Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid Pro Mixing General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 07-14-2019, 07:32 AM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 1,530
Default Re: Aux channels - still hearing the input tracks?

The better way would be to route the output of the channel to the buss, rather than via sends.

But if there’s a reason you need to do it this way, make the sends pre fader and mute the tracks.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #12  
Old 07-14-2019, 07:37 AM
briaboy briaboy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: New York City
Posts: 337
Default Re: Aux channels - still hearing the input tracks?

Mmm, so one person says use sends, and you're saying that routing the output is better? ok....I'll try both and see what works! Thanks!
Reply With Quote
  #13  
Old 07-14-2019, 07:42 AM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 1,530
Default Aux channels - still hearing the input tracks?

Who said to use sends?

Regardless, the choice is yours. But normally, you’d route the outputs of your channels to a buss for a global effect such as compression or to control the whole submix level via a single fader. You’d use sends to... well send the signal to a shared time based effect such as reverb or delay.

Also, doing it the way I suggested would fix the problem you’re having.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #14  
Old 07-14-2019, 08:00 AM
briaboy briaboy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: New York City
Posts: 337
Default Re: Aux channels - still hearing the input tracks?

Do you mean like this? Thanks.
Attached Images
File Type: jpg Screen Shot 2019-07-14 at 10.57.34.jpg (26.0 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #15  
Old 07-14-2019, 09:12 AM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,935
Default Re: Aux channels - still hearing the input tracks?

Screenshot makes it clear what you’ve done wrong because at no point did you mention the sends.

You’ve double bussed your audio tracks. Remove or disable sends and set the drum audio channels out to your bus 3-4 instead of 23-24. If you want to be able to hit solo on the aux, solo safe each of those drum audio channels so they don’t get muted

Last screenshot is right. (But you need to solo safe still if you plan to use solo on the aux)
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #16  
Old 07-14-2019, 09:17 AM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,935
Default Re: Aux channels - still hearing the input tracks?

If you choose to use pre-fader sends (wrong choice in my opinion), you also need to set levels from the sends because the main fader levels in those channels will then be ignored.
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #17  
Old 07-14-2019, 09:52 AM
briaboy briaboy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: New York City
Posts: 337
Default Re: Aux channels - still hearing the input tracks?

Perfect, thanks for your patience and apologies for the lack of clarity!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hearing all tracks in scrub and shuttle clgood Artist Series 3 12-08-2014 07:08 PM
Hearing recorded tracks while recording Durstlaw FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 6 03-19-2014 11:44 AM
MIDI Input from keyboard, lag before hearing sound danjfoley Windows 3 01-13-2014 01:55 PM
hearing midi tracks through mbox pmclellan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-18-2005 08:44 PM
Problem with hearing certain tracks..... connelldestructo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 03-09-2005 07:16 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:21 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com