Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-11-2019, 12:03 PM
Johnny Hulst's Avatar
Johnny Hulst Johnny Hulst is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Staphorst, The Netherlands
Posts: 113
Default Mojave breaks DADman software

DADman software gui is totaly unresponsive under mojave, it was fine under high sierra.
The MOM works just fine so volumes and sources selecting works fine... but the gui is not showing real live feed. Speakervolume fader is not even moving, selecting things with the mouse is not working.
Uninstalled DADman software and installed it again... no go.
First did a clean install with mojava... after that I tried an upgrade from high sierra were everything works fine... it breaks the dadman software anytime.

So for now I stick to High Sierra... but if someone knows the problem, let me know.
__________________
Johnny Hulst
Hulst Audio Engineering
--------------------------------------------------------------
MacPro (late 2013) 3ghz 8-core, 32gb Ram, 512gb SSD
1x Avid HDX & 1x UAD-2 Octo --> Sonnet Echo Express III-D
2x OWC PCI Express SSD (2TB) --> Sonnet Echo Express SE II
1x MTRX + MOM
4x 192 I/O (64 analog inputs)
1x HD Native Thunderbolt
Avid Artist Mix

http://www.hulst.nu
Reply With Quote
  #2  
Old 05-11-2019, 12:15 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,063
Default Re: Mojave breaks DADman software

There's a warning on DAD's site that DADman does not run on Mojave.



Maybe Avid should integrate that into its notes in big, bold letters.

There's nothing to fix from a user-standpoint and DAD knows.
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #3  
Old 05-11-2019, 07:53 PM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 753
Default Re: Mojave breaks DADman software

Quote:
Originally Posted by BScout View Post
There's a warning on DAD's site that DADman does not run on Mojave.



Maybe Avid should integrate that into its notes in big, bold letters.

There's nothing to fix from a user-standpoint and DAD knows.
Glad I saw this, was thinking of upgrading today.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-12-2019, 04:30 AM
Johnny Hulst's Avatar
Johnny Hulst Johnny Hulst is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Staphorst, The Netherlands
Posts: 113
Default Re: Mojave breaks DADman software

Thanks, I didn’t know this... I downloaded the DAD software from the Avid site, were ofcourse is no sign of this. From now on I will check the DAD site too.
__________________
Johnny Hulst
Hulst Audio Engineering
--------------------------------------------------------------
MacPro (late 2013) 3ghz 8-core, 32gb Ram, 512gb SSD
1x Avid HDX & 1x UAD-2 Octo --> Sonnet Echo Express III-D
2x OWC PCI Express SSD (2TB) --> Sonnet Echo Express SE II
1x MTRX + MOM
4x 192 I/O (64 analog inputs)
1x HD Native Thunderbolt
Avid Artist Mix

http://www.hulst.nu
Reply With Quote
  #5  
Old 05-12-2019, 03:34 PM
paulo m's Avatar
paulo m paulo m is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 279
Default Re: Mojave breaks DADman software

Quote:
Originally Posted by Johnny Hulst View Post
Thanks, I didn’t know this... I downloaded the DAD software from the Avid site, were ofcourse is no sign of this. From now on I will check the DAD site too.
There is, but in small letters Taken from AVID site:


Pro Tools

macOS Mojave (10.14) is supported with Pro Tools 2019.5 and higher.
Note that the DADman software for Pro Tools | MTRX is not supported with macOS Mojave at this time.

We´re also stuck with this as we had to buy a new MAC which came installed with Mojave. We have the new monitoring page on PT Control app but DADMan is not compatible and most stuff doesn´t work as you´ve mentioned.
I don´t understand why AVID announces PT compatibility with Mojave as let people that bought it´s most expensive interface MTRX out in the dark. Just because they are not the manufacturers of the MTRX and it´s associated software, it´s not an excuse for their responsability. No wonder why people are switching to Windows...
__________________
Regards,

Paulo M
Reply With Quote
  #6  
Old 05-13-2019, 07:05 AM
DAPG DAPG is offline
Member
 
Join Date: Jun 1999
Location: Dallas, TX, USA
Posts: 145
Default Re: Mojave breaks DADman software

Thanks for pointing out that Dadman is not Mojave compatible. I am in the process of upgrading our facility to PT2019.5 and Mojave but without Dadman support, it is a real problem for some of our rooms.

Avid, is there an ETA on Dadman support for Mojave?
__________________
Roy Machado
Dallas Audio Post
Reply With Quote
  #7  
Old 07-31-2019, 05:35 AM
Stephen Webster Stephen Webster is online now
Member
 
Join Date: May 2007
Location: Cape Town, South Africa
Posts: 97
Default Re: Mojave breaks DADman software

We are in the process of upgrading to a new S console and MTRX, but with no Mojave support, i will have to rethink this.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mojave? hanksinclair Artist Series 3 05-03-2019 03:19 PM
DADman/PROmon on MTRX with OSX above 10.12 Sierra paulo m Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 03-01-2019 04:05 PM
Mojave ? Riquier macOS 89 02-26-2019 06:41 PM
MTRX Reference (Ref) Button in DADman Software jb_trm Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 02-20-2019 06:53 PM
Sum and Intercancel between MTRX DADman and S6 laki Pro Tools | S6 1 12-27-2017 04:18 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com