Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-07-2014, 08:19 PM
19 frets 19 frets is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Richmond, Virginia
Posts: 172
Default Multiple Video Clips

This is my first project with video files in Pro Tools 11. My band played a party this past weekend and it was recorded on a Go Pro III in HD. The result was four 2GB MP4 files. I am using PT 11.1.2 native. I think I have read here that PT native has some video processing limitations but I am not sure exactly what they are.

What I would like to do is to combine the four MP4s into a single full length video of the performance and perform some simple edits like smooth joins of the clips as well as simple editing out of some sections between songs, etc.

Is PT 11 native able to do this? I imported the first MP4 with no issues and it looks and sounds great. However, when I tried to import the second MP4 file, I got a warning that importing a new video file would erase the existing one. I would like for it to append it to the first file and not erase or replace it.

I don't have a good feeling about this? Am I barking up the wrong tree with PT 11 native? TIA
__________________
____________
Sys 1 - Win 10 Pro; Pro Tools 12.8.3; Gigabyte GA-Z68X-UD7-B3 w/Intel Core i7 2600K 3.4 Mhz CPU; 32 GB Ram: 1 TB Samsung 850 SSD: 4 TB ext. WD Black USB drive; RME UFX interface; Sys 2 - Win 10 Home; Pro Tools 12.8.3 Asus M4A89GTD PRO/USB3 w/AMD Phenom II x4 965 CPU, 3.4 Mhz; 16 GB Ram; 750 Gb int. Samsung 840 Pro SSD; RME UFX interface; Sys 3 - Win 10 Pro; Pro Tools 12.4; Dell XPS M1530 laptop w/Intel Core Duo 2.5 Mhz CPU, 4 GB ram; 500 GB int. Samsung 840 SSD; RME UFX interface
Reply With Quote
  #2  
Old 05-07-2014, 08:50 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Multiple Video Clips

your barking up the wrong tree
Pro Tools is not the right tool
you could get the free 30 day demo of Media Composer or there are probably some other free video editor option out there
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #3  
Old 05-07-2014, 08:56 PM
19 frets 19 frets is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Richmond, Virginia
Posts: 172
Default Re: Multiple Video Clips

OK. What a shame, it looks and sounds so good. :) I'll check around for some other tools to do the job.

So what is the Video Engine in PT 11 native for? Why have it if it isn't any good for editing video material?
__________________
____________
Sys 1 - Win 10 Pro; Pro Tools 12.8.3; Gigabyte GA-Z68X-UD7-B3 w/Intel Core i7 2600K 3.4 Mhz CPU; 32 GB Ram: 1 TB Samsung 850 SSD: 4 TB ext. WD Black USB drive; RME UFX interface; Sys 2 - Win 10 Home; Pro Tools 12.8.3 Asus M4A89GTD PRO/USB3 w/AMD Phenom II x4 965 CPU, 3.4 Mhz; 16 GB Ram; 750 Gb int. Samsung 840 Pro SSD; RME UFX interface; Sys 3 - Win 10 Pro; Pro Tools 12.4; Dell XPS M1530 laptop w/Intel Core Duo 2.5 Mhz CPU, 4 GB ram; 500 GB int. Samsung 840 SSD; RME UFX interface
Reply With Quote
  #4  
Old 05-08-2014, 01:07 AM
CygnusX-1Bk2 CygnusX-1Bk2 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Concord, CA
Posts: 622
Default Re: Multiple Video Clips

In ProTools HD there is capability for multiple movies and video tracks. Simple editing can be done but not transitions like fades or wipes. In the standard ProTools only one movie and video track is allowed. This sucks because prior to PT 9 LE allowed for multiple movies.
The reason for the video engine is better integration with Media Composer across a local network for multiple users on one large project.
__________________
I will choose,
Freewill
http://jimdiazaudio.com/
Reply With Quote
  #5  
Old 05-08-2014, 07:44 AM
19 frets 19 frets is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Richmond, Virginia
Posts: 172
Default Re: Multiple Video Clips

Thanks for the feedback CygnusX. Makes a little more sense now. I have found a free video editor call Avidemux that works for what I need for right now.
__________________
____________
Sys 1 - Win 10 Pro; Pro Tools 12.8.3; Gigabyte GA-Z68X-UD7-B3 w/Intel Core i7 2600K 3.4 Mhz CPU; 32 GB Ram: 1 TB Samsung 850 SSD: 4 TB ext. WD Black USB drive; RME UFX interface; Sys 2 - Win 10 Home; Pro Tools 12.8.3 Asus M4A89GTD PRO/USB3 w/AMD Phenom II x4 965 CPU, 3.4 Mhz; 16 GB Ram; 750 Gb int. Samsung 840 Pro SSD; RME UFX interface; Sys 3 - Win 10 Pro; Pro Tools 12.4; Dell XPS M1530 laptop w/Intel Core Duo 2.5 Mhz CPU, 4 GB ram; 500 GB int. Samsung 840 SSD; RME UFX interface
Reply With Quote
  #6  
Old 05-08-2014, 11:08 AM
mesaone mesaone is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: USA
Posts: 5,257
Default Re: Multiple Video Clips

Avidemux and VirtualDub would be my two picks from the pile for free stitching, demuxing, and remuxing. Beyond that, MPEGstreamclip or Handbrake for re-encoding.

You'll likely not want to use h.264 video in Pro Tools. I would recommend using Motion JPEG (or DNxHD if you don't mind the large file size) instead.
__________________
Pro Tools HD 12.4, Pro Tools "Vanilla" 12.4, Artist Transport, 2x Artist Mix
Studio Blue: RME UCX, Win7 Pro, i7 960, 16GB || Studio Green: RME Babyface, Win10, i7 7700HQ, 16GB
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Copy multiple clips? georgepeter macOS 6 03-07-2012 11:02 AM
Labeling multiple clips jjsoundoc Post - Surround - Video 2 01-06-2012 04:51 PM
Video frame/field offset when using multiple clips in PT soundboy35 Post - Surround - Video 1 11-16-2008 06:33 AM
PT 7.2 and Multiple Video Clips Question laki Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 08-14-2006 02:23 AM
Importing Multiple Video "Movie" clips into PT6 David Hunter Pro Tools TDM Systems (Mac) 9 07-04-2004 12:53 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:16 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com