Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-29-2012, 12:30 AM
blazinbk blazinbk is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10
Default Pro tools 9 assertion error cannot import any data

Hi i'm getting an assertion error
Could not complete your request because Assertion
some line "number" while translating tracks

I trashed prefs database and permissions
and i cannot get it to open and i also cannot import data into a new session i have this problem for only one of my sessions but it is very important any help?? the only person with this problem i can find was this

http://duc.avid.com/showthread.php?t=262989

Any help would be appreciated thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 03-29-2012, 10:36 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,222
Default Re: Pro tools 9 assertion error cannot import any data

Does the same thing happen when you try to open or import data from one of the Session File Backups? It could be a plugin problem - try importing the session data without the plugins. If that solves it, you just need to figure out which plugin is causing the problem. Good luck!
__________________
Help Us Help You



Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS High Sierra Version 10.13.6
Pro Tools HD 2019.10
Reply With Quote
  #3  
Old 03-30-2012, 08:16 PM
blazinbk blazinbk is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10
Default Re: Pro tools 9 assertion error cannot import any data

yes it happens at that time too i tried to import one by one the instruments even that doesn't seem to work it has something to do with a midi problem it says if anyone has a similar experience any help would be appreciated thank you so much!
Reply With Quote
  #4  
Old 04-01-2012, 09:18 AM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,222
Default Re: Pro tools 9 assertion error cannot import any data

Did you try importing the tracks without the plugins??
__________________
Help Us Help You



Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS High Sierra Version 10.13.6
Pro Tools HD 2019.10
Reply With Quote
  #5  
Old 04-30-2012, 07:52 PM
Transfat Transfat is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: San Jose
Posts: 1
Default Re: Pro tools 9 assertion error cannot import any data

I've found I can usually avoid errors ("...while translating tracks", access violations, etc.) when trying to import session data by ensuring that:

The I/O settings in the target session are *ABSOLUTELY IDENTICAL* to the settings in the source session before attempting the import.

This includes the Input, Output, and Bus tabs.

Hope that helps.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Assertion line 123 error when trying to import session data/consolidate tracks 6foot4design macOS 5 06-20-2012 07:20 AM
Import Session Data + Assertion Error digidub Pro Tools 9 1 10-13-2011 10:29 AM
Assertion Error: Can't import OMF from FCP Tom Smith Post - Surround - Video 11 10-01-2010 09:34 AM
Error: "pro tools could not complete the import audio command because assertion in" elsterNJ 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-15-2009 10:38 AM
Assertion Error: Can't import OMF from FCP Tom Smith 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 01-23-2008 05:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:41 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com