Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-08-2012, 03:31 PM
stickboymusic stickboymusic is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 121
Default MIDI data copying question

Hello

I am sure this will be a simple thing I have missed (maybe an option somewhere) but I can't seem to work it out

I am using protools 8 LE

Here is the scenario.

I open a stereo inst track and a midi track. Insert addictive drums on the Inst track and draw all the midi data in I want. All fine

I then decide id like a different instrument to trigger the snare rather than the one in addictive drums.

I open a new stereo INST track and midi track. Insert my other drum program.
Now I copy the MIDI track (addictive drums one) and paste it onto my other drum program midi track.

Now when I delete all the midi data except the snare on the new drum program midi track it ALSO deletes it on the AD track ( the one I copied it from)

Am I doing something wrong?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-09-2012, 12:45 PM
Top Jimmy's Avatar
Top Jimmy Top Jimmy is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 5,052
Default Re: MIDI data copying question

I don't think you're doing anything wrong. It just appears that a common MIDI region will reflect the editing done in one of them.

What if you mute the unwanted MIDI notes rather than delete? Is that reflected in both tracks?
__________________
James Cadwallader

Hackintosh - Gigabyte Z77X-UP5TH, Intel Core i7-3770K, 32GB 1600Mhz DDR3, 2x SATA 6Gb/s 240GB SSD, 3x SATA 6Gb/s 1TB HDD, 1x Glyph 2TB USB3 HDD, Sierra 10.12.6.

Pro Tools HD 2019.10, Focusrite Red 8Pre, Mbox 3 (Mac)
Pro Tools 11.3.2, Mbox2 (Win 7)

Presonus Faderport, Pro Tools | Control
Reply With Quote
  #3  
Old 07-09-2012, 12:49 PM
stickboymusic stickboymusic is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 121
Default Re: MIDI data copying question

Thanks - I will give it a try

I have a feeling it is mirrored

is there no way to turn mirroring off?
Reply With Quote
  #4  
Old 07-09-2012, 01:15 PM
Top Jimmy's Avatar
Top Jimmy Top Jimmy is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 5,052
Default Re: MIDI data copying question

Uncheck: Options menu>Mirror MIDI Editing
__________________
James Cadwallader

Hackintosh - Gigabyte Z77X-UP5TH, Intel Core i7-3770K, 32GB 1600Mhz DDR3, 2x SATA 6Gb/s 240GB SSD, 3x SATA 6Gb/s 1TB HDD, 1x Glyph 2TB USB3 HDD, Sierra 10.12.6.

Pro Tools HD 2019.10, Focusrite Red 8Pre, Mbox 3 (Mac)
Pro Tools 11.3.2, Mbox2 (Win 7)

Presonus Faderport, Pro Tools | Control
Reply With Quote
  #5  
Old 07-09-2012, 01:26 PM
stickboymusic stickboymusic is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 121
Default Re: MIDI data copying question

Quote:
Originally Posted by Top Jimmy View Post
Uncheck: Options menu>Mirror MIDI Editing
Dear god.... is it actually that simple!!?

Gonna load up the tools and see

Fingers crossed it is.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Import session data is not copying all files??!! Mark 66 Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 01-17-2010 08:56 PM
copying Pan Data from midi track to audio track calmborncreator MIDI 2 07-21-2009 12:51 AM
Midi Data Question dedalus MIDI 4 02-06-2009 03:09 PM
automation data has stopped copying???? lightning ad Post - Surround - Video 2 09-19-2005 04:46 AM
Trouble copying data cds to hard drive Isadore 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 04-25-2003 04:51 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:15 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com