Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-29-2015, 12:34 PM
andy.T andy.T is offline
Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: german
Posts: 2
Default Pro Tools 11/ElevenRack setup for recording?

Hello,

I have problems to setup PT11 and ER to make guitar recordings.

In WIN 8.1/64 drivers for ElevenRack are installed and work with standalone editor. I use Roland Quad Capture USB interface and Allan&Heath ZED10FX as analog mixer. Quad Capture, ER and the A&H working standalone in WIN. When I open PT11 I can set QC to playback engine and I can play an imported audio backintrack but I have no ElevenRack in I/O settings.

Signal flow:
Guitar->ElevenRack->Allen&Heath->QuadCapture->Poweramp->passive studio monitors

What is wrong?

THX
Reply With Quote
  #2  
Old 11-29-2015, 02:19 PM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,612
Default Re: Pro Tools 11/ElevenRack setup for recording?

Go into Control Panel and make sure Windows is NOT designating your rack as the default sound device.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-29-2015, 02:31 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,677
Default Re: Pro Tools 11/ElevenRack setup for recording?

If you are using the Quad Capture as your interface then you won't have the Eleven Rack inputs because it is not your interface for Pro Tools.

You can run analog into the Quad, or SPDIF if that is an option. Or switch the playback engine to Eleven Rack (and default the IO) to have the Eleven Rack inputs in Pro Tools.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-29-2015, 03:12 PM
andy.T andy.T is offline
Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: german
Posts: 2
Default Re: Pro Tools 11/ElevenRack setup for recording?

The Quad Capture is the problem? I must use an other interface to have ElevenRack as input?
What is the best alternative?
Reply With Quote
  #5  
Old 11-29-2015, 03:42 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,677
Default Re: Pro Tools 11/ElevenRack setup for recording?

Quote:
Originally Posted by andy.T View Post
The Quad Capture is the problem? I must use an other interface to have ElevenRack as input?
What is the best alternative?
No, not use another interface, you must use the Eleven Rack as the interface. The Eleven Rack IS an interface as well as a guitar effects unit.

Unplug the Quad. Plug the USB from the Eleven Rack to the PC and you will have the Eleven Rack inputs.

If that is not your question, please rephrase it and tell us exactly what you are trying to do.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
003 and Elevenrack in Pro tools 11 andymonize Pro Tools 11 3 08-16-2014 12:08 PM
Apogee ONE I/O setup- not monitoring or recording in Pro Tools 10 asmusic Getting Started 2 07-29-2013 02:01 PM
Pro Tools session mixed in the box. Recorded with Elevenrack protoolsitb Eleven Rack 0 09-19-2012 01:54 PM
Help with ElevenRack in Pro tools JonWillford Windows 0 05-13-2012 08:16 AM
Live multitrack recording with ElevenRack adamqlw Eleven Rack 2 04-02-2012 05:58 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:09 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com