Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-26-2012, 05:09 PM
Oli P Oli P is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Copenhagen, Denmark
Posts: 562
Default Migrating to iMac, and want to use my 96 interface

So now my trusted MacPro is just getting to slow, and a new loaded iMac27 is ordered.

I regard it as a temporary setup while I wait for the new MacPro's to come around, and for HDX dsp to gain enough support from ampsim manufacturers, to make me feel the investment is justified.

Since I already have a HD license, I plan on just running my iMac as a non avid hardware PT10 machine.

The alternative would be to get some Thunderbolt to pcie chassis, and just use my HD3 system with that. But I don't think any of those have arrived yet.

My question is how I can use my 96 interface with the iMac...without having to invest in the HD native thunderbolt solution.
__________________
www.olipoulsen.com

iMac27 i7 3.4 / 32 GB Ram / ML 10.8.5
Apollo 8 / PTHD 10.3.9 / PTHD 12.4
Reply With Quote
  #2  
Old 12-26-2012, 05:17 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,452
Default Re: Migrating to iMac, and want to use my 96 interface

Quote:
Originally Posted by Oli P View Post
So now my trusted MacPro is just getting to slow, and a new loaded iMac27 is ordered.

I regard it as a temporary setup while I wait for the new MacPro's to come around, and for HDX dsp to gain enough support from ampsim manufacturers, to make me feel the investment is justified.

Since I already have a HD license, I plan on just running my iMac as a non avid hardware PT10 machine.

The alternative would be to get some Thunderbolt to pcie chassis, and just use my HD3 system with that. But I don't think any of those have arrived yet.

My question is how I can use my 96 interface with the iMac...without having to invest in the HD native thunderbolt solution.
If you don't want a new Thunderbolt adapter then a Thunderbolt/PCIe chassis with your HD cards installed are the only options, You can do a HD3 today with magma. http://www.magma.com/thunderbolt. I am pretty sure others have this working. For the ~$1k chassis cost/hassle I'd personally prefer to go to Thunderbolt.. or would if there was a stand-alone option when buying a new interface card (without interface box), although you may be able to trade in the 96i on a HD Native+interface bundle. Not sure what deals Avid has on that now.

Darryl
Reply With Quote
  #3  
Old 12-26-2012, 06:36 PM
Oli P Oli P is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Copenhagen, Denmark
Posts: 562
Default Re: Migrating to iMac, and want to use my 96 interface

I had the impression that those Magma chassis only work with HDX cards?
(and only HDX and Native are listed on Magma's own compatibility list)

They only do trade ins for HDX systems from HD3 ...not for HD native.

I plan to keep my HD3 system and MacPro for a while...so I can open old sessions.
So I would prefer not to invest in a full blown HD native system as of now...since this just might be a temporary solution while HDX and MacPro develop further.

I can always just get some USB audio interface...but would prefer to find a solution where I could use my current converter.
__________________
www.olipoulsen.com

iMac27 i7 3.4 / 32 GB Ram / ML 10.8.5
Apollo 8 / PTHD 10.3.9 / PTHD 12.4
Reply With Quote
  #4  
Old 12-26-2012, 06:44 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,452
Default Re: Migrating to iMac, and want to use my 96 interface

You may be right, I thought somebody had a TDM setup running but maybe it was the HDX talk I was thinking of. e.g. http://expansionsystem.com/forum/top...-eb3t-and-macb.

There is no USB way to get to your digilink interfaces. You need a Magma card cage like solution or use the Thunderbold native interface.

Darryl
Reply With Quote
  #5  
Old 12-26-2012, 06:50 PM
Oli P Oli P is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Copenhagen, Denmark
Posts: 562
Default Re: Migrating to iMac, and want to use my 96 interface

Gotcha....thanks Darryl.

Maybe I'll just go hunting for a decent Firewire or USB interface...or even Thunderbolt if any appears soon.
__________________
www.olipoulsen.com

iMac27 i7 3.4 / 32 GB Ram / ML 10.8.5
Apollo 8 / PTHD 10.3.9 / PTHD 12.4
Reply With Quote
  #6  
Old 12-26-2012, 07:04 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,452
Default Re: Migrating to iMac, and want to use my 96 interface

Quote:
Originally Posted by Oli P View Post
Gotcha....thanks Darryl.

