Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools Software (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-08-2018, 09:00 PM
cqd cqd is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 82
Default Digi 002 and Windows 10

Just said id let ye know in case anyone was wondering..
I managed to get the digi 002 working with Windows 10, by using the legacy firewire drivers..

Instructions on how to do that here..

https://answers.microsoft.com/en-us/...e-61a123d0de87

Seems to be working alright initially..
Reply With Quote
  #2  
Old 12-08-2018, 10:20 PM
cqd cqd is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 82
Default Re: Digi 002 and Windows 10

Download KB29701191

find the 1394bus.sys files etc at "\program files (x86)\1394 OHCI Compliant Host Controller (Legacy)"

right-clicked on the "Legacy1394.inf" file, chose "Install" and Windows changed the driver of that card. Now it works.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-09-2018, 07:03 AM
cqd cqd is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 82
Default Re: Digi 002 and Windows 10

After playing around a bit more, seems to be working as it should..well, its the console I have, and the console side of it isn't working, just the sound card, but pt 2018.10 is running perfectly with it, way smoother than 2018 on Windows 7..loaded up a few of my bigger projects..no bother..way quicker than Windows 7..newest slate plugs working perfectly, where they wouldn't install before..

Ha, just said I'd chance it before reinstalling Windows 7 again..Thank God I did..
Reply With Quote
  #4  
Old 12-09-2018, 09:24 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,234
Default Re: Digi 002 and Windows 10

You might also try using the TI Compliant firewire driver. While the legacy driver is recommended, when I had my 003 surface, it never worked. The driver you mentioned would allow audio to pass in and out, but the surface would send midi note messages(I discovered when I had an Instrument track with EZdrummer and I kept hearing the hi-hat whenever I'd hit the transport PLAY button). Using the TI Compliant driver made it all quite happy on Windows 7


Just remember, its not supported and will stop working, sooner or later(in the meantime, make some music)
__________________
HP z820 12 core, 64GB RAM, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs, Warm Audio and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 12-10-2018, 12:52 AM
cqd cqd is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 82
Default Re: Digi 002 and Windows 10

Yeah, the console side of it hasn't been working since x64, so I've pretty much come to terms with it..it'l knock another few years out of it yet..2p18.10 does seem to be running better than 11 on 7 though..
Reply With Quote
  #6  
Old 12-11-2018, 05:23 PM
secondtyme secondtyme is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: purgatory
Posts: 99
Default Re: Digi 002 and Windows 10

Quote:
Originally Posted by cqd View Post
Just said id let ye know in case anyone was wondering..
I managed to get the digi 002 working with Windows 10, by using the legacy firewire drivers..

Instructions on how to do that here..

https://answers.microsoft.com/en-us/...e-61a123d0de87

Seems to be working alright initially..
A guy in Pasadena was selling an 8 channel (is it 003+ rack?) for a hundred bucks. I was thinking about buying it for the heck of it...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DIGI 002 & Windows XP- PLEASE HELP michael18 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 02-19-2005 04:22 PM
Digi MX 001 with Windows?! Enis Presheva Jr. 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 10-06-2002 11:26 AM
is digi going windows? trackfive 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 07-23-2002 08:52 AM
Digi 001 for Windows ME? soundwave 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 17 12-27-2000 10:39 PM
digi 001 mac files to digi windows 98? village1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 06-23-2000 03:21 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:36 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com