Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-18-2017, 06:37 PM
Sir_MixAlot Sir_MixAlot is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Los Angeles
Posts: 4
Default Pro tools control iPad Pro

Any update on when this will be available to run on the iPad pro?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-18-2017, 06:43 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,552
Default Re: Pro tools control iPad Pro

It runs on the iPad Pro now. What exact model and what exact issue do you have?
Reply With Quote
  #3  
Old 08-18-2017, 06:48 PM
Sir_MixAlot Sir_MixAlot is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Los Angeles
Posts: 4
Default Re: Pro tools control iPad Pro

I'm sorry, the larger 12" iPad pro...
Reply With Quote
  #4  
Old 08-18-2017, 08:20 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,552
Default Pro tools control iPad Pro

I though (but do not know for sure) Pro Tools Control works fine with all models of the iPad Pro. Personally I have the current 10.5" iPad Pro.

Are you talking about the Control software or Dock? That is a very different question.


Sent from my iPad using Tapatalk
Reply With Quote
  #5  
Old 08-18-2017, 08:33 PM
Sir_MixAlot Sir_MixAlot is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Los Angeles
Posts: 4
Default Re: Pro tools control iPad Pro

Control software, on the website it says 12" iPad pro is not yet supported. I'm thinking of pairing it with an S3.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-19-2017, 04:13 AM
crustn crustn is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 81
Default Re: Pro tools control iPad Pro

It is working on the 12.9" iPad (used it some time ago) but only in landscape mode so it is not compatible with the PT Dock. A future software update to portrait mode would be killer though. You could for example have the channel and soft keys view open at the same time. But unfortunately, I think this won't happen any time soon. As Eddie mentioned in another thread some time ago, the whole PTcontrol app would need to be recoded for that purpose..
Reply With Quote
  #7  
Old 08-21-2017, 08:56 AM
Sir_MixAlot Sir_MixAlot is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Los Angeles
Posts: 4
Default Re: Pro tools control iPad Pro

Thanks for the info everyone, I'm just trying to decided if I want to make the investment for now. I'm hoping my facility will upgrade to an S6 sometime, but in the mean time I am going to be working on a S3. A friend showed me the control app on his IPad and I got really interested in how it would help with my work flow paired with the S3.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-21-2017, 10:20 AM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,146
Default Re: Pro tools control iPad Pro

In my humble opinion: if you've already spent the money on an S3, you're nuts if you don't get the Dock to go with it. And in that case, get an iPad that fits the Dock.
__________________
Nathaniel Reichman
Supervising Producer – Re-recording Mixer
Dubway Studios
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools Control iPad question SomeOtherGuy Pro Tools 12 0 12-05-2016 12:20 PM
Pro Tools Control for iPad question SomeOtherGuy Pro Tools 12 1 02-27-2016 07:02 AM
Pro Tools Control (for iPad) issue Arionas Avid S1, S3, Dock and Control 16 10-30-2015 11:31 PM
New Avid Pro Tools Control for iPad nst7 Avid S1, S3, Dock and Control 261 10-13-2015 01:33 PM
Can I control Pro Tools with an Ipad south89 macOS 4 04-05-2013 10:36 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:12 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com