Maybe I'll just go hunting for a decent Firewire or USB interface...or even Thunderbolt if any appears soon.
Be sure to look at the UAD Apollo...

Darryl
Reply With Quote
  #7  
Old 12-26-2012, 10:07 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Migrating to iMac, and want to use my 96 interface

Quote:
Originally Posted by Oli P View Post
So now my trusted MacPro is just getting to slow, and a new loaded iMac27 is ordered.

I regard it as a temporary setup while I wait for the new MacPro's to come around, and for HDX dsp to gain enough support from ampsim manufacturers, to make me feel the investment is justified.

Since I already have a HD license, I plan on just running my iMac as a non avid hardware PT10 machine.

The alternative would be to get some Thunderbolt to pcie chassis, and just use my HD3 system with that. But I don't think any of those have arrived yet.

My question is how I can use my 96 interface with the iMac...without having to invest in the HD native thunderbolt solution.
I'm not sure it's the answer but IIRC the 96 and 003 used the same A/D conversion. I'm fairly sure the 11Rack used the same or better better conversion. If you don't need anything more than stereo outs it might be a good solution while your waiting. Plus you can wire it into whatever you decide on later.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #8  
Old 12-27-2012, 06:08 AM
Oli P Oli P is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Copenhagen, Denmark
Posts: 562
Default Re: Migrating to iMac, and want to use my 96 interface

Quote:
Originally Posted by sunburst79 View Post
I'm not sure it's the answer but IIRC the 96 and 003 used the same A/D conversion. I'm fairly sure the 11Rack used the same or better better conversion. If you don't need anything more than stereo outs it might be a good solution while your waiting. Plus you can wire it into whatever you decide on later.
That's a good idea!
It seems hard to find any info on the 11Rack converters...all reviews only talk about the guitar features.
But will the low latency mode also affect the mic and line inputs?

Any first hand experience with the converters?
__________________
www.olipoulsen.com

iMac27 i7 3.4 / 32 GB Ram / ML 10.8.5
Apollo 8 / PTHD 10.3.9 / PTHD 12.4
Reply With Quote
  #9  
Old 12-27-2012, 08:37 AM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Migrating to iMac, and want to use my 96 interface

Quote:
Originally Posted by Oli P View Post
That's a good idea!
It seems hard to find any info on the 11Rack converters...all reviews only talk about the guitar features.
But will the low latency mode also affect the mic and line inputs?

Any first hand experience with the converters?
Hi Oli, I have one but have it connected to my 003 via SPDIF so I'm not using the converters at all. The low latency mode is a good question I thought that was a FW only feature and the 11R is USB. . Going strictly from memory I'm fairly sure that the 11R shared converters with the newer 3rd generation MBox series which were supposed to be an improvement over the 003 and 96 series. If I stumble across any hard info I will post it.

It just seemed like a possible solution in light of you waiting for Ampsims and the 96 defineatly not working with native.

If possible I would just demo one to see how it sounds to you.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #10  
Old 12-27-2012, 11:02 AM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,778
Default Re: Migrating to iMac, and want to use my 96 interface

Having heard the new Mbox, the 003, and the 11R, I can tell you that the 11R conversion is noticeably not as good as the 003, and the 003 is not even close to the new Mboxes.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 10 not seeing MOTU interface after migrating GreenWire Pro Tools 10 7 11-23-2013 05:08 AM
Interface with FW 400 and another with FW 800 connect to iMac as Aggregate I/O ? joachim Pro Tools 9 10 06-27-2011 02:33 PM
which is best firewire interface for a iMac? Blues Bird Pro Tools 9 21 11-22-2010 11:08 PM
PT LE 7.3.1 OSX 10.4.10 iMac Intel 1.83CD 003R Interface ?? cool-voices 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 10-05-2007 12:21 PM
What MIDI interface with an imac? Stranks Digidesign Hardware & Software 0 04-05-2001 02:48 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:59 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com