Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-25-2005, 11:10 AM
forensicdoc forensicdoc is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Location: Denmark
Posts: 5
Default Importing OMF Files

Dear all

I'm new ProTools user. I have just got a new HD2 accel system running on a G5 Mac. I have until now used Logic 5.5.1 and Cubase SX3 on PC-platform. I have bought the DigiTranslator 2.0, but when I'm importing my exported OMF-files from Cubase (I have not tried with Logic yet) to ProTools, my stereotracks are imported as monotracks. Of course I can bounce my stereotracks, so they will start at 0, and the import them into ProTools seperate as audiofiles, but are there no other ways to do this? Is it impossible for the DigiTranslator to handle stereointerleaved audiotracks? I know, ProTools are working with seperate files for L and R channels, but is there any smart way to split the stereo-interleaved files in the OMF-import process?

Sincerely

Klaus Poulsen
Reply With Quote
  #2  
Old 05-25-2005, 12:53 PM
SFXPost SFXPost is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Orefield, PA
Posts: 122
Default Re: Importing OMF Files

I have not ever tried this because we only get multiple mono tracks from our video guys, but you could try making some stereo tracks in ProTools ahead of time, then when you are on the import screen, set those tracks as the targets for the imported tracks. So if you made a stereo music track called "Music 1", in the import window you would select "Music 1" instead of "New Track".

Just something to try, like I said, I've never had to deal with it
__________________
www.creativesoundstudios.com
Reply With Quote
  #3  
Old 05-25-2005, 07:40 PM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Default Re: Importing OMF Files

Quote:
but are there no other ways to do this? Is it impossible for the DigiTranslator to handle stereointerleaved audiotracks?
Correct. The OMFI spec does not account for stereo tracks.
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #4  
Old 05-25-2005, 11:35 PM
doug_hti doug_hti is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Calabasas, CA
Posts: 669
Default Re: Importing OMF Files

after importing the omf create a new stereo track in PT and drag the two mono tracks with grabber tool (in waveform view) into the stereo track in the edit window.
__________________
Doug
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
possible bug in 9.0.3 importing .bwf files Craig F Pro Tools 9 4 09-13-2011 11:44 AM
Importing 32-bit files into PT9 DontLetMeDrown Pro Tools 9 1 08-24-2011 08:43 PM
BUG WITH IMPORTING WMA FILES rsmith123 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 09-04-2002 07:18 AM
importing wav files cutman707 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 06-12-2001 12:46 AM
Importing .WAV files bluemt Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 09-04-2000 05:01 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:29 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com