 as the only channels available with a C24. Just means you gotta be more creative about your session setups.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WaveRider v3 is 64 bits Vedat AAX Plug-ins 7 09-27-2013 06:29 PM
Waverider Demo Nightmare tomhartman macOS 6 07-28-2013 03:21 AM
Waverider V2 - just tried it. georgia Post - Surround - Video 30 06-07-2013 10:11 AM
Waverider garnoil Post - Surround - Video 13 05-31-2012 09:57 PM
Waverider/Mundoz TVPostSound Post - Surround - Video 2 05-31-2012 12:47 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:11 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com