Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 08-03-2020, 05:08 PM
MLaudio MLaudio is offline
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: Seattle
Posts: 31
Default Re: Did the smart tool change after 12?

Quote:
Originally Posted by jeffro View Post
What specific version of 12? Sounds like it might be the Real Time Fade Manipulation changes listed in the 12.6 release notes?
Version 12.6 is what i was using, but i have 2 other work machines that were on 12.7 and 12.7.1. All perform the same under 12. The real time fade manipulation i dont think is related. If i hover the smart tool in 19.6 up or down from what is pictured it eventually turns into a trim tool like before.. its just that when its centered on the ends of the region its a fade tool now.
Reply With Quote
  #12  
Old 08-03-2020, 05:40 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: Earth
Posts: 8,719
Default Re: Did the smart tool change after 12?

Quote:
Originally Posted by MLaudio View Post
Version 12.6 is what i was using, but i have 2 other work machines that were on 12.7 and 12.7.1. All perform the same under 12. <snip> when its centered on the ends of the region its a fade tool now.
Quote:
Originally Posted by MLaudio View Post
<snip> You either have to be at the top or bottom corner of the region, otherwise in the center it defaults to the fade tool. <snip>
The 12.6 release notes seem to be describing the same you are...

"When using the Smart Tool, hovering the mouse over the center third of a fade of any kind will show the Fade icon."

Running 2020.5 on Catalina here and that's what I'm seeing - the Smart Tool turns to a Fade tool in the middle (centered around 0) and a Trim tool above or below that. I'll try and fire up the older versions to double check where this changed.
__________________
Reply With Quote
  #13  
Old 08-03-2020, 05:57 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 14,273
Default Re: Did the smart tool change after 12?

Uh blast, I think it's working for me now. Not sure what I was doing wrong (I was not getting the expected smart tool behavior at any place vertically along the clip boundaries, except very intermittently). I did trash prefs but not sure that was the time it started working. Sorry not to add any value here. MLaudio if it's something else can you post a video online of the problem you are seeing.
Reply With Quote
  #14  
Old 08-03-2020, 06:10 PM
MLaudio MLaudio is offline
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: Seattle
Posts: 31
Default Re: Did the smart tool change after 12?

Quote:
Originally Posted by jeffro View Post
The 12.6 release notes seem to be describing the same you are...

"When using the Smart Tool, hovering the mouse over the center third of a fade of any kind will show the Fade icon."

Running 2020.5 on Catalina here and that's what I'm seeing - the Smart Tool turns to a Fade tool in the middle (centered around 0) and a Trim tool above or below that. I'll try and fire up the older versions to double check where this changed.
Interesting.. so what that describes is that it was performing "wrong" under 12.6, 12.7 and 12.7.1. Im just so use to that, that this new behavior is messing me up haha. Let me know what you find, i appreciate it!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shortcut to change grabber type in Smart Tool? Soundburst macOS 5 11-20-2013 12:06 PM
Smart tool icon in PT doesn't change clutch macOS 5 12-02-2012 06:48 PM
Weird Smart Tool/Selector Tool issue? Marsdy Pro Tools TDM Systems (Mac) 11 01-15-2012 07:22 AM
Get Grabber tool (Object) as part of smart tool? buckaroo Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 07-13-2010 04:21 AM
Smart Tool / Pencil Tool in Midi Editor AndyJCP 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 04-26-2009 08:08 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:17 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com