Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-03-2019, 10:15 PM
nandan21 nandan21 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: Nagpur, India
Posts: 2
Default DSP MixEngine Cards Issue.

My Venue SC48 on startup shows following Dialogue box:

Confirm MixEngine Firmware Update

The firmware on two DSP MixEngine cards need to be updated.

The update procedure takes approximately 16 minutes, and can not be interrupted once started. The logo screen is displayed while the update is in process. Once the update is complete, the system will automatically shutdown.

Power the system back on to resume operations.

Option of UPDATE is there.

As soon as I try to press 'Update' the console shuts down and doesn't boot up.

I tried disconneting the cards and refitted them, but still the problem persists. Any solution? How is it possible that both cards stopped functioning/ died simulteneously?
Attached Images
File Type: jpg DSP_Mix_Engine_Card problem.jpg (24.6 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 09-24-2019, 04:37 PM
RyanJ's Avatar
RyanJ RyanJ is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2007
Location: San Francisco, CA
Posts: 281
Default Re: DSP MixEngine Cards Issue.

it's more likely that one card failed, but since they're daisy chained it is showing as if two did. Have you called support?
__________________
Ryan John
Principal Product Manager | Avid Live Sound

ryan.john@avid.com
Reply With Quote
  #3  
Old 09-25-2019, 04:20 AM
nandan21 nandan21 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: Nagpur, India
Posts: 2
Default Re: DSP MixEngine Cards Issue.

I swapped Mix engine card position and thus TDM cable ports used on the card also changed. It started working fine. Might be some oxidation issue with TDM cable port or contact issue. Does not know exactly why...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Issue with 2 hdx cards on FOH rack. bblackstone VENUE Live Sound Systems 0 05-29-2013 10:38 PM
Mbox Pro (3rd gen) crash issue : What are some good firewire PCIE cards? HussainA 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-28-2012 08:28 AM
What is the thermal output/heat load of HD core cards and process cards? yosemitesam Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 10-24-2011 03:39 PM
PCIe cards not being recognized in my MAC PRO ProTools not launching with cards in phatbeatstudio Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 10-16-2011 12:35 AM
HD cards compatibility issue Mercurix Pro Tools TDM Systems (Win) 2 11-13-2007 04:28 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:11 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com