Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-02-2001, 07:53 PM
tomhartman tomhartman is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: boca raton, FL USA
Posts: 1,660
Default Really Need Help With Tempo Mapping

OK, so you have song off CD you brought into PT. You are trying to cover the song. You want the same tempo. But this song is a gospel thing. It starts at one tempo, by 40 seconds in, that tempo is too fast, then too slow, and so forth. Probably takes 7 tempos to get through the thing.

Though I've gone through the manual re IDENTIFY BEAT and BEAT DETECTIVE, this isn't heavy rock with a consistent snare or anything to lock on. And IDENTIFY BEAT and BEAT DETECTIVE seem very similar, and I wish there was an example ...a real life one...given in the book on how to use it.

Anyone have any ideas on the best way to get this thing? I have to do MIDI tracks (in Pro Tools) to match this thing. Thanks
__________________
iMac 27
Reply With Quote
  #2  
Old 08-03-2001, 05:50 AM
carlone carlone is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, Ca.
Posts: 666
Default Re: Really Need Help With Tempo Mapping

I tend to just go small sections at a time using Identify beat. You must establish where bar 1 is - I like to identify in 4 or 8 bar selections. I use the up/down arrows while it's playing to make a 4 bar selection. Then I zoom in and make sure the start /end points are correct. I leave it in loop playback. Make sure your selection plays back as a PERFECT loop. Now go to identify beat (starts at bar 1 ends at bar 5). Now while in grid mode start your selection on bar 5 and keep doing this process until you get to the end of your song.

After you understand this process beat detective will start to make a little more sense and you learn to save time using it to do this work for you.

Hope this helps.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tempo Mapping??? gabrieljay 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-19-2010 04:51 PM
Tempo Mapping KingStudios Pro Tools M-Powered (Mac) 0 06-05-2008 01:50 PM
tempo mapping skwad 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 11-15-2005 07:49 AM
Tempo Mapping stackatrack MIDI 2 01-23-2005 04:15 PM
tempo mapping in PT LE Brave Noise 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 06-25-2002 02:12 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:45 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com