Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-05-2003, 04:47 PM
kurt's Avatar
kurt kurt is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Helsingborg - Sweden
Posts: 674
Default Strip Silence & Compact selected.

Strip Silence & Compact selected.

I’m mixing a lot of cartoons in Scandinavian languages.
Dialog comes on AKAI DD 8+ HD´s or MO disks.

I’m recording (thru ADATBridge), 8 tracks at time in real time with M&E coming from
Tascam DA-88, to 24bit session.
After transferring everything to my HD´s, often (for backup purposes) I will perform
Strip Silence & Compact selected.
The session will as expected became a lot smaller but: - if I chose to drag any region with
the Trimmer tool, I can drag it to at minimum the next region, or the session length.
There will be a lot of audio from others tracks in not particular order.
It’s not a problem but it worries me. That same happens if I delete silence by hand & than
choose Compact selected. I’m using standard settings (padding set to 1000ms).

My system runs on PM 9600/300 & consist of: PT|5.1.3cs8, Mix with 2 DSP farms &
2 AD-8000 + ADATBridge & div. AKAI & TASCAM 8 tracks with TASCAM, “IF-TAD”,
TDIF-ADAT format converter. Everything syncs with Machine Control to whatever (Video).
The House clock consist of Rosendhal Nanosyncs, & there are some MTP-AV´s & SSD.
I have seen the same behavior with PT|5.1 thru 5.3.1cs++.


[img]images/icons/confused.gif[/img]
__________________
MBP early 2011. Apple MacPro 5.1 12Core ”Westmere”. DeckLink HD Extreme 3D+. OS X10.10.5
PTN|10-11. PTN|HD|10-11-12. 16 x 16 HD I/O - 16 x 16 192 I/O Lots of gear.

http://www.mmvstudios.com
Reply With Quote
  #2  
Old 02-07-2003, 09:15 PM
kurt's Avatar
kurt kurt is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Helsingborg - Sweden
Posts: 674
Default Re: Strip Silence & Compact selected.

Please help [img]images/icons/grin.gif[/img]
__________________
MBP early 2011. Apple MacPro 5.1 12Core ”Westmere”. DeckLink HD Extreme 3D+. OS X10.10.5
PTN|10-11. PTN|HD|10-11-12. 16 x 16 HD I/O - 16 x 16 192 I/O Lots of gear.

http://www.mmvstudios.com
Reply With Quote
  #3  
Old 02-09-2003, 06:39 AM
kurt's Avatar
kurt kurt is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Helsingborg - Sweden
Posts: 674
Default Re: Strip Silence & Compact selected.

hm [img]images/icons/confused.gif[/img]
__________________
MBP early 2011. Apple MacPro 5.1 12Core ”Westmere”. DeckLink HD Extreme 3D+. OS X10.10.5
PTN|10-11. PTN|HD|10-11-12. 16 x 16 HD I/O - 16 x 16 192 I/O Lots of gear.

http://www.mmvstudios.com
Reply With Quote
  #4  
Old 02-09-2003, 07:46 AM
timcissell timcissell is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Richardson,TX, USA
Posts: 109
Default Re: Strip Silence & Compact selected.

Kurt,

I've read the following several times:

"but: - if I chose to drag any region with
the Trimmer tool, I can drag it to at minimum the next region, or the session length.
There will be a lot of audio from others tracks in not particular order."

and do not understand what you are trying to say...?

Are you trying to drag with the Trimmer tool?

Do you have the Edit Mode button set to Slip? Or Shuffle?

Maybe try to restate the problem...
Reply With Quote
  #5  
Old 02-09-2003, 03:56 PM
jph jph is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: paris
Posts: 40
Default Re: Strip Silence & Compact selected.

Hello
did you use
select unused exepte file
and after remove them all
then you can compact
may be

good luck
Reply With Quote
  #6  
Old 02-10-2003, 01:01 AM
kurt's Avatar
kurt kurt is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Helsingborg - Sweden
Posts: 674
Default Re: Strip Silence & Compact selected.

