Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-12-2019, 10:44 AM
virtualG virtualG is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Hitchin, UK
Posts: 35
Default Can older SYNC I/O be used with PT Ultimate HD Native Thunderbolt 2018.12

Hi,

I have one of the older blue SYNC I/O boxes, not a SYNC HD. I have recently changed from PT HD 10 TDM to the latest PT Ultimate 2018.12 HD Native Thunderbolt box. Am running on a MacBook Air.

PT can't see the SYNC box. I'm assuming this isn't possible as I had to install the latest HD Drivers for the Thunderbolt box, and can't seem to find anyway of getting PT to recognise the older SYNC, but would like to check before I have to invest in the latest SYNC HD box. Though the HD Native Thunderbolt Installation guide does say "You can connect a SYNC peripheral to the DigiSerial port..." (without specifically saying SYNC HD).

Thanks for your help.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-12-2019, 11:16 AM
MIKEROPHONICS's Avatar
MIKEROPHONICS MIKEROPHONICS is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: TWICKENHAM (South West London) UK
Posts: 2,078
Default Re: Can older SYNC I/O be used with PT Ultimate HD Native Thunderbolt 2018.12

Afaik No - sorry


Sent from my iPad using Tapatalk
__________________
cheers

Mike Aiton BSc (hons)
Dubbing Mixer/Sound Designer

BAFTA member
IPS member

former Post Production Expert at www.pro-tools-expert.com
-------------------------------------------------------------------
www.mikerophonics.com
Reply With Quote
  #3  
Old 03-12-2019, 12:26 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,997
Default Re: Can older SYNC I/O be used with PT Ultimate HD Native Thunderbolt 2018.12

As MIKEROPHONICS said, nope.
But you don't need the latest Sync HD (grey/purple.) The blue (looks like older interfaces) Sync HD boxes will work if you find a good deal.
But it has to say Sync HD on it.
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #4  
Old 03-13-2019, 09:57 AM
virtualG virtualG is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Hitchin, UK
Posts: 35
Default Re: Can older SYNC I/O be used with PT Ultimate HD Native Thunderbolt 2018.12

Many thanks guys for the info.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AVID HD Native thunderbolt + PT Ultimate last version aals Buy & Sell 16 08-28-2019 09:16 AM
Can I run PT 2018 Ultimate? SteveGarman Pro Tools 2018 7 01-22-2019 04:50 PM
2018.12 Ultimate - VCA Bug TrentWilliams Pro Tools 2018 2 12-15-2018 01:12 PM
Sync I/O with PT 10HD Thunderbolt Native KGraham045 Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 19 09-13-2015 11:03 AM
HD native thunderbolt through Echo Express SE Thunderbolt Chassis hkj1 Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 1 11-06-2013 05:49 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:18 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com