Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-28-2003, 05:35 PM
AdamF AdamF is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: New York, NY
Posts: 305
Default Reason and PT LE on separate computers...

Hey Guys...

I've searched the DUC and got this working together (My Mac with PT and PC with Reason) and right now I hit play in PT and Reason will sync at the point where PT's is in the session, but once Pro Tools loops back Reason keeps going. I would figure something isnt set right... I have MTC coming out of my midi express xt into the midi interface on the PC and that seems to work fine after setting Reason up to sync externally. My question is with the "play", "midi" and and sync buttons on the reason transport and the midi and advanced midi settings in reason. Or is this the way it works, you cant loop a section in PT and have it follow.

Thanks guys!
__________________
My Website
My Setup
Reply With Quote
  #2  
Old 05-29-2003, 06:20 AM
AdamF AdamF is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: New York, NY
Posts: 305
Default Re: Reason and PT LE on separate computers...

Anyone ?? [img]images/icons/confused.gif[/img]
__________________
My Website
My Setup
Reply With Quote
  #3  
Old 05-29-2003, 02:55 PM
AdamF AdamF is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: New York, NY
Posts: 305
Default Re: Reason and PT LE on separate computers...

Thanks Leigh, besides that it works rather well. Goes back to the same point each time...hmm..
__________________
My Website
My Setup
Reply With Quote
  #4  
Old 05-29-2003, 03:36 PM
ronev ronev is offline
Member
 
Join Date: Jun 1999
Location: Jackson, MS, USA
Posts: 196
Default Re: Reason and PT LE on separate computers...

Only my opinion, but it would probably be easier and better to copy and paste parts in PT rather than have PT in a loop mode.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-30-2003, 01:56 AM
Leigh Marble Leigh Marble is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Portland, OR
Posts: 236
Default Re: Reason and PT LE on separate computers...

Quote:
Originally posted by AdamF:
Or is this the way it works, you cant loop a section in PT and have it follow.
<font size="2" face="Verdana, Arial">This is the way it works, sorry. In this case, with Reason syncing by MIDI Beat Clock (which is a bars|beats standard of time, rather than MTC which is a minutes|seconds standard), there's no way to communicate loop points to Reason from Pro Tools.

From the Reason manual: "MIDI Clock actually consists of five type of messages: The actual clock (the metronome that establishes the tempo), Start, Stop and Continue commands and Song Position Pointers."

So you see, there's no message type in the MIDI Clock spec to allow sending loop points.

It may be possible (I haven't tried this myself) to manually set your loop in Reason to be the same as in Pro Tools. This could work when syncing Reason with MIDI Beat Clock. It certainly won't work if you sync Reason using ReWire - local loop controls are disabled in that case.

Cheers,
Leigh
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LOCKING LOGIC TO PROTOOLS- BOTH ON SEPARATE COMPUTERS gw sound Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 06-29-2007 10:39 AM
Using Reason on separate tracks tunecrab Pro Tools M-Powered (Win) 1 06-07-2007 08:51 PM
Reason/PTLE Midi drums on separate faders? taylor4814 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 07-28-2003 05:41 PM
Using Separate Computers for Soft Instruments/Synths Mr_Seven 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 07-01-2002 09:29 AM
sync? 2 computers, reason +PTLE thumpa 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 10-06-2001 09:12 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:34 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com