Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > Buy & Sell

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 08-14-2019, 02:54 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,105
Default Re: FS: Digidesign X-Mon

Quote:
Originally Posted by ProtoolsLover View Post
Sorry, but that is not correct. The newer Xmon has been designed to work with the S-6 (Eucon), the are not interchangeable as you suggest. I did exhaustive research on this when I was looking to buy one after I bought my D-Command that came without an XMON.

Also, the newer Sync HD are completely different than than the older gen. I have an older HD Sync laying in the fiberglass insulation in my garage attic, its not worth 35 bucks, the Sync HD, fetches around 1k or more today (Just confirmed via Reverb Sold Listings).
You are wrong on both counts. Your research is anti my actual experience. S6 with old Xmon from our Dcommand worked.

And the SYNC HD (not SYNC) questions has been asked and answered by Avid multiple times. The HD versions (blue and grey) are the same.

Here was Alto Music (an Avid dealer) selling an Xmon (blue) with the right control cable:
https://reverb.com/item/7945358-avid...-control-cable
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #12  
Old 08-14-2019, 03:05 PM
ProtoolsLover ProtoolsLover is offline
Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: USA
Posts: 108
Default Re: FS: Digidesign X-Mon

Quote:
Originally Posted by BScout View Post
You are wrong on both counts. Your research is anti my actual experience. S6 with old Xmon from our Dcommand worked.

And the SYNC HD (not SYNC) questions has been asked and answered by Avid multiple times. The HD versions (blue and grey) are the same.

Here was Alto Music (an Avid dealer) selling an Xmon (blue) with the right control cable:
https://reverb.com/item/7945358-avid...-control-cable
Sorry, but here is all you need to read....

http://duc.avid.com/showthread.php?t=227176

http://duc.avid.com/showthread.php?t=201669

I remember this thread and many others just like it indicating at the end of the day, the Avid Xmon will work with the Dcomand but the Digidesign Xmon will not work with the S-6, people had all kinds of issues.
Reply With Quote
  #13  
Old 08-14-2019, 03:38 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,105
Default Re: FS: Digidesign X-Mon

Quote:
Originally Posted by ProtoolsLover View Post
Sorry, but here is all you need to read....

http://duc.avid.com/showthread.php?t=227176

http://duc.avid.com/showthread.php?t=201669

I remember this thread and many others just like it indicating at the end of the day, the Avid Xmon will work with the Dcomand but the Digidesign Xmon will not work with the S-6, people had all kinds of issues.
Do you really not know there is a Sync IO, a Sync HD (blue) and a Sync HD (grey)?

Read those threads better!

We have a mix of Sync HD blue and Sync HD grey in use. Right now. As do other LA facilities and Skywalker.

As for the Xmon, literally it was used by us with an S6. All our Xmon are gone since we moved to MTRX units otherwise I'd take a picture.
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #14  
Old 08-14-2019, 04:18 PM
antonis's Avatar
antonis antonis is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: London, UK
Posts: 1,207
Default Re: FS: Digidesign X-Mon

Quote:
Originally Posted by ProtoolsLover View Post
It has to do with Eucon support. The older blue units like the one you are selling average around 300. Its very hard to find one of these units that is not in great condition as they are typically a set/forget utility piece that's hard to beat up.
I am afraid you're way off the mark there.

The SPL SMC (which is deemed one of the cheap surround monitor controllers) has not even half the features of an X-Mon and it goes for more than twice that price.

I cannot confirm that - since I haven't tried it myself - but according to the EuCon manual the X-Mon could be controlled with the latest Control update from the iPad. If that might be indeed the case I will start stocking X-Mon units going for $300, and bundle them with iPads for a profit!
__________________
1. Mac Pro 5.1, 2.66GHz, Twelve Core, HDN, AVID MTRX, Sync HD, PTU 2018.10, OS X 10.12.6.
2. Mac Pro 5.1, 2.66GHz, Twelve Core, Yamaha Dante Accelerator, PTU 2018.10, OS X 10.12.6.
3. D-Command ES, 24-fader.
4. Eleven Rack.
Reply With Quote
  #15  
Old 08-14-2019, 07:35 PM
smurfyou smurfyou is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 408
Default Re: FS: Digidesign X-Mon

Both the XMON's and Sync HD's are the same between blue and grey.

