Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-03-2010, 06:32 PM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 989
Default who is running HD Native ..

How many running HD Native on which PT version. on which OS '
who is having success and who is having problems . Thanks, Kev
__________________
System :
Avid HD Omni I/O Interface ...Mid 2010 Mac Pro/ processor- 3.33 6-core Intel Xeon "Westmere" w/ Memory- 24 GB........PTHDN 2018.12 on OS 10.13.6 High Sierra on primary boot drive (SSD PCIe 512 GB Samsung SM951) FCPX files storage on Samsung 970 EVO 1TB and PT sessions storage on 2dn Samsung 970 EVO 1 TB --


"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding" Albert Einstein

Enjoy the Journey
.... Kev...
Reply With Quote
  #2  
Old 12-17-2010, 02:02 PM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 989
Default Re: who is running HD Native ..

Bump
__________________
System :
Avid HD Omni I/O Interface ...Mid 2010 Mac Pro/ processor- 3.33 6-core Intel Xeon "Westmere" w/ Memory- 24 GB........PTHDN 2018.12 on OS 10.13.6 High Sierra on primary boot drive (SSD PCIe 512 GB Samsung SM951) FCPX files storage on Samsung 970 EVO 1TB and PT sessions storage on 2dn Samsung 970 EVO 1 TB --


"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding" Albert Einstein

Enjoy the Journey
.... Kev...
Reply With Quote
  #3  
Old 12-17-2010, 11:36 PM
Jack Ruston UK Jack Ruston UK is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 113
Default Re: who is running HD Native ..

Hey Kev

I'm running native hd 9 on a dual 2.4 8 core westmere. I'm using an omni and a 16x16.

So far...very pleased. I replaced a dual 2 g5 and hd3 pci non accel. The new system is seriously far more powerful. Plug in usage is simply not an issue anymore. I can choose to track with the 32 sample buffer (same latency as my old rig) or use direct monitoring which is better. The new converters are awesome. Re the omni fan thing...not a problem with mine.

In terms of issues:

I have a bug where my hardware inserts show unavailable stating that outputs are already in use. The workaround is just to remove and recreate the insert in the io. It's annoying but no big deal.

I get an occasional 9129 (I think) error which is something to do with clocking. I ok it and it's fine for hours. Not sure what that's about yet. It's not actually causing any other problem that I can detect.

Massive rtas instruments are still a system drain. That's the same for us all.

Overall, I'm very happy. The system is like tdm but...quicker. It's extremely snappy and feels totally solid. I haven't done any intensive multitrack tracking sessions yet. But I full expect it to fly if the mixing performance is anything to go by. I bought this rig because my old one was maxed out on big mixing sessions. It was getting really frustrating. In terms of solving that problem in an economical way I'm totally happy. I did have a couple of weeks of downtime in which I had planned to do the switch. As it happened a mixing job came in and I was nervous about being on a brand new setup and broadly untested software. It has honestly been very smooth. Yes, there are a couple of issues but they're not things that stop you. I'm sending my mixes and the cycle of life goes on.


J
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Who is Running PT 11 HD Native successfully K Roche Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 17 09-27-2013 12:02 PM
Is anyone running a native card in Mac Pro 1,1 2006? lancemcv macOS 2 03-13-2013 03:17 PM
PT HD TDM running native how to voice count? garnoil Post - Surround - Video 22 01-14-2013 09:17 AM
anyone running HD native on a Woodcrest Quad 2.66 1, 1 Mac Pro snacky Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 10 11-24-2011 12:34 PM
PT HD9 (running native with motu) running out of memory syMPh Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 11-21-2010 07:34 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:49 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com