Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-08-2019, 08:37 AM
antonis's Avatar
antonis antonis is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: London, UK
Posts: 1,201
Default Transferring Pro Tools 9HD license via ASC and the TOO question

Hey all,

A blast from the past question:

I was keeping a Pro Tools 9HD license on an iLok in case I wanted to upgrade it and have a second satellite PT HD Mac. I decided to sell it instead.

This 9HD license seems not to be registered on my Avid account although I am the "owner" of the iLok license.

Can I transfer this license to another owner via the ASC?

Best,
__________________
1. Mac Pro 5.1, 2.66GHz, Twelve Core, HDN, AVID MTRX, Sync HD, PTU 2018.10, OS X 10.12.6.
2. Mac Pro 5.1, 2.66GHz, Twelve Core, Yamaha Dante Accelerator, PTU 2018.10, OS X 10.12.6.
3. D-Command ES, 24-fader.
4. Eleven Rack.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-08-2019, 08:51 AM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,090
Default Re: Transferring Pro Tools 9HD license via ASC and the TOO question

IIRC, you don’t need to use the ASC for Pro Tools transfers for versions 10 and before. ILok manager should tell you it is transferable (in details of the license) which means no need for ASC (the ASC ones show not transferable which is when Avid gets involved.) Just the ilok fee.
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #3  
Old 07-08-2019, 09:49 AM
antonis's Avatar
antonis antonis is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: London, UK
Posts: 1,201
Default Re: Transferring Pro Tools 9HD license via ASC and the TOO question

Quote:
Originally Posted by BScout View Post
IIRC, you don’t need to use the ASC for Pro Tools transfers for versions 10 and before. ILok manager should tell you it is transferable (in details of the license) which means no need for ASC (the ASC ones show not transferable which is when Avid gets involved.) Just the ilok fee.
Nope, Pro Tools 8HD and below is transferable. 9HD onwards is not, at least not via iLok. It needs to go via ASC and says so on the TOO form. I bought an ASC, I phoned Avid EMEA but no one picked up the phone.
__________________
1. Mac Pro 5.1, 2.66GHz, Twelve Core, HDN, AVID MTRX, Sync HD, PTU 2018.10, OS X 10.12.6.
2. Mac Pro 5.1, 2.66GHz, Twelve Core, Yamaha Dante Accelerator, PTU 2018.10, OS X 10.12.6.
3. D-Command ES, 24-fader.
4. Eleven Rack.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 11 license disappeared when transferring other licenses from old iLok phoebemonster Pro Tools 11 3 09-11-2014 01:37 PM
Transferring PT10HD license with hardware? Tim R. General Discussion 4 06-18-2013 02:52 AM
Transferring transfuser license.. cqd Virtual Instruments 3 06-06-2010 04:25 AM
Transferring license from one mac to another Emile 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 12-14-2005 12:10 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:00 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com