Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-05-2001, 01:31 AM
Digital Sound Lab Digital Sound Lab is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Seattle, WA. 98118
Posts: 387
Default Why aren\'t some of you doing this?

Question,
Besides AES/EBU digital inputs on an 888/24,
what benifits would it be over a 24 bit ADAT bridge with an RME ADI-8 pro added


http://www.rme-audio.com/english/index.htm


for about the same costs and to add another 8 I/O would be cheaper in the long run and possibly better quality with more options?

[This message has been edited by ZEALOUS (edited January 05, 2001).]
Reply With Quote
  #2  
Old 01-05-2001, 08:22 AM
evandaum evandaum is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 395
Default Re: Why aren\'t some of you doing this?

I have an ADAT bridge (used, $600) and 2 Alesis AI-3 AD/DA boxes. For about $1300 for 16 channels of I/O that I guarantee sounds better that an 882. For $300 I can get the ADAT bridge upgraded to 24 bit and I'm in business (for now 16 bit is fine). Down the road, I can get even better AD/DA if I want.

-Evan
Reply With Quote
  #3  
Old 01-05-2001, 08:24 AM
evandaum evandaum is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 395
Default Re: Why aren\'t some of you doing this?

Excuse my grammar there, it's still early... A few too many fors for ya...


Reply With Quote
  #4  
Old 01-05-2001, 09:36 AM
robdarling robdarling is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: new york, NY
Posts: 89
Default Re: Why aren\'t some of you doing this?

I would do a serious listen before you buy. The chips you see on the i/o cards for their 24/96 system are pretty cheap and the analog stage doesn't hardly exist.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-05-2001, 10:10 AM
Chris Lambrechts's Avatar
Chris Lambrechts Chris Lambrechts is offline
Avid
 
Join Date: Apr 1998
Location: Belgium
Posts: 2,025
Default Re: Why aren\'t some of you doing this?

<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Arial,Helvetica,sans-serif">quote:<HR>Originally posted by robdarling:
I would do a serious listen before you buy. The chips you see on the i/o cards for their 24/96 system are pretty cheap and the analog stage doesn't hardly exist.<HR></BLOCKQUOTE>

interesting, did you compare / listen hear one of them yet ???? looking at this option myself to have some extra analog I/O..... more specifically to insert compression and eq ........

------------------
Chris Lambrechts
digi, is this one OK ???
(no I'm not a member or employee there, I don't even know them but they try to add their 2 cents ............ and I support them doing that)
http://www.copyrightcontrol.com/Clients.asp
__________________
Chris Lambrechts
Applications Specialist- Live Sound
Reply With Quote
  #6  
Old 01-05-2001, 10:13 PM
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Why aren\'t some of you doing this?

evandaum,

$300 to upgrade your Adat Bridge?

It says $795 on the Digi upgrade page.
I would LOVE to upgrade mine for $300.

How can I do this?
Reply With Quote
  #7  
Old 01-06-2001, 12:31 PM
evandaum evandaum is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 395
Default Re: Why aren\'t some of you doing this?

That's what they said when I called and asked a few weeks ago. Maybe they were wrong. Hmmm, $795 is almost the cost of a new one! That's insane.

-Evan


<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Arial,Helvetica,sans-serif">quote:<HR>Originally posted by Speers:
evandaum,

$300 to upgrade your Adat Bridge?

It says $795 on the Digi upgrade page.
I would LOVE to upgrade mine for $300.

How can I do this?
<HR></BLOCKQUOTE>

Reply With Quote
  #8  
Old 01-06-2001, 06:28 PM
JaredVogt JaredVogt is offline
Member
 
Join Date: Nov 1998
Posts: 70
Default Re: Why aren\'t some of you doing this?

Just a thought - I think the $795 is a hardware exchange from the OLD ADAT interface to a new 24bit ADAT bridge - not the upgrade from the 20bit ADAT bridge. At least I hope I'm right since I have 3 20bit ADAT bridges to upgrade.

Jared
Reply With Quote
  #9  
Old 01-06-2001, 11:51 PM
Avid's Avatar
Avid Avid is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 1998
Location: Worldwide
Posts: 9,514
Default Re: Why aren\'t some of you doing this?

Jared is correct, the $795 is for the hardware exchange (see Hardware Exchanges in Support/Customer Service)

The 24-bit upgrade for the ADAT Bridge is $295. (see details in the ADAT Bridge FAQs)

------------------
Bruce Paine
Digidesign
__________________
Administrator
Avid Pro Audio Community
Reply With Quote
  #10  
Old 01-07-2001, 07:04 PM
john a john a is offline
Member
 
Join Date: Nov 1998
Location: Phila PA usa
Posts: 212
Default Re: Why aren\'t some of you doing this?

One caveat if you want to use the Alesis boxes as inserts, not just as more inputs- I'm not sure you can. They have to be in either optical OR analog input mode as I understand it, and you would need one of each to make an insert. Doesn't work on mine, at any rate.

john a
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:47 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com