Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #41  
Old 07-04-2016, 09:20 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,452
Default Re: PT 11 won't import audio

There you go, a lesson to all of us to Google the exact error message. .....
Reply With Quote
  #42  
Old 07-04-2016, 09:54 AM
studiorecording studiorecording is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Casper
Posts: 22
Default Re: PT 11 won't import audio

Thank you Daniel.
Reply With Quote
  #43  
Old 07-07-2016, 01:27 AM
ursolus ursolus is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Las Vegas
Posts: 1
Default Re: Can't import audio

My error states: Could not complete the Import Audio command because Assertion in "/Volumes/Development/151228/Pro Tools/Cfd_Import/AudioDialofMacOS.mm"'line 559

Pro Tools recommended that you keep your session folder on an external hard drive as far as I can remember.
Reply With Quote
  #44  
Old 07-07-2016, 02:13 PM
jcasasf jcasasf is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: caracas
Posts: 1
Default Re: Can't import audio (Assertion Error Line 559) with Pro Tools 11 on El Capitan

I have been working with Protools 11.3.1 and El Capitan for almost 3 weeks and I did not had any problems importing audio. I did have some other issues and I installed same version of Protools again and so far I have not been able import any audio of any type. This is very annoying because is Protools 11 compatible with El Capitan, YES or NOT?

Everyime I try to import audio I get the same message... Can't import audio (Assertion Error Line 559) with Pro Tools 11 on El Capitan...
Reply With Quote
  #45  
Old 07-07-2016, 06:29 PM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Exclamation Re: Can't import audio (Assertion Error Line 559) with Pro Tools 11 on El Capitan

Quote:
Originally Posted by jcasasf View Post
is Protools 11 compatible with El Capitan, YES or NOT?
NOT.
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #46  
Old 07-08-2016, 04:54 PM
MXShuffle MXShuffle is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Los Angeles
Posts: 1
Default Re: Import audio error message

Quote:
Originally Posted by Chief Technician View Post
Use drag-and-drop instead of the Import command. It is unlikely that Avid will fix this for PT v11.3.x.
I've run into this same problem. I've recently done a full uninstall/reinstall of PT 11.3.2 and the problem persists. I work as a music editor so previewing tracks in the import window is a huge part of my workflow. Dragging and dropping is not a viable option. Are there any known fixes for this?

I'm on a Mac Mini (Late 2014), running OS 10.11.5, running PT 11.3.2.
Reply With Quote
  #47  
Old 07-09-2016, 06:38 AM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Arrow Re: Import audio error message

Quote:
Originally Posted by MXShuffle View Post
Are there any known fixes for this?

I'm on a Mac Mini (Late 2014), running OS 10.11.5, running PT 11.3.2.
Downgrade your OS to 10.10.5 (or earlier) or upgrade to PT 12.3.1 (or later).
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #48  
Old 07-20-2016, 10:39 AM
therecliner therecliner is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: United States
Posts: 6
Default Error message regarding " Audio Import " solution?

Hey,

Recently tried importing some audio in a session this past week and I was hit with this:

"Could not complete the Import Audio command because Assertion in "/Volumes/Development/124699/ProTools/NewFileLibs/Cfd/MacBuild/../MacOS/Cfd_ImportAudioDialogMacOS.mm", line 559."

Unfortunately I am unable to import any sessions or tracks. I have to drag them in through iTunes and then the whole session gets distorted.

Any suggestions or have seen this error and know how to proceed?

E,

iMac OS X El Capitan version 10
Pro Tools 11
Apollo Twin interface
Reply With Quote
  #49  
Old 07-20-2016, 01:39 PM
Wizzoboy's Avatar
Wizzoboy Wizzoboy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: United Kingdom
Posts: 604
Default Re: Error message regarding " Audio Import " solution?

Have you not read the sticky at the top of the page?
__________________
Dell Precision 490 Workstation, dual 4 core 5355 Xeon, 16gb Samsung DDR2 ECC Ram - Windows 7 Ultimate - Nvidia GTX 650 - 3 x Internal WD Blacks - PT 2018.3 - Digi 002R - Original Mackie HUI - JBL Monitoring.
Dell XPS 8700 i7-4790 - 24gb RAM - Windows 10 - Nvidia GTX 1060 6GB with Studio driver 431.86- 2 x Internal WD Blacks + MSATA card - Davinci Resolve 16.1 - Canon HF G40
Reply With Quote
  #50  
Old 07-20-2016, 05:22 PM
musicman691 musicman691 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,763
Default Re: Error message regarding " Audio Import " solution?

Quote:
Originally Posted by therecliner View Post
Hey,

Recently tried importing some audio in a session this past week and I was hit with this:

"Could not complete the Import Audio command because Assertion in "/Volumes/Development/124699/ProTools/NewFileLibs/Cfd/MacBuild/../MacOS/Cfd_ImportAudioDialogMacOS.mm", line 559."

Unfortunately I am unable to import any sessions or tracks. I have to drag them in through iTunes and then the whole session gets distorted.

Any suggestions or have seen this error and know how to proceed?

E,

iMac OS X El Capitan version 10
Pro Tools 11
Apollo Twin interface
Going by the minimal system info you give first off PT11 is not and will never be qualified to work with ElCrapitan - it's that simple. What is ElCrap version 10? Never heard of that.

Are you trying to import off a drive that's formatted for Windows? That's a recipe for disaster. Is the drive you're importing from going into sleep mode? That's another no-no.

What exact version of PT11 are you using?
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Any ideas how to fix this error during audio import: Assertion... line 603. luism Pro Tools 12 3 03-15-2018 12:36 AM
Pro tools 9 assertion error cannot import any data blazinbk Windows 4 04-30-2012 07:52 PM
Can't Import Audio from QuickTime Video -- Assertion Error David Ziegler Pro Tools 9 28 09-18-2011 05:09 AM
Error: "pro tools could not complete the import audio command because assertion in" elsterNJ 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-15-2009 10:38 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:54 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com