Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-27-2018, 03:46 AM
bonham1333 bonham1333 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: Iceland
Posts: 22
Default Midi duplication - automation

Heya

I gotta question. I am wondering if it's possible to duplicate the automation along with the midi using the keyboard "ctrl+alt". I know I can copy and paste the automation but it takes ages.

And just for the curiosity as I haven't got the latest pro tools update. Is it possible to use the parabolic pencil tool when it comes to drawing (modwheel,expressions and so on).
Reply With Quote
  #2  
Old 11-27-2018, 05:45 AM
ibbod0 ibbod0 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Australia
Posts: 47
Default Re: Midi duplication - automation

Quote:
Originally Posted by bonham1333 View Post
Heya

I gotta question. I am wondering if it's possible to duplicate the automation along with the midi using the keyboard "ctrl+alt". I know I can copy and paste the automation but it takes ages.
Yes, that's an easy one. it's called "Automation Follows Edit" and it's in the main toolbar and options menu.

Quote:
Originally Posted by bonham1333 View Post
And just for the curiosity as I haven't got the latest pro tools update. Is it possible to use the parabolic pencil tool when it comes to drawing (modwheel,expressions and so on).
Still not possible. Only for tempo changes. I hope they update this soon. Even though I am pretty good at drawing the automation curves i want with my trackball now... Studio One does midi CCs really nicely with curves and breakpoints... why no one at Avid thinks this is important I will never understand.
__________________
Gigabyte Z97X-UD7 TH / Intel Core i7-4790K @ 4.00GHz / G.SKILL Ripjaws X Series 16GB / Samsung 850 Pro SSD / WD Blue 1TB HDDs / Audient iD14 / running Pro Tools 2020.3 on Windows 10 1903
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
difference between MIDI automation and Audio automation on Instrument Track? mariam Getting Started 5 04-28-2016 03:55 PM
MIDI Automation to Audio Track Automation BBKBB Pro Tools 10 6 11-28-2012 01:56 PM
STRIKE Midi note sound duplication drasmith Virtual Instruments 19 05-14-2011 03:25 PM
Convert MIDI automation to audio automation jnash 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 01-21-2010 03:28 PM
duplication of Automation moves from 1 item to another georgia Post - Surround - Video 2 06-14-2001 06:49 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:46 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com