Hi timcissell.
There is not so much to misunderstand.
If the region after Compact selected became 10 s. long,
than I´m not supposed to could drag it one hour either way, or?
[img]images/icons/frown.gif[/img]
__________________
MBP early 2011. Apple MacPro 5.1 12Core ”Westmere”. DeckLink HD Extreme 3D+. OS X10.10.5
PTN|10-11. PTN|HD|10-11-12. 16 x 16 HD I/O - 16 x 16 192 I/O Lots of gear.

http://www.mmvstudios.com
Reply With Quote
  #7  
Old 02-10-2003, 04:31 AM
kurt's Avatar
kurt kurt is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Helsingborg - Sweden
Posts: 674
Default Re: Strip Silence & Compact selected.

Yes, Strip silence -> Select unused & remove & than Select all & Compact selected with default settings. [img]images/icons/rolleyes.gif[/img]
__________________
MBP early 2011. Apple MacPro 5.1 12Core ”Westmere”. DeckLink HD Extreme 3D+. OS X10.10.5
PTN|10-11. PTN|HD|10-11-12. 16 x 16 HD I/O - 16 x 16 192 I/O Lots of gear.

http://www.mmvstudios.com
Reply With Quote
  #8  
Old 02-10-2003, 05:36 AM
vze24x2x vze24x2x is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: New York City (Manhattan)
Posts: 367
Default Re: Strip Silence & Compact selected.

If you've ever Recorded in Quick punch mode you'll get the same thing. You end up with regions, not descrete sound files. Try it Record Do a few Short Recordings in QuickPunch mode then take the last one and expand it backward. you'll see the previous recordings as if they were all part of the same sound file. I suppose it's just the way Digi has to do it for whatever reasons. And yes, I too was unsettled by it. It's just the way it is.
Reply With Quote
  #9  
Old 02-10-2003, 10:30 AM
kurt's Avatar
kurt kurt is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Helsingborg - Sweden
Posts: 674
Default Re: Strip Silence & Compact selected.

Ya… I’m selecting what ewer, 90 min. than press Alt & Space, than Apple & space & go home.
My DIGI Beta with M & E & AKAI DD8+ starts & PT take those 10/12 tracks in ONE go.
There is NO stop. The files can be reduced to 1/3 (dialog) after compact selected.
[img]images/icons/wink.gif[/img]
__________________
MBP early 2011. Apple MacPro 5.1 12Core ”Westmere”. DeckLink HD Extreme 3D+. OS X10.10.5
PTN|10-11. PTN|HD|10-11-12. 16 x 16 HD I/O - 16 x 16 192 I/O Lots of gear.

http://www.mmvstudios.com
Reply With Quote
  #10  
Old 02-11-2003, 11:17 AM
kurt's Avatar
kurt kurt is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Helsingborg - Sweden
Posts: 674
Default Re: Strip Silence & Compact selected.

What worries me is that expanded portions include audio from other tracks in not particular order & how can compacted file become bigger?
I have other strange issues & want to start some place. DIGI? [img]images/icons/rolleyes.gif[/img]
__________________
MBP early 2011. Apple MacPro 5.1 12Core ”Westmere”. DeckLink HD Extreme 3D+. OS X10.10.5
PTN|10-11. PTN|HD|10-11-12. 16 x 16 HD I/O - 16 x 16 192 I/O Lots of gear.

http://www.mmvstudios.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Compact Selected wolftone Tips & Tricks 2 05-03-2005 10:13 AM
"Compact selected" screws up timing 'til reopen? strider07 Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 12-30-2004 04:03 PM
Compact selected Veal 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 04-21-2003 11:12 PM
Compact Selected Recovery c0w General Discussion 0 03-27-2003 10:50 AM
Using 'Compact Selected' before bouncing to disc... Roy Howell 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 01-31-2002 11:26 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:24 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com