And yes as of the new PT Control app it can control any "Eucon Monitor" enabled software or hardware. Be that the Master Fader monitor selection in PT, MTRX, or XMON.
__________________
~Will
Reply With Quote
  #16  
Old 08-15-2019, 06:12 AM
antonis's Avatar
antonis antonis is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: London, UK
Posts: 1,207
Default Re: FS: Digidesign X-Mon

Again in my humble opinion I'd say $300 for an X-MON is a steal. At least in terms of features and expandability.

No, it wouldn't service the big post production house, undoubtedly there are many benefits for going down the MTRX path, but that is at a cost.

It would nevertheless serve very well the home/ small studio professional. So come to the original question about me looking for £1000 for it. To re-iterate it's features:
  • 5.1/ 7.1 straight out of the box
  • Expandable to Atmos (Colin Broad A-Mon plus TMC-1). Obviously no calibration.
  • Eucon, ICON, TMC-1 Control
  • Talkback, listenback, we all know the rest.

Not a lot in the market really beats it . Not at that price anyhow.

At any rate, I've got it going for £650 on eBay at the moment. If it doesn't sell I might change my tune!

I'd just suggest to anyone that has one or two for sale to stick to it or not to undervalue it. But if so, do PM me!
__________________
1. Mac Pro 5.1, 2.66GHz, Twelve Core, HDN, AVID MTRX, Sync HD, PTU 2018.10, OS X 10.12.6.
2. Mac Pro 5.1, 2.66GHz, Twelve Core, Yamaha Dante Accelerator, PTU 2018.10, OS X 10.12.6.
3. D-Command ES, 24-fader.
4. Eleven Rack.
Reply With Quote
  #17  
Old 08-20-2019, 10:31 AM
antonis's Avatar
antonis antonis is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: London, UK
Posts: 1,207
Default Re: FS: Digidesign X-Mon

Quote:
Originally Posted by antonis View Post
Seriously underused. Sits in a rack doing nothing. It is time of it to find a better place to go.
Still available for sale!
__________________
1. Mac Pro 5.1, 2.66GHz, Twelve Core, HDN, AVID MTRX, Sync HD, PTU 2018.10, OS X 10.12.6.
2. Mac Pro 5.1, 2.66GHz, Twelve Core, Yamaha Dante Accelerator, PTU 2018.10, OS X 10.12.6.
3. D-Command ES, 24-fader.
4. Eleven Rack.
Reply With Quote
  #18  
Old 08-31-2019, 03:04 PM
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,867
Default Re: FS: Digidesign X-Mon

How does $300 sound? Shipping’s on me.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #19  
Old 08-31-2019, 06:25 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,103
Default Re: FS: Digidesign X-Mon

Quote:
Originally Posted by Meads View Post
How does $300 sound? Shipping’s on me.
Sounds exactly right as I said in one of the first posts in this thread. 280-350 s what he will get if that at all. And 650 UK Pound is more like 800 USD which again is crazy expensive for one xmon.

If you really are looking for one I will ask a few here as i know they have moved to other systems and also MTRX so let me know if Antonis stick to that excessive ask.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #20  
Old 08-31-2019, 06:31 PM
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,867
Default Re: FS: Digidesign X-Mon

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
Sounds exactly right as I said in one of the first posts in this thread. 280-350 s what he will get if that at all. And 650 UK Pound is more like 800 USD which again is crazy expensive for one xmon.

If you really are looking for one I will ask a few here as i know they have moved to other systems and also MTRX so let me know if Antonis stick to that excessive ask.
Appreciate it very much, Christopher. I'm going to upgrade my home setup, and still contemplating options. I'm not really big on anything, as everything lacks something.
S3 has the perfect size, but it's too expensive for what it is and it lacks a meter bridge.
S1 is not my cup of tea, don't want to use PT Control software for anything.
D-Command is almost too big for the space I have available.

After weighing all options (3rd party included) I'm bouncing between S3 and a D-Command ES (that's why I'm checking waters for X-Mon).
Basically what will determine the route between the two is an offer I cannot refuse.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[WTB] Digidesign Procontrol / Digidesign Control24 _Nexo_ Buy & Sell 6 09-15-2017 04:16 PM
How do I connect a Digidesign Eleven to my Digidesign 003? Robert Todd 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 01-24-2011 01:43 PM
digidesign 192 digital and digidesign pre connection help benhurk Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 03-20-2009 08:46 PM
? for Digidesign: Kim G. Rasmussen Pro Tools TDM Systems (Win) 14 05-08-2004 10:07 PM
Digidesign 442 and Digidesign Amadeus Interface Audioprof Digidesign Hardware & Software 1 04-05-2004 11:58 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:02 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com